الگوگیری از منزل حضرت علی در طرح جدید
موافقت وزیر کار با ساخت خانههای ۲۵ متری
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران اظهار داشت: مسئولانی که از طرح ساخت خانه ٢۵ متری انتقاد میکنند بروند در نجف منزل حضرت علی را ببینند که اندازه آن چقدر بوده است و اساسا ساده زیستی یکی از ارکان شریعت ما است.
به گزارش ایلنا، خشایار باقرپور در نشست خبری ابا اشاره بحران مسکن و طرح ایده ساخت خانههای ٢۵ متری گفت: به دنبال مفهوم جدیدی از تولید مسکن هستیم و بدون عقبنشینی و ذرهای تغییر این پروژه را ادامه میدهیم اما از تمام ضوابط قانونی و آنچه که حاکمیت تعیین کرده تمکین میکنیم.
وی تاکید کرد: برای ١٠ هزار واحد خانه ٢۵ متری صف خرید ایجاد شده و شخصیتهای حقوقی و دولتی برای خرید این واحدها برای پرسنل خود در صف خرید و متقاضی این محصول جدید سبد مسکن کشور هستند. باقرپور با بیان اینکه در این بحران بازار مسکن قشر جامعه جوانان به طور ویژه آسیب میبینند، ادامه داد: میانگین سن ازدواج مردان به ٣٠ سال رسیده و در تهران و البرز این عدد بالاتر از سایر استانها است و مهمترین مانع ازدواج جوانان، بحث مسکن است و هر چه پیش میرویم مسکن گرانتر می شود و اتفاقا آمار ازدواج پایین میآید.
وی افزود: دو سال است که مدلهای مختلفی را برای مسکن سازی بررسی کردیم که جوانان بتوانند زندگی خود را در فضای مالکانه شروع کنند. در حال حاضر نیمی از سبد هزینه خانوار به مسکن اختصاص دارد که در دو سال اخیر این سهم بیشتر شدهاست و همچنین دوره انتظار خانهدار شدن در سال ١۴٠١ با حفظ تمام درآمدها و به شرط عدم تغییر شرایط ١٩ سال برای آپارتمان ٨٠ متری است و در صورت اختصاص یک سوم درآمد در ١۴٠١ مدت انتظار خرید خانه به ١٢٧ سال میرسد.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای عمرانی تهران گفت: اگر به سمت خانههای کوچک متراژ میرویم به دلیل این است که هزینه ساخت را کاهش دهیم و تولید مسکن را اقتصادی کنیم اما کیفیت را فدای کمیت نمیکنیم و خانههای کم متراژ نه انتخاب بلکه یک الزام برای جامعه هدف مشخص است.
باقرپور با اشاره به انتقادات مطرح شده مبنی بر اینکه به طور قانونی پروانه ساخت حداقل به خانههای ٣۵ متر داده میشود از این رو به خانههای ٢۵ متر پروانه ساخت داده نمیشود، تاکید کرد: این واحدها با مجوز هتل و اقامتگاه ساخته میشود و از ابتکار مفهوم اقامت استفاده می کنیم و مجموعه اقامتی است که برای سکونت استفاده میشود و چه کسی گفته نمیتوان در هتل و اقامتگاه سکونت داشت و ما منع قانونی را از بین بردیم اما قانون را دور نزدیم. وی ادامه داد: این پروژه هیچ ارتباطی به پروژههای دولتی ندارد اما با مسئولان در ارتباط هستیم و خود را جدا از اهداف دولت نمیدانیم .
وی افزود: انتقاد میکنند و میگویند خانههای ٢۵ متری سنخیت با فرهنگ ایرانی ندارد اما باید گفته شود که فرهنگ هر کشوری در طول تاریخ تغییر میکند و خانههای ایرانی در گذشته اندرونی داشت اما آیا در حال حاضر خانههای فعلی این ویژگیها را دارند؟ وقتی آپارتمان سازی شروع شد عنوان کردند که چه کسانی در قوطی کبریتها زندگی میکنند اما حالا آپارتمانسازی رایج است. مسئولانی که از این طرح انتقاد میکنند بروند در نجف منزل حضرت علی را ببینند که اندازه آن چقدر بوده است و اساسا ساده زیستی یکی از ارکان شریعت ما است. میگویند خانه ٢۵ متری مانع از فرزندآوری میشود اما الان که ٢۵ متری ساخته نشده چرا نرخ رشد جمعیت کاهش است و این کاهش نرخ جمیعت هم تقصیر خانههای ٢۵ متری است؟ آیا در بی مسکنی فرزندان آوری نمیشود یا در خانههای کوچک متری. میگویند این واحدها احتمال دارد به خانههای مجردی تبدیل شود اما اعلام کردهایم که در این مجموعهها اسکان مجردها ممنوع است هر چند که معتقدم که باید برای اسکان مجردها هم اندیشید و برای آنهایی به طور بلندمدت به صورت مجردی زندگی میکنند هم باید چارهای کرد.
وی با بیان اینکه در هفته جاری اولین قرارداد تامین زمین خانههای ٢۵ متری منعقد میشود، گفت: این واحدها در غرب استان البرز و غرب و جنوب تهران ساخته خواهد شد.
باقرپور در پاسخ به سوال ایلنا با بیان اینکه آیا وزیر کار با این طرح موافق بوده، گفت: آقای مرتضوی با این طرح موافق است و به من صریحا اعلام کرد که تمام قد پای ساخت خانههای ٢۵ متری میایستد و امیدوارم این صحبتهای خود را تکذیب نکند.
دیدگاه تان را بنویسید