رئیس اتحادیه قنادان شهرستان ری با اشاره به بیکاری گسترده کارگران این صنف:
تعطیلی قنادیها از ابتدای آذر اشتباه بود
رئیس اتحادیه قنادان، شیرینیفروشان و خشکبار شهرستان ری معتقد است که با توجه به ماهیت این شغل، دولت میتواند اجازه فعالیت به صنف قنادان را بدهد.
محمد بیبلا، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به تعطیلی دو هفتهای به دلیل گسترش کرونا گفت: متاسفانه با تصمیم دولت تمامی قنادیها و شیرینیفروشیها مشمول این تعطیلی شدهاند در حالی که شغل قنادی و شیرینیفروشی در اجرا شبیه مشاغل دیگر است که میتوانست فعالیتش ادامه پیدا کند. وی ادامه داد: بسیاری از قنادیها که از نوروز امسال تا امروز درآمد خاصی نداشتند با مشکلات زیادی همراه و مجبور شدند به رغم درآمد نداشتن؛ حقوق و دستمزد کارگران و همچنین سایر هزینهها را تقبل کنند که این مساله باعث شده برخی از آنها مجبور به تعدیل نیرو بشوند.
بیبلا با اشاره به اعتراض فعالان صنف قنادان و شیرینیفروشان به این مساله افزود: بسیاری از شغلهای دیگر همچون ساندویچیها، چلوکبابی و اصناف فعال در بخش غذا هماکنون بدون پذیرش مشتری در محل کار خود و به صورت بیرونبر فعالیت میکنند. شغل قنادی نیز از ابتدا بیرونبر بوده و ما جنس مشتری را که شامل خشکبار و یا انواع شیرینی است بعد از بستهبندی به وی تحویل میدهیم و به نوعی این شغل تجمعی ایجاد نمیکند.
وی ادامه داد: قبل از گسترش ویروس کرونا نیز شغل قنادی و شیرینیفروشی از معدود شغلهایی بود که کاملا به صورت بیرونبر فعالیت میکرد و ما هرگز شاهد نبودیم که مثلا یک مشتری یک کیلو شیرینی بخرد و در همان شیرینیفروشی آن را استفاده کند، درحالیکه شغلهای دیگر بعضا در محل کسب مشتری از کالا استفاده میکرد.
بیبلا ادامه داد: حدود 380 قنادی دارای مجوز در حال فعالیت هستند و حدود 400 قنادی دیگر نیز پیگیر دریافت مجوزهای خود هستند. حدود چهار هزار کارگر رسمی و قراردادی در بخش قنادی و شیرینیفروشی در منطقه شهرری فعالیت میکنند و این تعطیلی لطمات زیادی به آنها میزند بهطوریکه برخی از آنها متاسفانه اخراج و بیکار شدند و برخی به سمت مسافرکشی یا شغلهای کاذب دیگر روی آوردند در حالی که اکثر کارگران صنعت شیرینیپزی افراد متخصص هستند. وی ادامه داد: با توجه به اینکه صنف قنادی و شیرینیفروشی به صورت بیرونبر فعالیت میکند و همچنین تمامی پروتکلهای بهداشتی از مرحله آمادهسازی و پخت تا مرحله ارائه به مشتری رعایت میشود، از ستاد ملی مبارزه با کرونا تقاضا داریم تا با یک تجدیدنظر در دستورات خود تعطیلی قنادیها را لغو کند و اجازه فعالیت به این شغل را بدهد.
وی با اشاره به کاهش تقاضا برای شیرینی ادامه داد: بسیاری از قنادان بعد از خرید مواد اولیه چکهایی به فروشندگان میدهند که به صورت طبیعی بعد از فروش محصولاتشان آن چکها باید پرداخت شود امروز موعد چک بسیاری از قنادان رسیده اما متاسفانه به دلیل نداشتن درآمد امکان پرداخت ندارند و مشکلات بسیاری برای آنها ایجاد شده است.
وی با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه نیز گفت: متاسفانه بسیاری از قنادان نمیتوانند مواد اولیه خود همچون روغن، شکر و پودر کاکائو را مستقیم از کارخانه و یا واردکننده تهیه کنند و مجبورند با واسطه آنها را خریداری کنند و همین مساله باعث شده قیمت محصول نهایی نیز افزایش پیدا کند و در کنار کاهش قدرت خرید مردم میزان فروش محصولات بسیار کم شده است. بیبلا افزود: حق بیمه کارگران، مالیات و عوارض افزایش پیدا کرده در حالی که قنادان درآمدی ندارند اگر دولت تصمیم میگیرد مثلا دو هفته یا چند ماه صنفی را تعطیل کند باید در هنگام اخذ مالیات، عوارض و حق بیمه، این تعطیلات نیز لحاظ شود و صنوف از پرداخت حق بیمه و مالیات در زمان تعطیلی معاف شوند.
بیبلا افزود: کمبود روغن و یا افزایش ناگهانی قیمت کالایی که کاملا در داخل تولید میشود چه ارتباطی به تحریمها دارد و چرا ما باید مثلا به جای آنکه روغن مورد نیاز خود را از کارخانه تهیه کنیم از دلال و واسطه بخریم؟
وی ادامه داد: امروز قیمتگذاری بر اجناس حتی یک ماه نیز دوام نمیآورد و ما مجبوریم به دلیل افزایش مواد اولیه و مشکلات دیگر قیمتها را تغییر بدهیم و به همین دلیل قنادان و شیرینیفروشانی که امکان تغییر شغل داشتند، شغل خودشان را تغییر دادند.
بیبلا افزود: از ستاد ملی مبارزه با کرونا و دولت تقاضا داریم با توجه به نوع فعالیت شیرینیفروشان و قنادان اجازه بازگشایی قنادیها را بدهد و همچنین شرایطی را بوجود بیاورد که مواد اولیه با قیمت دولتی و مناسب در اختیار قنادیها قرار بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید