استفاده بهینه از ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی کیش در رونق گردشگری
دکتر مظفری از تبدیل نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش به عنوان محورهای اصلی فعالیتهای تابستانی کیش در سال آینده خبر داد.
به گزارش ایلنا؛ نخستین نشست تخصصی بررسی نقش میراث فرهنگی در توسعه گردشگری کیش، صبح سه شنبه 25 تیر با حضور دکتر مظفری، مدیر عامل سازمان و جمعی از معاونان و مدیران این سازمان و همچنین دکتر سید احمد محیط طباطبائی، رئیس کمیته ملی موزههای ایران و عضو شورای فنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، در سالن خوارزمی مرکز همایشهای بینالمللی کیش برگزار شد.
در این نشست مظفری با اعلام آمادگی کامل سازمان منطقه آزاد کیش برای استفاده بهینه از ظرفیتهای فرهنگی کیش در توسعه صنعت گردشگری کشور و همکاری با نهادها و سازمانهای ذیربط کشوری گفت: برخی مناسبتهای فرهنگی که ریشه در تاریخ کهن جزیره کیش دارند می توانند ثبت ملی و جهانی شوند که برای تحقق این امر ایجاد یک کمیته ملی از کارشناسان و متخصصان مجرب کشوری ضروری است.
مظفری احیای نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش با هدف استفاده از تاریخ کهن این جزیره مرجانی برای جذب گردشگران علاقمند به حوزه فرهنگ را طرحی نوین برشمرد و از تبدیل نوروز تابستانی و تقویم دریانوردی کیش به عنوان محورهای اصلی فعالیتهای تابستانی کیش در سال آینده خبر داد.
وی با بیان اینکه شناخت ظرفیتهای منطقه و تعیین نقش موثر کیش در رونق صنعت گردشگری گامهای اساسی برای سیاستگذاری و تعیین و راهبردهای توسعه جزیره است اظهار داشت: کیش یک فرصت ملی است و ما باید بدون اتلاف وقت تمام توان و انرژی خود را بکار گیریم تا ضمن حفظ میراث فرهنگی از ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی منطقه در جهت معرفی آداب و رسوم کشور خود در عرصه بینالمللی استفاده کنیم.
تبدیل برخی بناهای تاریخی جزیره کیش از جمله مسجد ماشه به موزه کتب قرآنی و باز سازی و بهسازی چند ساختمان که سالها است بدون استفاده رها شده برای تبدیل آنها به موزه و اماکن فرهنگی از دیگر مواردی بود که دکتر مظفری به آن اشاره کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با ابراز امیدواری از تاثیرات مثبت این نشست در رونق گردشگری فرهنگی و تاریخی کیش بر برگزاری مستمر نشستهای تخصصی حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کرد.
مجید ملانوروزی معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش هم در این نشست با اشاره به اینکه طبق آمارهای سازمان گردشگری جهانی بیش از 37 درصد گردشگران با نگاهی فرهنگی علاقمند به بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی مقاصد گردشگری هستند به موقعیت جغرافیایی جزیره کیش در دل آبهای خلیج فارس اشاره کرد و گفت: فرهنگ ساحلی مردمان جزیره کیش با پیشینه کهن تاریخی یکی از مزیتهای ارزشمند کیش برای جهانی شدن است. معاون گردشگری سازمان تاکید کرد: امروزه گردشگری از حالت عینی خارج شده و به نگرش و دیدگاه ذهنی گردشگران وابسته است. گردشگرانی که به خواستگاه فرهنگی رویدادها و بناهای تاریخی علاقمندند. از این رو ما باید بتوانیم ازهنرهای مفهومی و برنامههای فرهنگی جزیره کیش برای جذب گردشگران فرهنگی و تاریخی در عرصه ملی و بینالمللی نهایت استفاده را ببریم.
سید احمد محیط طباطبائی، رئیس کمیته ملی موزههای ایران هم فعالیتهای حوزه فرهنگی را مهم ترین بخش در توسعه پایدار کشورها برشمرد و گفت: طبق آمار سالانه بانک جهانی، تجارت خاطرهها با زیر مجموعه فعالیتهای فرهنگی از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، ارتباطات و گردشگری بخش مهمی از فعالیتهای اقتصادی موفق جهان را به خود اختصاص داده است. ما نیز باید با تکیه بر داشتههای فرهنگی و تاریخی خود برای جذب گردشگران علاقمند به این حوزه در جهت توسعه پایدار
حرکت کنیم. عضو شورای فنی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، بر ایجاد وجه تمایز برای جزیره کیش با تکیه بر پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی این جزیره و موقعیت آن در خلیج فارس تاکید کرد و گفت: درکتب قدیمی و ارزشمند ادبیات کشور به جایگاه جزیره کیش به عنوان یکی از ثروتمند ترین بنادر جهان با رونق کسب و کار و تجارت اشاره شده است. خلیج فارس هم در منابع معتبر تاریخی تنها یک آبراهه ساده نیست بلکه آبراهه ای با شاخصهای مهم فرهنگی و تاریخی است که برای پژوهشها و باستان شناسی زیر دریا اهمیت ویژهای دارد.
سید احمد محیط طباطبائی با بیان اینکه صدها سال قبل جزیره کیش در زمینه صید و فروش مروارید به تجار بینالمللی و تامین آب شیرین و دیگر مایحتاج کشتیهای تجاری برای سفرهای دریایی طولانی بسیار شناخته شده بوده است گفت: امروزه می توان از صید مروارید به عنوان یکی از شاخصههای تاریخی کیش برای ایجاد رویدادهای گردشگری بهره گرفت.
وی با اشاره به اینکه در ایران باستان جشن نوروز در ابتدا در اوایل فصل تابستان و زمان کشت محصول برگزار می شده که به مرور زمان به اول بهار تغییر یافته است تاکید کرد: احیای فرهنگ ساحلی و زندگی ایرانیان در سواحل جنوبی کشور، آیین نوروز تابستانی که از 31 تیر تا 9 مرداد ادامه دارد در کنار معرفی تقویم دریانوردی کیش که برگرفته از دانش دریانوردان مجرب جزیره کیش و سفر آنان در دل آبهای خلیج فارس است، زمینههای عملکردی موفق در عرصه تجارت خاطرههاو رونق صنعت گردشگری را فراهم می کند.
در این نشست نماهنگ معرفی جاذبههای تاریخی و فضاهای میراثی جزیره کیش نیز پخش شد.
معرفی میراث فرهنگی و ظرفیتهای گردشگری جزیره کیش، توجه به نقش میراث فرهنگی در توسعه پایدار منطقه، ارائه خلاصه ای از ضوابط میراث فرهنگی کشور و بیان برخی چالشها در این حوزه از محورهای سخنرانی کارشناسان در این نشست بود.
گفتنی است این نشستهای تخصصی برای آموزش و بهره مندی از نتایج مطلوب، در ماههای آینده به طور مستمر در جزیره کیش بر پا می شود.
دیدگاه تان را بنویسید