فرهنگسرای کار و تعاون  با هدف توجه به اشتغال نوجوانان و به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی و شناسایی توانمندی‌های دانش‌آموزان و همچنین ترویج کارآفرینی؛ ویژه‌برنامه کارآفرینان نوجوان را با عنوان  «کی میگه کار نیست؟»  برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای کار و تعاون؛ علیرضا یونچی، کارشناس برنامه میدون صدا وسیما، در این برنامة گفتگومحور، ضمن گپ و گفت با دانش‌آموزان؛ نوجوانی را آغاز مرحله شکوفایی و نوآوری دانست و بر ضرورت تحقیق و به‌روز بودن در حوزه منابع علمی و همچنین  انتخاب درست شغل با توجه به تغییر سرعت بالای تکنولوژی در دنیای کنونی تأکید کرد.

وی نقش آموزش و پرورش را در شکوفایی «مدرسه کارآفرین شو» موثر دانست و ارائه آموزش‌های تخصصی و مدارک معتبر، حمایت‌های مالی در راستای اخذ وام‌های 4 درصد در حوزه کسب و کار و کارآفرینی و همچنین راه‌اندازی زنگ کارآفرینی با مشارکت آموزش و پرورش در سطح مدارس دوره متوسطه منطقه 9 را ازجمله برنامه‌های این مدرسه برشمرد.

 حسینی‌فر، معاون اجتماعی- فرهنگی شهرداری منطقه 9 نیز، با اشاره به ضرورت برگزاری این نوع برنامه‌ها؛ نقش آموزش و پرورش را در آموزش یک فن به دانش‌آموزان و تلاش برای تغییر نگرش خانواده‌ها در حوزه کسب  و کار، مهم ارزیابی کرد.  به گفته وی، با تشکیل این جلسات و بارش فکری گروهی، می‌توان آینده روشنی را برای نوجوانان و جوانان جامعه رقم زد. 

 در ادامه این ویژه‌برنامه، دکتر سعیده سلمانی، مدیر پژوهش‌سرای دانش‌آموزی ابن‌سینا و مدرسه کارآفرین شو، به تقسیم‌بندی مهارت‌ها در دو حوزه سخت و نرم و توجه کامل به مهارت‌های نرم و ویژگی‌های شخصیتی- ارتباطی و استفاده از فرصت‌ها با ایجاد پرسشگری و شبکه‌سازی اشاره کرد.

برگزارکننده جشنواره ملی خلاقیت و نوآوری و کارآفرینی، خطاب به دانش‌آموزان گفت: برای شما یادگیری این مهارت‌ها ضروری است تا بتوانید تفکر کارآفرینی پیدا کنید. 

وی یادآور شد: با توجه به تغییرسرعت بالای تکنولوژی و تغیر شغل ها، کارآفرین کسی است که بتواند از این فرصت‌ها استفاده کند.

 سلمانی به مهارت‌های مهم نرم به منظور دستیابی به آینده‌ای روشن اشاره کرد و پرسشگری، مشاهده‌گری، هوش استعدادی، خلاقیت، ارائه طرح و برنامه، خلق بازار، شبکه‌سازی، نفوذ و ایجاد را از جمله این مهارت‌ها دانست.

به گفته مدیر پژوهش‌سرای دانش‌آموزی ابن‌سینا، مدرسه کارآفرینی  فرهنگسرای کار و تعاون با آموزش این مهارت‌ها  در  سه دوره و مرحله:  فعالیت‌های گروهی به‌صورت کوچینگ با حضور یک رهیار -  ایجاد ارتباط موثر با یکدیگر و تشکیل تیم کسب مهارت‌های کسب و کار و ایجاد  بوم کسب و کار  و پیداکردن چالش‌ها و امکان‌سنجی، اقدامات بسیار مهم و موثری در این زمینه خواهد داشت.  سلمانی  شرکت‌کنندگان را به تشکیل دوره‌های آموزشی در فرهنگسرای کار و تعاون و تشکیل تیم‌های قوی دانش‌آموزان کارآفرین و تلاش در جهت ساختن فضای خلاقانه دعوت کرد. 

یادآور می‌شود این برنامه با مشارکت معاونت اجتماعی- فرهنگی شهرداری منطقه 9، آموزش و پرورش منطقه 9 و برنامه تلویزیونی میدون صدا و سیما، دوشنبه 17 مهر 1402 در سالن همایش شهید حیدری (خانه مشق) ویژه نوجوانان پسر اجرا شد.