یک کارشناس بازار سرمایه:
چیزی از بورس نمانده که بخواهیم اصلاحش کنیم
یک کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: متولیان بورس باید افراد متخصص را به صحنه آورده و نقدینگی مناسب را پشت سهمهای بازار سرمایه بیاورند و این بازار را از حالت انفعال خارج کنند. چهار سال این بازار در حال اصلاح است. آیا چیزی از آن مانده است که اصلاح شود؟ هر کسی میآید میگوید برنامه دارد، اما پلن همان فرمان آقای عشقی است. آقای صیدی فرصت دارد که این رویه را تغییر دهد.
هومن عمیدی در گفتوگو با اقتصاد24، درباره تحولات بورس در روزهای اخیر گفت: بازار سرمایه باید تصمیم خود را نسبت به یکسری مسائل بگیرد و باید رگولاتور این کار را انجام بدهد. این ریسکها از زمان ترور سردار سلیمانی تا الان بوده و ممکن است ادامه داشته باشد. بازار سرمایه کشور را نباید به این مسائل گره زد و باید کاری کنیم که بازار نسبت به این مسائل آداپته شود. حتی بازارهای کشورهای درگیر جنگ متابعت خاصی از تحولات سیاسی ندارند.
او افزود: کار آقای صیدی رئیس سازمان بورس این است که مساله را در بازار سرمایه حل کند. بازار سرمایه را نباید به این مسائل گره بزنیم وگرنه سوژه تبلیغاتی رسانههای معاند میشویم که آمار ریزش بازار سرمایه را مسخره و در شبکههای بینالمللی آن را برجسته میکنند. متاسفانه مسئولان چشم خود را روی این مسائل میبندند. آگاه هستند، اما به روی خودشان نمیآورند و تبعاتش را بر بازار سرمایه و چهره بینالمللیمان میبینیم که بد تصویرسازی میشود.
این تحلیلگر بازارهای مالی تاکید کرد: هفته گذشته ارزش معاملات بسیار پایین بود و حتی دامنه محدود شده بود که حتی مثبت و منفی یک درصد هم کارساز نبود، گرچه جلوی ریزش سنگین را میگیرد. زمانی که ۳ و ۵ درصدی بود به جای ۵ درصد منفی در سه روز و ۱۵ درصد کاهش با ۱۵ روز منفی اتفاق بیفتد قطعا فرسایشیتر میشود که با روح معاملات آزاد تناقض دارد. متاسفانه نقدشوندگی سهمها زیر سوال رفته است و اصلاح سهمها شدیدتر و در زمان طولانیتر، عمق اصلاح کم شده، ولی تایم اصلاح زیاد شده است. متاسفانه نقدینگی موثری به بازار نمیآید و فقط شاهد خبردرمانی هستیم.
عمیدی هچنین بیان کرد: سیاستهای بانک مرکزی هم بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار داده است که کاملا با سیاستهای وزارت اقتصاد نیز مغایر دارد. با تامین مالی که از بازار سرمایه انجام میشود و همچنین فروش اوراق و نرخ بهره و کنترل شدید آقای فرزین روی دلار نیمایی، شاهد هستیم که فاصله دلار نیمایی و آزاد را زیاد میکند و گپ دائم بیشتر میشود. آقای همتی میگوید باید فاصله کم شود و آقای فرزین اعتقاد دارد دلار نیمایی نباید رشد یابد؛ یعنی صراحتا میگویند تورم ایجاد کنیم.
او ادامه داد: بانک مرکزی بر این باور است که ۳۵ درصد تورم مصرف کننده داریم، ولی دلار نیمایی ابتدای سال ۴۱ هزار تومان و الان ۴۷ هزار تومان است، دلار نیمایی در این مدت ۱۵ درصد رشد کرده است، آن وقت چطور ۳۵ درصد تورم داریم؟ متاسفانه مشکلات ما بیشتر به خلاء قوانین برمیگردد. وقتی دوستان میگویند بازار را باید واکسینه کنیم عدهای دنبال کمیسیونسازی هستند تا ارکان بازار جلسه برگزار کنند. متاسفانه هفته پیش بورس کاملا رها بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پیش بینی بورس در هفته جاری گفت: پایان هفته گذشته تحرکاتی صورت گرفت و سهامهای شاخص ساز را خریدند تا ضرب منفی شدن شاخص کل را بگیرند، اما بقیه سهمها صف فروش هستند و اصلاح میکنند. این هفته اگر همین رویه صورت گیرد بهتر از هفته قبل نخواهد بود. این سیاستگذاری و دست فرمان نشان میدهد متولیان امر برنامهای ندارند و به شکل موقت مسکن تزریق میشود. پولی میآید و چهار سهم تاثیرگذار فولاد ملی، مس و پتروشیمی خلیج فارس را میخرند تا شاخص نریزد که این رویه فایدهای ندارد.
گفتنی است، بازار سهام همچنان دست خوش تحولات منطقه است. البته این تحولاتی که در بورس میبینیم مختص اتفاقات این چند هفته منطقه نیست بلکه برخی براین باورند سیاستهای دولتهای قبلی منجر به نابسامانی در بازار سرمایه شده است و اجازه نمیدهد بورس بتواند نقش واقعی خود را در اقتصاد کشور ایفا کند.
دیدگاه تان را بنویسید