عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران:
حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، جمعیت زیادی را به زیر خط فقر کشاند
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: محاسبات سادهلوحانهای انجام داده بودند که تنها 4 قلم کالا تحت تاثیر حذف ارز 4200 تومانی قرار میگیرد اما همان زمان هشدار دادیم اما حذف ارز 4200 تومانی، جمعیت بسیار زیادی را به زیر خط فقر کشاند.
مرتضی افقه در گفتوگو با ایلنا درباره اقدام دولت نسبت به تغییر تیم اقتصادی و اثرگذاری آن در سیاست گذاریهای اقتصادی کشور اظهار داشت: معتقدم مشکلات اقتصادی کشور ارتباط زیادی به عوامل اقتصادی ندارند و ریشه اقتصادی هم ندارند و از این رو حتی اگر تیم اقتصادی هم تغییر کند، مشکلی حل نمیشود و اساسا این تغییرات جزیی در تیم اقتصادی نمیتواند اثرگذار باشد.
وی گفت: البته منتقد عملکرد تیم اقتصادی دولت هستم و چه طور ممکن است در بدترین شرایط اقتصادی کشور یک تیم به شدت ضعیف بر روی کار آید و مجلسی که امروز ژست انتقادی گرفته این افراد را کمتر از دو سال گذشته تایید کرد و رای اعتماد به آنها داد. در همین مدت کمتر از دو سال به دنبال تغییر این افراد است و همین بیثباتی مدیریتی به شدت مخرب است و مشکلات را بیشتر میکند.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: معتقدم تغییرات اثری نخواهد داشت و بیشتر اقدامی برای سرگرم کردن مردم بوده و اینکه نشان دهند که کارهایی را برای حل مشکلات در حال انجام هستند وگرنه حل مشکلات نه کار تیم اقتصادی و نه کار این دولت است. آقای مخبر که فرمانده تیم اقتصادی دولت است، از کمترین دانش اقتصادی برخوردار است و تصمیمات و اقدامات آقای مخبر هم نشان داده که کمترین آشنایی را با ساختارهای حاکم بر نظام تصمیم گیری و مسائل اقتصادی را دارد.
افقه با اشاره به تغییر رییس بانک مرکزی و عدم اثرگذاری این تغییر در رفع مشکلات ارزی کشور اظهار داشت: عدم اثرگذاری این تغییر در بانک مرکزی گفتههای من را تایید میکند که اولا مشکلات فعلی ریشه اقتصادی ندارند و دو مشکل غیر اقتصادی در اقتصاد ایران اثر گذاشته اول موضوع در داخل کشور است که رفاه، معیشت و ... اولویت نیستند و دوم اینکه الان متغیر فعال و تاثیر گذار در اقتصاد، سیاستهای خارجی است که این خود دو عامل تحریمها و تنشهای منطقهای را دربر میگیرد. وگرنه همان روزی که آقای فرزین به عنوان رییس جدید بانک مرکزی انتخاب شد، گفتم که هیچ اتفاقی در بازار ارز کشور رخ نخواهد داد و از آنجا که سیاستگذاریها در اختیار بانک مرکزی نیست شاید تغییر رییس کل یک شوک مقطعی ایجاد کند اما بعد از مدتی کوتاه بازار به وضعیت قبل برمیگردد.
وی تاکید کرد: باید توجه داشت کاهش قیمت دلار از 60 هزار تومان به کمتر از 50 هزار تومان، ناشی از تنشزدایی از عربستان بود و نه سیاستهای آقای فرزین. البته هر چند تنشزدایی از عربستان عامل موثری در کاهش نرخ دلار بود اما شاهد تنش با آذربایجان بودیم که برآیند منفی شد و باعث آن بوده که نرخ دلار از 50 هزار تومان پایینتر نیاید.
دیدگاه تان را بنویسید