در آستانه هفته بسیج تغذیه اعلام شد
تدوین سند امنیت غذایی برای ۷ استان
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، افدامات این وزارتخانه در آستانه هفته بسیج تغذیه را شرح داد و تاکید کرد: نکته مهم آن است که مردم بدانند با بودجه محدود هم میتوان انتخابهای درستی برای یک برنامه غذایی متعادل داشت. به گزارش خبرگزاری ایسنا، زهرا عبداللهی با تاکید بر اینکه مردم باید با گروههای غذایی آشنا باشند، افزود: شناسایی گروههایی تغذیهای کمک میکند که جایگزین یک نوع ماده غذایی را در سایر اقلام غذایی پیدا کنند. نکته مهم آن است که با بودجه محدود هم میتوان انتخابهای درستی برای یک برنامه غذایی متعادل داشت. به عنوان مثال میتوان به جای مصرف نانهای سفید که سبوس ندارند از نانهای سبوسدار استفاده کرد و یا آگاه باشند که میتوانند به جای استفاده از گوشت از حبوبات که منبع ارزانتر پروتئین هستند، استفاده کنند. جایگزین کردن مصرف دوغ به جای نوشابه و در عین حال مصرف انواع سبزیهای ارزانتر مثل هویج، شلغم، کلم و ترب هم توصیه میشود. او ادامه داد: نکته مهم آن است که مردم بدانند قیمت بالای یک میوه یا سبزی دلیل داشتن خاصیت بیشتر آن نیست؛ پس توصیه میکنیم از هر نوع میوه و سبزی که میتوانند استفاده کنند. متاسفانه الگوی غذایی در حال حاضر چندان مناسب نیست و مصرف میوه و سبزی که از فاکتورهای پیشگیری کننده بیماری هستند، قابل قبول نیست؛ یک فرد باید در طول رور حداقل دو واحد میوه و سه واحد سبزی مصرف کند که این اتفاق نمیافتد. عبداللهی با اشاره به مرگ سالانه ۱۱ میلیون نفر در جهان به دلیل تغذیه نامناسب، اظهار کرد: برای جلوگیری از این تعداد مرگ، باید مصرف سبزی، میوه، حبوبات و نان و غلات سبوس دار تا دو برابر یعنی ۱۰۰ درصد افزایش یابد و مصرف قند، شکر و گوشت قرمز نیز باید تا ۵۰ درصد در جهان کاهش یابد.
علت چاقی در ایرانیان
او دلیل شیوع بالای چاقی در کشور را الگوی غذایی نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی عنوان کرد و گفت: مقدار توصیه شده مصرف قند و شکر را سازمان جهانی بهداشت روزانه ۲۵ گرم دانسته؛ در حالی که در کشور ما افراد روزانه ۶۶ گرم قند مصرف میکنند. همچنین مقدار توصیه شده برای مصرف نمک کمتر از ۵ گرم در روز است اما، در ایران آمار مصرف روزانه نمک در آقایان ۱۰ گرم و در خانم ها هشت گرم است. البته موضوع حائز اهمیت آن است که بیان موارد فوق به هیچ عنوان نباید موجب قطع مصرف قند یا شکر شود؛ بلکه باید مردم آگاه باشند که مصرف به اندازه مواد غذایی بسیار مفید است و تغذیه خوب تغذیهای است که شامل تمام گروههای غذایی بوده و متنوع و متعادل باشد.
تدوین سند امنیت غذایی برای هفت استان کشور
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت از تدوین سند ملی تغذیه و امنیت غذایی برای 7 استان سیستانبلوچستان، کرمان، هرمزگان، خوزستان، بوشهر، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: بررسی مادارن باردار و کودکان زیر پنج سال و معرفی آنها به کمیته امداد و سازمانهای حمایتی برای دریافت سبدغذایی رایگان که ترکیبات آن بسته توسط کارشناسان ما مشخص میشود از اقداماتی است که اکنون در مناطق مذکور انجام میشود. برنامههای کمک معیشتی هم با همکاری وزارت رفاه در اختیار خانوادههای نیازمند قرار میگیرد و ماهانه مبلغی برای کمک به تغذیه آنها به حساب سرپرست خانوار واریز میشود.
توزیع قرص آهن و ویتامین D در مدارس سراسر کشور
زهرا عبداللهی از آغاز برنامه شیرمدرسه برای دانشآموزان مقطع دبستان و متوسطه اول مناطق کمتر برخوردار خبر داد و افزود: علاوهبر آن برنامههای مکملیاری برای تمام کشور اما با اولویت گروههای آسیبپذیر نیز در حال انجام است؛ به صورتی که قرص آهن و ویتامین D برای رفع کمبود این ریزمغذیها انجام میشود. البته امسال به دلیل محدودیتهای اعتباری ممکن است توزیع مکمل در برخی نقاط با مشکل روبرو شده باشد که به دنبال رفع آن هستیم.
نقش تغذیه در بروز بیماریهای غیرواگیر
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به نقش خانواده، آموزشو پرورش و رسانهها برای اطلاع رسانی در خصوص آگاهی از تغذیه مناسب اشاره کرد و گفت: از آنجایی که ۸۲ درصد علل مرگومیر، بیماریهای غیرواگیر است و میدانیم تغذیه نقش بسزایی در کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر دارد؛ اصلاح سبک تغذیه و الگوی غذایی کمک شایانی به جلوگیری از بروز بیماریهای غیرواگیر و مرگ و میر ناشی از آن میکند.
دیدگاه تان را بنویسید