خیز دوباره برای گرانی:
تخممرغ شانهای ۲۵۰ هزار تومان؛ مسئولان کجایند؟
زمانی که قیمت مصوب تخم مرغ از سوی متولیان آن اعلام نشده است، چطور این محصول با افزایش قیمت حتی در میادین میوه و تره بار که به ظاهر زیر تیغ نظارت قرار دارد، روبهرو شده است و مردم مصرفکننده هم مجبور به خرید با هر قیمت و تا شانهای ۲۰۰ هزار تومان هستند.
به گزارش اقتصاد24، همواره افزایش قیمت مواد خوراکی و کالاهای ضروری قبل از ابلاغ دستوری دولت انجام میگیرد. تولیدکنندگان و واحدهای صنفی فعال در بازار بدون در نظر گرفتن چارچوب قانونی، هر زمان احساس کنند که نیاز به نقدینگی بیشتر دارند، با مشورت خودشان اقدام به گرانی کالاها میکنند. قیمت مواد خوراکی در بازار به گونهای ترسیم شدهاند که مردم مصرف کننده نمیتوانند برای خرید لحظهای این اقلام تصمیم بگیرند، یعنی هر زمانی که مصرف کننده قصد خرید کالایی در بازار را دارد ابتدا باید قیمت آن را رصد کند چراکه قیمتها لحظهای در حال تغییر و گرانی است.
حالا با حذف ارز نیمایی، بازار خوراکیها و اقلام ضروری سفرههای مردم تکانهای شدیدتری را خواهد خورد. مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و سایر اقلام ضروری سفرههای مردم در بی خبری گران میشوند. به طوری که این روزها گرانی تخم مرغ در بازار باز هم سروصدا به پا کرده است. بنا براظهارات متولیان صنعت تولید تخم مرغ، این محصول هیچ افزایش جدیدی در نرخ مصوب نداشته است و نرخ درب مرغداری کیلویی ۵۶ هزار تومان است که در فروشگاهها هم کیلویی ۶۸ هزار تومان باید به فروش برود.
پیشتر حمیدرضا کاشانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن، از ثبات بازار تخم مرغ خبر داد و گفته بود: قیمت کنونی هر کیلو تخم مرغ درب مرغداری ۵۴ تا ۵۵ هزار تومان و هر کیلو تخم مرغ برای مصرف کننده در میادین و فروشگاههای زنجیرهای ۶۴ تا ۶۵ هزار تومان معادل هر شانه ۱۳۰ هزار تومان است. با توجه به آنکه ۳۵ درصد مواد اولیه تولید وارداتی است، از این رو قیمت تمام شده تولید به دلیل حذف ارز نیما تحت تاثیر قرار میگیرد، از این رو قیمت مصوب باید تغییر کند که در نهایت قیمت این محصول در همان آبان سال جاری تغییر کرد و گرانتر شد.
این در حالی است که در روزها اخیر قیمت هر شانه تخم مرغ در میادین میوه و تره بار به شانهای بیش از ۱۳۰ هزار تومان رسیده و افزایش قیمت آن در طی یک ماه اخیر به وفور دیده میشود. از سوی دیگر افزایش قیمت هر شانه تخم مرغ در واحدهای صنفی سطح شهر به شانهای ۲۰۰ هزار تومان هم رسیده است. در واقع هیچ نظارتی در بحث قیمت این محصول لحاظ نمیشود. همچنین هیچ تمایزی بین این شانههای تخم مرغ از لحاظ کیفیت و کمیت وجود ندارد و گرانی و تفاوت این قیمتها به سلیقه تولیدکنندگان و فروشندگان تخم مرغ بازمیگردد.
هر چند گرانی بی سروصدا به ویژه در بازار خوراکیها برای مردم یک روند عادی شده، اما باز هم افزایش بی دلیل و چند باره محصولات در طی سال باعث کاهش سهم مردم در مصرف این نوع مواد خوراکی ضروری میشود.
در همین رابطه احسان حقیقتجو، فعال و صاحب صنعت مرغداری استان تهران، در گفتوگو با این پایگاه خبری، گفت: افزایش هزینههای تولید و خوراک دام و طیور شاید دلیلی بر گرانی محصول نهایی و تولید شدهای مانند تخم مرغ باشد، اما تولیدکننده بدون ابلاغ مصوبه مجوز افزایش قیمت را ندارد. او افزود: تولیدکننده به دنبال تولید با کیفیت و توزیع به موقع محصولات خود در بازار است و، اما این موضوع نمیتواند بهانهای برای گرانتر کردن محصولات باشد از این رو اگر در بازار افزایش قیمتی هم باشد قطعا از سوی تولیدکنندگان نیست.
اسکاری بین تولید کننده و فروشنده تبدیل به پدیدهای برای رهایی از پاسخ به گرانی قیمت ها شده و با این ترفند فقط مردم باید تاوان گرانیها را بپردازند. زمانی که قیمت مصوب تخم مرغ از سوی متولیان آن اعلام نشده است، چطور این محصول با افزایش قیمت حتی در میادین میوه و تره بار که به ظاهر زیر تیغ نظارت قرار دارد، روبهرو شده است و مردم بی پناه هم مجبور به خرید با هر قیمتی هستند.
دیدگاه تان را بنویسید