صدها کنش‌گر سیاسی، مدنی، فرهنگی و رسانه‌ای ایران در نامه‌ای سرگشاده خطاب به دبیر‌کل سازمان ملل به تهدیدات آمریکا واکنش نشان دادند.

 به گزارش عصرایران، متن نامه از این قرار است:

  آقای آنتونیو گوترش

 دبیرکل محترم سازمان ملل متحد

  این بیانیه از سوی صدها تن از استادان دانشگاه، حقوقدانان و وکلا، مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی مستقل تنظیم شده است که شامل عده ای از منتقدین سیاست های حاکمیت هم می شوند و برخی طعم حبس یا محرومیت‌های گوناگون را چشیده‌اند. مخاطب این نامه، ابتدا دبیرکل و مجمع عمومی و کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، سپس دولتمردان آمریکا، ملت آمریکا و افکار عمومی جهانیان است.

 

  تجربه‌ی تاریخی ایران در مواجهه با جنگ

   ما تجربه‌ی ۸ سال جنگ در برابر رژیم صدام حسین را داریم که حتی زمانی که متوسل به حمله شیمیایی شد، مورد حمایت همه قدرت‌های جهانی بود. هنوز عده‌ی زیادی از آثار آن حملات شیمیایی که تأمین‌کننده‌ی آن دولت آلمان بود، رنج می‌برند. این جنگ صرفاً با رژیم صدام نبود، زیرا او نیروی نیابتی قدرت‌های شرق و غرب بود و حمایت تسلیحاتی و سیاسی می‌شد.

    ما مصائب جنگ را لمس کرده‌ایم و مایل به جنگی دوباره نیستیم. ایران در سده‌ی اخیر آغازگر هیچ جنگی نبوده، اما تجربه‌ی گذشته نشان داده است که اگر مورد تجاوز بیگانه قرار گیرد، با تمام قوا 

در برابر آن می‌ایستد.

 

  مسئله‌ی هسته‌ای و برجام

    سیاست‌های دوگانه غرب، که برنامه هسته‌ای صلح آمیز ایران را که تحت نظارت آژانس بوده تهدید جلوه می‌دهد اما تسلیحات هسته‌ای اسرائیل را که عضو ان پی تی و تحت هیچ نظارتی هم نیست نادیده می‌گیرد، نه‌تنها ایران را تحت فشار قرار داده، بلکه به گسترش افراط‌گرایی نیز دامن زده است. توافق برجام دست یافت. اما دولت ترامپ بدون هیچ دلیل موجهی از این توافق خارج شد، در حالی که ایران همچنان به برجام پایبند ماند. دولت ایالات متحده علاوه بر خروج از برجام، شدیدترین تحریم‌ها را به ملت ایران تحمیل کرد که محرومیت‌های دارویی، حیاتی و صنعتی کشور را در بر می‌گرفت.

  موضع منتقدان داخلی درباره‌ دموکراسی و مداخله‌ خارجی

  ما، با وجود انتقاداتی که به حاکمیت و سیاست‌هایش داریم، بر این باوریم که استقلال، امنیت و دموکراسی ایران باید توسط خود مردم و بدون مداخله خارجی شکل گیرد. دموکراسی با مداخله قدرت‌های بیگانه به دست نمی‌آید، آن‌هم از سوی قدرت‌هایی که آشکارا خوی جباریت نشان می‌دهند و از رژیم جنایت‌پیشه‌ی اسرائیل حمایت می‌کنند و سلاح‌های پیشرفته و حمایت‌های مالی و سیاسی را در پشتیبانی از آن ارسال می‌کنند در حالی که نسل کشی اسراییل از سوی تمام نهادهای بین المللی حقوق بشر و دیوان بین المللی کیفری محکوم شده و با اعتراضات مردمی و دانشجویی گسترده در امریکا و اروپا مواجه گردیده است.

   ملت ایران با تاریخی کهن و بسیار قدیمی‌تر از اکثر کشورهای کنونی جهان، که هگل می‌گوید «تاریخ جهانی با ایران آغاز می‌شود» و کانت و نیچه و بسیاری از اندیشمندان بزرگ از تاریخ درخشان آن می‌گویند، نیازی به دلسوزی چنین نیروهایی ندارد. 

   نگرانی برای صلح جهانی

  ما فقط نگران ایران نیستیم، بلکه نگران صلح جهانی هستیم. در ۱۵ ماه گذشته، رژیم اسرائیل در عریان‌ترین شکل، تمام هنجارهای حقوق بشری و قواعد حقوق بشردوستانه بین‌المللی و ارزش‌های صلح، دموکراسی و انسانیت و اعتبار نهادهای بین‌المللی را زیر پا گذاشته و با حمایت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی به نقض حقوق بشر ادامه داده است.

  اکنون با فردی در رأس دولت آمریکا مواجه هستیم که برخلاف ادعای صلح در دوره‌ی رقابت‌های انتخاباتی، می‌خواهد مسائل بین‌المللی را با زور و بمب و جنگ حل کند. رفتارش درباره گرینلند، کانادا، اروپا، اوکراین، غزه نیز نشان می دهد به جای دیپلماسی و ادبیات حقوقی، از ادبیات زور استفاده می کند. او چندبار گفته است ایران یا مذاکره می‌کند یا بمباران می‌شود. این اظهارات نقض آشکار منشور ملل متحد و تهدیدی برای صلح جهانی است.

  اعلام موضع

  ما امضاکنندگان این بیانیه، برای دفاع از ایران، دفاع از انسانیت، دفاع از صلح جهانی، در صورت هرگونه تعرض به ایران، فارغ از اختلاف دیدگاههای خود با حکومت، با تمام قدرت از کشورمان دفاع می‌کنیم و از همه‌ی جهانیان می‌خواهیم در برابر جنایات دولت اسراییل و تهدیدهای جنگ طلبانه دولت جدید آمریکا ایستادگی کنند.

 تجاوز به ایران و هر اقدامی علیه توان دفاعی کشور ما، دیگر اقدامی علیه حکومت نیست، بلکه اقدامی علیه ملت ایران است و منطقه را به آشوبی بزرگ کشیده و جهان را متضرر خواهد کرد.

 محمدرضا ضیائی بیگدلی ( استاد حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی)، احمد منتظری (مسئول دفتر مرحوم آیت الله  منتظری)، 

 سعید معید فر (رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران)، عمادالدین باقی (عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان، نویسنده، کنشگر و پژوهشگر حقوق بشر، مدرس دانشگاه)،  حسین کمالی (استاد تمام دانشگاه بین‌المللی هارتفورد)، علیرضا علوی تبار (پژوهشگر و استاد بازنشسته دانشگاه)، سعید منتظری (کنشکر سیاسی و مدنی، فرزند آیت الله منتظری)، ماشالله شمس الواعظین(سردبیر چند روزنامه توقیف شده، تقی ازاد ارمکی(جامعه شناس)، علی شریفی زارچی(عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف)، بیژن عبدالکریمی(استاد فلسفه)، محمد مالجو (اقتصاددان)، مسعود بهنود ( نویسنده و روزنامه نگار)،  صالح نقره کار(وکیل و‌مدافع حقوق بشر)؛ ازجمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.یادآور می‌شود که شمار امضاها در حال افزایش است...