یک کارشناس بانکی:
پیمان پولی ایران و روسیه تاثیر قابل توجهی در مبادلات ندارد
به گفته یک کارشناس بانکی، پیمان پولی ایران و روسیه به دلیل حجم نهچندان بالای مبادلات بین این دو کشور، نمیتواند اثرگذاری چشمگیری داشته باشد.
بهاءالدین حسینی هاشمی در گفتوگو با تجارتنیوز، درباره پیمان پولی بین ایران و روسیه اظهار کرد: در پیمانهای پولی دوجانبه و چندجانبه، کشورهایی که معمولاً روابط نزدیک و مراودات اقتصادی خوبی دارند، با هم پیمان میبندند که از یکدیگر کالا بخرند و صادرات و واردات انجام دهند.
او افزود: برای این دست از پیمانها یک سقف پولی تعیین میشود که دو کشور میتوانند بدون تشریفات بانکی طی یک سال به میزان این سقف تعیین شده با یکدیگر تجارت کنند. در طول این مدت، میزان طلبکاری و بدهکاری هر کشور نوشته شده و در پایان هر سال تسویه میشود.
این کارشناس اقتصادی درباره میزان تاثیرگذاری این پیمان بر تجارت و بازرگانی ایران، توضیح داد: مبادلات تجاری ایران با روسیه به حدی نیست که این پیمان بتواند بر اقتصاد کشور تاثیر چندانی بگذارد. با این حال این پیمان بیتاثیر هم نیست و میتواند در حد خود، برای مثال حدود پنج درصد، بر تجارت و بازرگانی ایران اثر داشته باشد. همچنین این موضوع باعث میشود ایران رویکرد خود برای مبادلات تجاری را بیشتر از قبل به سمت روسیه سوق دهد.
حسینی هاشمی درباره اتصال شبکه کارتی میر روسیه با شبکه شتاب ایران، یادآور شد: این خبرها تکراری هستند و توافقات برای آن قبلاً انجام شده بود. ایرانیها میتوانند با استفاده از کارت بانکی ایرانی خود در روسیه به روبل پرداخت کنند که بهنوعی تسهیل در مبادلات پولی است.
او تصریح کرد: ایران مبادلات اقتصادی زیادی با روسیه ندارد و نسبت به ایرانیهای ساکن اروپا و کشورهای حوزه خلیج فارس، ایرانیهای کمی در روسیه زندگی میکنند. نمیتوان گفت این اقدامها بیتاثیر است اما تاثیر آن به قدری نیست که بتواند مشکلات بانکی خارجی ایران را حل کند؛ زیرا روسیه خود کشوری تحریم شده است و شرایطی مشابه با ایران دارد.
دیدگاه تان را بنویسید