رئیس جمهور بخشی از مشکلات امروز کشور را نتیجه برخی ولنگاری‌ها و محصول دوره‌های مختلف دانست و با بیان اینکه حجاب در اولویت دولت است، گفت: اگرچه اولویت دولت اقتصادی است اما از فرهنگ هم غافل نمی‌شویم و برخی از امور که به آن ها کم‌توجهی و بی‌توجهی شده، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایلنا، سید ابراهیم رئیسی در دیدار با جمعی از علما و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در سالن محراب حرم مطهر حضرت معصومه(س) انجام شد، رفع مشکلات فرهنگی را مأموریت دولت دانست و اظهار کرد: از همه ظرفیت‌های مختلف به ویژه دستگاه‌ها و ساز و کارهای موجود برای رفع مشکلات فرهنگی استفاده خواهیم کرد.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات، رویش‌های خوبی همانند شهید مصطفی صدرزاده صورت گرفته است اما باید نگران ریزش‌ها هم باشیم.

رئیسی با بیان اینکه در سال‌های گذشته ولنگاری در مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی صورت گرفت، عنوان کرد: در برخی از شهرها کارخانه‌ها از کار افتادند و این موضوع باب شده بود که چرا باید به سراغ تولید رفت، برخی به جای تولید به سراغ واردات می‌رفتند تا نیاز کشور را رفع کنند که این موضوع بی‌توجهی به اصول و ارزش‌هایی بود که انقلاب بخاطر آن ایجاد شده بود، در کل سمت و سوی مسائل کشور به سمتی رفت که کشور در حوزه اقتصاد، تولید و فرهنگ رو به ولنگاری رفت.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: ولنگاری‌ها در غربالگری‌ها، کنترل‌ها، حراست‌ها و گزینش‌ها هم قابل مشاهده بود به نوعی که برخی از افراد ناکارآمد در مجموعه‌ها بکارگیری می‌شدند.

وی با بیان اینکه حجاب در اولویت دولت است، گفت: فاصله‌ها میان مشی مجریان با مبانی مورد انتظار مردم، شهدا و رهبری ایجاد شده بود و حساسیتی که انتظار می‌رفت نبود، با هجوم رسانه‌های دشمن به مسائلی همانند حجاب وضعیت خاص شد و فضاسازی به سمتی رفت که نیروهای حزب‌الهی هم نمی‌توانستند نسبت به منکرات تذکر دهند.

رئیسی گفت: در مسائل اقتصادی روزی که کشور را تحویل گرفتیم وضعیت تورم و گرانی نامناسب بود، کشور ۴۸۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشت که راهکارهای جبران این کسری چاپ پول یا افزایش تولید بود که ما به دنبال افزایش تولید رفتیم.

وی ادامه داد: با افزایش درآمد، بودجه ۱۴۰۰ را پشت سرگذاشتیم و ماهی ۱۵ هزار میلیارد تومان بودجه‌ای که هزینه نکرده بودیم را می‌پرداختیم؛ رشد اقتصادی کشور در 6 ماه نخست سال ۱۴۰۰ چهار دهم درصد بود که در 6 ماه دوم سال ۱۴۰۰ این عدد را به چهار درصد رساندیم.

رئیس دولت گفت: در بخش کشاورزی و معدن ما شاهد رشد منفی بودیم که این آمار در کشاورزی به بالای یک درصد و در معدن هم به 2.5 درصد رسید. در سال ۱۴۰۱ منابع و مصارف دولت هم‌خوانی داشت و تلاش کشور این است که کسری بودجه نداشته باشیم و هزینه اضافی نکنیم.

وی از عوامل رشد تورم را نقدینگی دانست و اظهار کرد: روز نخستی که دولت را تحویل گرفتیم آمار رشد نقدینگی ۴۲ درصد بود که اکنون بانک مرکزی این آمار را ۲۵ درصد اعلام کرده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برخی از گرانی‌ها دارای عوامل منطقه‌ای و جهانی است، مطرح کرد: کنترل بازار باید توسط دولت انجام شود و در این راستا کارهای مهمی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: 6 میلیون نفر از مردم را به صورت رایگان بیمه سلامت و گاز، برق و آب را برای این افراد رایگان کرده‌ایم و همه تلاش ما این است که سفره مردم را وابسته به دلار نکنیم؛ قیمت ۱۰ قلم کالای اساسی را ثابت نگه‌خواهیم داشت تا افزایش دلار اختلالی در زندگی مردم ایجاد نکند.

کشور را به تحریم گره نمی‌زنیم

رئیسی با بیان اینکه در رابطه با انتقال پول‌های ایران کاری عزت‌مندانه انجام گرفت، تصریح کرد: ما کشور را به تحریم گره نمی‌زنیم و اگر مشکلی هم باشد این مشکلات را به جامعه منتقل نمی‌کنیم و با مدیریت امور به دنبال رفع مشکلات خواهیم بود.

وی با بیان اینکه دولت کشور را بدون باج دادن به دیگران مدیریت خواهد کرد، عنوان کرد: دولت حقیقتا در ادوار مختلف درحال پیشرفت است و تهاجمات دشمنان بخاطر پیشرفت کشور است. پیامی که دشمن گرفته این است که تحریم نتوانسته ما را متوقف کند. من به علما اطمینان می‌دهم که امور دولت را پیش خواهیم برد و امیدواری حقیقی برای گذشتن از بحران‌ها وجود دارد.

با باور عمیق «ما می‌توانیم»، بر مشکلات قائق آمدیم

رئیس‌جمهور گفت: دولت از فردای شروع به کار، با عزم جدی و تکیه بر باور عمیق «ما می‌توانیم»، به صورت شبانه‌روزی به‌دنبال حل مشکلات رفت و توانست در شش ماهه اول امسال بر بسیاری از این مشکلات قایق آید.

