با دود شدن یک چهارم ارزش نفت بلوکه شده ایران:
تحریم تنها برای چین نعمت بوده است!
هر چند چین میگوید تحریمهای یکجانبه را به رسمیت نمیشناسد، اما بر اساس همین به رسمیت نشناختن تحریمهای ایران توانسته در سالهای اخیر حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت تهران را با تخفیفهای سنگین خریداری کند، خریدی که میلیاردها دلار صرفهجویی برای پالایشگاههای چینی به همراه داشت. انگار که اساسا آن روایت «تحریمها نعمت است» را گویندگانش برای طرفهای چینی گفته بودند و فعلا تحریمهای ایران چنان نعمتی بر سفرههای پالایشگاههای چین پهن شده است.
به گزارش اقتصاد24، رویترز در گزارشی مدعی شده که ایران چین را تحت فشار قرار میدهد تا به این کشور اجازه دهد ۱.۷ میلیارد دلار نفت سرگردان مانده خود را بفروشد. رویترز تصریح دارد که ایران در تلاش است تا بتواند ۲۵ میلیون بشکه نفتی را از چین بازگرداند که به دلیل تحریمهای اعمال شده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، ۶ سال است در بنادر چین ذخیره شدهاند.
رویترز مدعی است که این نفت سرگردان مانده ایران که برای ۶ سال است رها شده ارزشی به بزرگی ۱.۷۵ میلیارد دلار با رقم نفت امروز دارد و بدتر این که همین حالا ایران برای فروش این نفت با تخفیفهای سنگین به چین نیز دچار مشکل است. توجه کنید رقم طلب آب رفته ایران از کره جنوبی در حالی ۶ میلیارد دلار است که بارها برای بازگرداندن آن در همین ۶ سال گذشته جارو جنجال و سروصدا به راه افتاد و اتفاقا دولت سید ابراهیم رئیسی بارها بر طبل شادانه کوبید که طلب ایران از کره جنوبی میآید و البته هر بار نیامد و حالا نیز در بانکهای قطری بلوکه شده است؛ حال، اما با افشاگری رویترز مشخص شده به اندازه حدود یک سوم آن طلب هزار بار آمده و نیامده، نفت این مملکت در بنادر چین گیر افتاده و هیچ تعیین تکلیفی نیز درباره آنها رخ نداده است.
اما حالا این همه ماجرا نیست اگر بدانید که مخازن نفت در دالیان توسط شرکت PDA Energy اداره میشود، و این شرکت حالا از ایران میخواهد بیش از ۴۵۰ میلیون دلار هزینه ذخیرهسازی نفت انباشته شده را از سال ۲۰۱۸ تا کنون بپردازد. در واقع نفت کشور نه تنها برای ۶ سال در بندر چینی به تله افتاده و حالا باید از ارزش ۱.۷۵ میلیارد دلاری آن ۴۵۰ میلیون دلار را ایران برای انبارداری بپردازد و بدتر این است که با گذشت زمان اگر راهی برای بیرون کشیدن نفت ایران از این مخازن یافته نشود، میتواند وضعیت چنان شود که ارزش انبارداری و مخازن کرایه شده با ارزش نفت یکی شود و در نهایت چینیها کل نفت ما را با همین بهانه توقیف کنند.
البته که باید تاکید کرد این که کشورها یا شرکتهای مختلف منافع خود را در معاملاتشان ملاک قرار دهند اصلا عجیب نیست؛ عجیب تلاش برخی تحریم خواهان ایرانی است که چطور نمیبینند برنده وضعیت وخیم تحریمهای ایران نه مردم و منافع ملی این کشور بلکه چینیها هستند؛ همان چینیهایی که حالا ۶ سال است به بهانه تحریمهای ترامپ و برای این که خود گرفتار کمترین مشکل در شبکه بانکی و انتقال نشوند، نفت ایران را در مخازن بلوکه کردهاند و حتی همین حالا نیز تا یک چهارم ارزش همان نفت را برای انبارداری طلب میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید