فیلترشکنها چگونه برق را میبلعند؟
رد پای فیلترینگ در خاموشی ایران!
با تشدید فیلترینگ شبکههای اجتماعی در ایران، دیگر کمتر شهروند ایرانی را میتوان پیدا کرد که در گوشی تلفن همراه خود انواع و اقسام فیلترشکنها را نصب نکرده باشد. اما فیلترینگ چه نقشی در قطعی برق کشور دارد؟ سهم فیلترشکنها در خاموشی ایران چقدر است؟
به گزارش تجارتنیوز، فیلترشکنها به دنبال رمزنگاری و رمزگشایی دادهها از منابع پردازشی بیشتری استفاده میکنند که منجر به افزایش مصرف باتری و افزایش میزان شارژ دستگاههای الکترونیکی میشوند. با یک محاسبه ساده میتوان دریافت مصرف برق فیلترشکنها به اندازه برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی در ایران رسیده است تا آنها هم در مصرف برق کشور نقش بهسزایی ایفا کنند. قرار هم نیست در نهایت این محاسبات از دولت خواسته شود به دلیل تاثیر فیلترشکنها بر تشدید افزایش مصرف برق، اقدام به رفع فیلترینگ کند زیرا استفاده از اینترنت آزاد حق طبیعی شهروندان هر کشوری است و دولت وظیفه دارد اینترنت را بدون ایجاد هیچ محدودیتی و با بهترین سرعت و کیفیت در اختیار کاربران قرار دهد. حتی اگر فیلترشکنها یک وات هم مصرف برق نداشته باشند.
موضوع کمبود برق که عمدتاً در فصول گرم سال بر سر زبانها میافتد، در سال جاری به دنبال کاهش ذخایر نیروگاهی، در روزهای سرد سال نیز بحرانزا شده است. مسئولان در مواجهه با کمبود برق، دائماً بر مدیریت مصرف و صرفهجویی در مصرف برق تاکید میکنند. یک موضوع جالب توجه در این زمینه، میزان مصرف برق فیلترشکنهاست. در پی استفاده روزانه مردم از فیلترشکنها، شارژ باتری گوشیها و دیگر دستگاههای هوشمند، سریعتر از گذشته تمام میشود و مردم مجبور به شارژ دو تا سه مرتبه و گاه دائمی دستگاههای هوشمند خود در روز هستند.
با توجه به استفاده روزافزون از فیلترشکنها در ایران، میزان شارژ گوشیهای هوشمند، تبلتها و لپتاپها افزایش یافته است. با یک نگاه ساده و رجوع به تجربه زیسته افراد میتوان دریافت شارژ گوشیها، تبلتها و لپتاپها زودتر از حالت معمول تمام میشود و هر یک از شهروندان به سبب استفاده از فیلترشکنها، مجبور به شارژ دو تا سه باره این دستگاهها هستند. فیلترشکنها برای رمزنگاری و رمزگشایی دادهها از منابع پردازشی بیشتری استفاده میکنند که منجر به افزایش مصرف شارژ باتری میشود. همچنین بسیاری از فیلترشکنها حتی زمانی که از آنها استفاده نمیشود، در پسزمینه فعالاند و به صورت مداوم باتری استفاده میکنند.
محاسباتی که انجام شد، بدان معناست که 69.31 گیگاوات هرساله و 189 مگاوات روزانه در پی اعمال فیلترینگ بر کشور، برق بیشتری مصرف میشود. شایان ذکر است این محاسبات کمینه مصرف برق فیلترشکنها را نشان میدهد. چراکه با وجود اینترنت بسیار کند موجود در ایران، فیلترشکنها بیش از 10 درصد مصرف باتری را افزایش خواهند داد.
دیدگاه تان را بنویسید