آیت‌الله نوری همدانی از مراجع عظام تقلید صبح دیروز، در دیدار رئیس جمهور، با درخشان توصیف کردن سوابق سید ابراهیم رئیسی در مسئولیت‌های مختلف، خدمات و زحمات بی‌شائبه دولت و تلاش‌های بی‌وقفه و خستگی‌ناپذیر شخص رئیس‌جمهور به‌ویژه در سفرهای استانی و ارتباطات خارجی را قابل‌تقدیر دانست.

وی همچنین با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر دولت به اقشار ضعیف و کم‌درآمد و رفع تبعیض در کشور، بر لزوم مقابله با مشکلات اقتصادی و بالا بردن ارزش پول ملی کشور نیز تاکید کرد.

رئیس‌جمهور نیز در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیت‌های دولت طی دو سال گذشته، به ۱۲ مشکل گریبان‌گیر کشور پیش از آغاز به کار دولت، از جمله همه‌گیری کرونا و فوت روزانه ۷۰۰ نفر از هموطنان بر اثر این بیماری، کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، بحران کمبود کالاهای اساسی، ناترازی در بخش انرژی، رشد اقتصادی صفر درصدی و تعطیلی بسیاری از واحد‌های تولیدی اشاره کرد. 

رئیسی هم‌ترازی منابع و مصارف دولت در سال اول فعالیت را از جمله دستاوردهای بسیار مهم و کم‌نظیر دولت برشمرد و افزود: امروز با لطف الهی و مجاهدت دولتمردان رشد اقتصادی ۴ درصدی محقق شده، بیش از ۵ هزار کارخانه تعطیل و نیمه‌تعطیل به مدار تولید بازگشته، نرخ بیکاری با رقم ۸.۲ به پایین‌ترین رقم خود در چند دهه گذشته رسیده، ناترازی در بخش برق با تمهیدات دولت کاهش یافته و موضوع مسکن به عنوان یکی از مسائل بسیار مهم کشور که در سال‌های گذشته مورد کم‌توجهی قرار گرفته بود، در دستور کار دولت قرار دارد.

رئیس جمهور همچنین سیاست خارجی متوازن، چند جانبه‌گرایی، ارتباط با کشورهای همسایه به‌ویژه کشورهای اسلامی و رشد چشمگیر تجارت خارجی را از دیگر اقدامات و دستاوردهای حائز اهمیت دولت برشمرد.

تلاش دولت اهتمام به دغدغه‌های علما و مراجع است

رئیس‌جمهور همچنین دیروز در دیدار آیت‌الله سبحانی از مراجع عظام تقلید قم، دلسوزی برای مردم، دغدغه‌مندی نسبت به ارزش‌های دینی و انذار دادن مسئولان نسبت به مسائل اعتقادی و معیشت مردم را از جمله ویژگی‌های برجسته این مرجع برشمرد و اظهار داشت: تلاش دولت در دو سال گذشته همواره اهتمام داشتن به دغدغه‌های علما و مراجع گرانقدر تقلید بوده است.

 رئیسی با تاکید بر اینکه دولت هرگز معیشت مردم را به اخم و لبخند دیگران گره نزده و نخواهد زد، تصریح کرد: رشد اقتصادی ۴ درصدی، رشد ۶ درصدی تولید و رکوردشکنی تجارت خارجی ۵۳ میلیارد دلاری با توسعه روابط با کشورهای منطقه از جمله اقدامات دولت در مسیر پیشرفت کشور بوده است.

آیت‌الله سبحانی نیز در این دیدار ضمن تقدیر از خدمات و زحمات دولت و تشکر از اهتمام ویژه رئیس‌جمهور نسبت به مسائل فرهنگی و مقوله عفاف و حجاب، بر ضرورت صیانت از ارزش‌های دینی در بخش‌های مختلف جامعه به‌ویژه ادارات و مراکز و موسسات دولتی تاکید کرد.

کنترل تورم و ثبات بازار و بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی به‌ویژه بخش خصوصی در فعالیت‌های اقتصادی از دیگر توصیه‌های ایشان به رئیس‌جمهور بود.

دولت به‌دنبال ایجاد امید در جامعه است

همچنین رئیس‌جمهور پیش از ظهر دوشنبه، در دیدار آیت‌الله مکارم شیرازی، با تاکید بر اینکه دولت با اتکا به همه داشته‌ها و ظرفیت‌های کشور به‌دنبال ایجاد امید در جامعه است، به مرور شرایط کشور در زمان آغاز به کار دولت پرداخت و گفت: در ابتدای شروع به کار، دولت کشور با مشکلات عدیده‌ای در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی درگیر بود.

رئیسی ادامه داد: اگر دولت با کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیاردی، کمبود شدید کالاهای اساسی، ناترازی در بخش گاز و برق، عقب ماندگی‌های شدید در زیر ساخت‌های کشور مواجه نبود، آثار گشایش‌های انجام شده، خیلی زودتر به سفره‌های مردم می‌رسید، لکن دولت مجبور به رفع این نیازهای اساسی کشور بود.

آیت‌الله مکارم شیرازی نیز در این دیدار، با بیان اینکه امید لازمه پیشرفت کشور است، تبیین دقیق، درست و به‌هنگام اقدامات و دستاوردهای دولت برای اطلاع و آگاهی مردم را ضروری دانست و تاکید کرد: مردم ما بارها اثبات کرده‌اند که به ارزش‌های اسلام و انقلاب پایبند هستند و شایسته این مردم است که همه دستگاه‌ها و مسئولان برای رفع خواسته‌هایشان تلاش کنند.

وی در ادامه موضوع عفاف و حجاب و مسکن در جامعه را از دیگر انتظارات به حق مردم دانست.