باشگاه‌های حاضر در رقابت‌های جام جهانی باشگاه‌ها ممکن است بعد از دریافت پاداش خود در این مسابقات با مالیات سنگین ایالتی و فدرال مواجه شوند. فیفا نتوانسته معافیت‌های مالیاتی را برای ۳۲ باشگاه شرکت‌کننده تامین کند و حالا در فاصله کم‌تر از دو ماه تا آغاز جام جهانی باشگاه‌ها با مقامات آمریکایی مذاکرات پیچیده‌ای را 

آغاز کرده‌اند. 

به گزارش فوتبال ۳۶۰، فدراسیون جهانی فوتبال در ماه مارس اختصاص جایزه‌ای عظیم به مبلغ یک میلیارد دلار (۷۵۴ میلیون پوند) را برای این تورنمنت اعلام کرد که شامل ۱۲۵.۸ میلیون دلار برای برنده است اما بدون احتساب توافق‌های مالیاتی. باشگاه‌ها امکان دارد با صورت‌حساب‌های مالیاتی چند ۱۰ میلیون دلاری به سازمان‌های مالی آمریکا مواجه شوند و این جدا از مالیات‌های قابل پرداخت در کشور متبوع هر باشگاه است. حداقل ۲۹ باشگاه از خارج از آمریکا از جمله چلسی و منچسترسیتی، در این رقابت‌ها شرکت خواهند کرد.

فدراسیون جهانی فوتبال برای بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶ در آمریکا از مجموعه‌ای از مالیات‌ها مانند فروش بلیت و عوارض شهری معافیت گرفته است اما به دلیل برنامه‌ریزی فشرده‌تر جام جهانی باشگاه‌ها، نتوانسته معافیت‌های مشابهی را برای پاداش تیم‌ها تامین کند. 

فیفا همچنین پیچیدگی‌های دیگری مانند نرخ‌های مالیاتی متفاوت بین ایالت‌ها دارد که می‌تواند باعث ضرر برخی باشگاه‌ها به دلیل محل برگزاری بازی‌های‌شان شود. به عنوان مثال در ایالت فلوریدا به عنوان میزبان دو شهر محل برگزاری (میامی و اورلاندو)، مالیات بر درآمد ایالتی وجود ندارد. بیشتر شهرهای دیگر میزبان بازی‌ها مالیات بر درآمد ایالتی را با نرخ‌های متفاوت اعمال می‌کنند؛ از سه درصد در پنسیلوانیا تا هفت درصد در کالیفرنیا. 

در این بین تیم فوتبال پاری‌سن‌ژرمن دو مورد از سه بازی مرحله گروهی خود را در شهر لس‌آنجلس برگزار می‌کند و ممکن است بیشترین ضرر را بین شرکت‌کننده‌ها متحمل شود.

منچسترسیتی هم از بازی نهایی گروهی خود مقابل یوونتوس در اورلاندو سود خواهد برد اما بازی‌های گروهی چلسی در پنسیلوانیا و آتلانتا برگزار می‌شود؛ جایی که مالیات بر درآمد ۵.۵ درصد گزارش شده است. 

از طرف دیگر برخی ایالت‌های آمریکا معاهدات «مالیات مضاعف» دولت فدرال با کشورهای دیگر را به رسمیت نمی‌شناسند. این مقررات از مالیات دوباره شرکت‌های بین‌المللی جلوگیری می‌کند. چنین موضوعی ضرر مالی برخی باشگاه‌ها را در پی دارد و برای برخی دیگر چنین نیست. فیفا در حال تلاش برای یافتن راه ‌حلی است که اطمینان دهد با همه باشگاه‌ها به طور عادلانه برخورد می‌شود. 

فیفا به دستیابی به این هدف اطمینان دارد و در ماه‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای نزدیک شدن به تصمیم‌گیرندگان کلیدی آمریکا انجام داده است. جانی اینفانتینو در ماه مارس دو بار با دونالد ترامپ دیدار کرد. او جام جدید جام جهانی باشگاه‌ها را به کاخ سفید برد و هفته گذشته از سازمان پلیس فدرال FBI بازدید کرد. فدراسیون جهانی فوتبال از اظهار نظر به رسانه‌ها خودداری کرده اما منابع آگاه از مذاکرات گفتند فیفا از باشگاه‌های شرکت‌کننده حمایت می‌کند و در عین حال به قوانین مالیاتی آمریکا پایبند است. 

از طرفی حجم بالای جوایز از طریق قرارداد جهانی تلویزیون با شرکت تلویزیونی Dazn تامین شده و نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. برخی می‌گویند این پول می‌تواند لیگ‌های داخلی را بی‌ثبات و کم‌اهمیت کند اما فیفا می‌گوید این اتفاق نخواهد افتاد. بخش قابل‌ توجهی از جایزه با صورت‌حساب‌های مالیاتی، پاداش بازیکنان و سایر هزینه‌های عملیاتی، تحلیل خواهد رفت. از دید باشگاه‌های بزرگ اروپایی، درآمد جام جهانی باشگاه‌ها جایگزین درآمد سال‌های اخیر باشگاه‌ها از تورهای تابستانی می‌شود‌. 

فیفا پاداش حضور و جوایز را بر اساس فرمول پیچیده‌ای مبتنی بر عملکرد تاریخی هر باشگاه، ارزش سهام و اندازه بازار محلی آن‌ تخصیص می‌دهد و به این ترتیب بزرگ‌ترین باشگاه‌های اروپایی بیشترین دریافتی را خواهند داشت. 

چلسی و منچسترسیتی پیش از کسر مالیات و هزینه‌ها، تنها برای حضور در این مسابقه ۳۸.۱۹ میلیون دلار دریافت خواهند کرد. باشگاه‌ها برای هر برد در مرحله گروهی دو میلیون دلار، برای صعود به مرحله یک‌هشتم نهایی ۷.۵ میلیون دلار، برای رسیدن به یک‌چهارم نهایی ۱۳.۱ میلیون دلار، برای صعود به نیمه‌نهایی ۲۱ میلیون دلار و برای برنده شدن در فینال ۴۰ میلیون دلار دریافت می‌کنند و ۳۰ میلیون دلار برای نایب‌قهرمان کنار گذاشته می‌شود. 

فیفا متعهد شده ۲۵۰ میلیون دلار از صندوق یک میلیارد دلاری جام جهانی باشگاه‌ها را به پرداخت‌های حمایتی به باشگاه‌های غایب در این مسابقات در سراسر جهان اختصاص دهد. همچنین به هر یک از ۱۱ شهر میزبان، یک میلیون دلار به عنوان جایزه میراث ورزشی پرداخت می‌کند.

باید دید درنهایت تلاش‌های فدراسیون جهانی برای توافق مالیاتی به کجا ختم می‌شود. جام باشگاه‌های جهان یکی از پردرآمدترین رقابت‌ها برای تیم‌هاست و اگر قرار باشد مبلغ زیادی از پاداش‌ها را صرف مالیات کنند، به نظر می‌رسد چالشی جدید ایجاد خواهد شد.