رییس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: متاسفانه در مدت اخیر براساس اجازه سامانه تجارت بیش ۵ هزار ١۶۵ کارت بازرگانی تمدید نشده‌اند و از آنها به عنوان کارت یکبار مصرف یاد می‌شود.

به گزارش ایلنا،  حسین سلاح‌ورزی در پنجمین نشست هیات نمایندگان اتاق ایران بیان کرد: با انتقاد از ترک‌ فعل‌ها در خصوص همکاری به تجار و صادرکنندگان در تمدید کارت‌های بازرگانی تاکید کرد: شاهد تکرار سناریوی تابستان سال ٩٨ هستیم و امروز همان سناریو در حال تکرار است. بعد از ابلاغ قانون مبارزه با قاچاق در سال ٩۶، موضوع ارزیابی و سنجش و صدور کارت بازرگانی از اختیار اتاق خارج شده و این اقدام از طریق سامانه جامع تجارت انجام می‌شود و عملا اتاق بازرگانی تنها وظیفه چاپ فیزیک کارت را دارد.

او افزود: براساس مقررات قرار بر این است کسانی که کارت اولی هستند حداکثر بتوانند ۵٠٠ هزار دلار صادرات کنند اما مانند سال ٩٨ متاسفانه در این باره با ترک فعل مواجه هستیم و وزارت اقتصاد و گمرک به عنوان متولی این موضوع این اجازه را نمی‌دهند و برای بسیاری از تولیدکنندگان و تجار خوشنام به دلیل اینکه سند تک برگ ندارند کارت بازرگانی صادر نمی‌کنند. این در حالی است که می‌بینیم صادرکننده‌ای از سامانه جامع تجارت کارت گرفته در سال اول بیش از ١٩٠ میلیون دلار صادرات انجام داده و اتفاقی که می‌افتد این است وقتی این افراد ارز حاصل از صادرات را برنمی‌گردانند چوب آن تاجر و صادرکننده خوشنام می‌خورد.

رییس اتاق ایران در ادامه با انتقاد از حجم زیادی از مقرراتی به اجرا نمی‌رسند، گفت: در حال حاضر بیش از ١١ هزار ماده قانونی و ٨٠ هزار مقرره وجود داره اما تعداد ترک فعل‌ها از تعداد آنچه که بدون نقص به اجرا می‌رسد بیشتر بوده و این یک فاجعه است و امروز سرعت خلق مقررات جدید به ۵ برابر حجم مقررات‌زدایی و حذف مقررات زائد رسیده‌است.

سلاح‌ورزی خاطرنشان کرد: در عمل سیاست‌هایی مانند لغو برخی از معافیت‌های مالیاتی، وضع عوارضی بر بنگاه‌های صادراتی و تاکیدی بر سیاست اشتباه پیمان سپاری ارزی وجود دارد بدون توجه به نوع محصول و شرایط سخت مبادلاتی که صادرکنندگان دارند، امروز نتیجه‌ای نخواهند داشت و در نهایت منجر به تضعیف بنیه تولید و صادرات می‌شود. تاثیر تمام این سیاست‌‌ها را می‌توان در شاخص بورس دید.