کارشناس بازار سرمایه با اشاره به تداوم چالشهای سیاسی و کنترل نقدینگی توسط دولت:
بعید است بورس در بلند مدت رشد مثبت خود را حفظ کند
یک کارشناس بازار سرمایه درباره تدوام روند مثبت بورس، اظهار کرد: من خوشبین نیستم که در بلند مدت بورس بتواند رشد مثبت خود را حفظ کند چراکه بسیاری از مشکلات و چالشهای سیاسی کماکان باقی است و بحث نقدینگی که توسط دولت دارد کنترل میشود همچنان بازارها را کنترل میکند.
سعید کرداری در گفتوگو با اقتصاد24، در تحلیل خود از رشد مثبت بورس افزود: چند وقتی است که بازار سهام شرایطش خوب شده است. این روند به واسطه اخبار حاکی از توقف جنگ و ریاست جمهوری ترامپ است که عنوان کرد جنگ را متوقف میکنم. همچنین سیگنالهایی در جهت رفع محدودیتها و مشکلاتی که وجود دارد، مخابره شد. تصورم این است که این اخبار و سیگنالها بیشتر تلنگر است تا دلیل اصلی چراکه بازار بسیار زیر قیمت معامله میشد و در این دو سه سال شرایط مساعدی نداشت. در حال حاضر جهش خوبی دارد میکند تا عقب ماندگیها را جبران کند.
او در پاسخ به اینکه روند صعودی بورس تا چه زمانی ادامه دارد؟ بیان کرد: بستگی به ورود پول دارد. روز یکشنبه هم ورود پول خوب بود. تا جایی که ورود پولهای حقیقی به همین روال باشد شاهد روند مثبت خواهیم بود. ولی اگر ورود پول کم شود، میتوانیم بگوییم که بازار سهام تقریبا دیگر رشد خود را کرده است. شرایط به نظر من فعلا مساعد است ولی حس میکنم در یک هفته آینده در همین نقطه متوقف شود چراکه بسیاری از نمادها در صف خرید و مثبت هستند. گمان میکنم روند مثبت بورس تا همین جا متوقف شود. البته نه بدین معنا که منفی خواهد شد، اما دیگر به این شکل رشد نخواهد کرد. این تحلیلگر بورس در پاسخ به اینکه در شرایط مثبت بورس، با چه اهرمهایی میتوان پولهای سرگردان را روانه بازار سهام کرد؟، گفت: «یکی از راهکارهای مهم شرایط سیاسی است. اگر آرامش در شرایط سیاسی حاکم باشد سرمایهگذاران راحتتر سرمایهگذاری میکنند. دومین راهکار کاهش نرخ بهره است. درواقع یکی از عواملی که باعث روند مثبت شد، سیگنال رئیس بانک مرکزی مبنی بر کاهش نرخ اقساط و
اوراق دولتی بود.
کرداری ادامه داد: بازدهی نرخ اقساط چهار، پنج درصدی پایین آمد و باعث شد که سرمایهگذاران به تکاپو بیفتند که به کدام بازار بروند؛ بازار مسکن که راکد شده و به دلیل قیمتهای بالایی که وجود دارد، هرکسی نمیتواند واردش شود. طلا جهانی هم یک مقدار افت کرد. از این رو بازار بورس و ارز باقی میماند که ارز هم به دلیل شرایط سیاسی فعلا در همان مقطع متوقف شده است. بورس از سایر بازارهای سرمایه عقب مانده بود که الان با ورود پولهای حقیقی و حقوقی سبز شده است.
او اضافه کرد: شرایط شرکتها هم نسبتا بد نیست و تا یک مقطعی این روند صعود را داشتهاند، اما برای ادامه چنین وضعیتی، کاهش نرخ بهره اهمیت دارد. نرخ بهره همچنان ۳۰ درصد است که جذب بازارها را مختل میکند. همچنین شرایط سیاسی هم مطرح است که باید منتظر بمانیم که با آمدن ترامپ به کاخ سفید وضعیت به چه صورت خواهد بود. اینها عواملی است که باعث میشود سرمایهگذار با خیال راحت پولش را وارد بازار کند. با این حال من خوش بین نیستم که در بلند مدت بورس بتواند رشد مثبت خود را حفظ کند چراکه بسیاری از مشکلات و چالشهای سیاسی کماکان باقی است و بحث نقدینگی که توسط دولت دارد کنترل میشود همچنان بازارها را کنترل میکند.
این کارشناس در پاسخ به اینکه درصورتی که در نشست روز چهارشنبه شورای حکام علیه ایران قطعنامهای صادر شود، وضعیت بورس به چه شکلی خواهد بود؟ تصریح کرد: قطعا بدتر میشود. برخلاف یک سری از بازارهای سرمایه که شراط سیاسی وضعشان را بهتر میکند، اما در بازارهای مالی قضیه برعکس است. دو عامل نرخ بهره و شرایط سیاسی باید در وضعیت خوبی باشند تا بازارهای مالی رشد کند. اگر هم قطعنامه علیه ایران صادر نشود که تغییر خاصی در روند فعلی بورس ایجاد نمیشود.
دیدگاه تان را بنویسید