فروش ساندویچ با لواش تایید شد؛
کاهش ۴۰ درصدی مصرف نان فانتزی در کشور
رئیس اتحادیه نانوایان حجیم از کاهش ۴۰ درصدی مصرف نان فانتزی خبر داد و گفت: بعد از افزایش نرخ نان فانتزی گزارشهایی مبنی بر فروش ساندویج با نان سنتی و لواش در برخی مناطق تهران و شهرستانها بهدست ما رسید؛ اما مردم تمایل دارند که این خوراکها را نان فانتزی مصرف کنند و به نظر میرسد این نحوه فروش موقتی باشد.
محمدجواد کرمی در گفتوگو با ایلنا، با اشاره به کاهش 40 درصدی مصرف نان فانتزی افزود: مردم به قیمت نان فانتزی عادت کردند اما همچنان کاهش تقاضا و تولید در این بخش وجود دارد. این فعال صنفی ادامه داد: فعالان نان فانتزی خواهان یارانه یکسان به همه تولیدکنندگان نان هستند و این سیاست وزارت کشاورزی که یک بخش را جدا کرد با قانون ششم برنامه توسعه مغایرت داشت چراکه در این برنامه سخن از حمایت نانهای فانتزی مطرح شده بود. وی در پاسخ به این پرسش که آیا شاهد تعطیلی نانوایان فانتزی بعد از آزادسازی نرخ آرد بودیم؟ گفت: در تهران حدود 650 واحد نانوایی فانتزی فعال است که بنا به گزارشهای که به دست اتحادیه رسیده، حدود 25 واحد صنفی فعالیت خود را متوقف کردند.
کرمی فروش هوشمند نان سنتی را طرح مثبتی ندانست و افزود: وزارت اقتصاد در زمان تصویب این طرح از فعالان این حوزه نظرخواهی نکرد؛ در کشور تجربه یکسانسازی آرد را پشت سر گذاشتم و مشاهده کردیم فضای بازار رقابتی و مردم حق انتخاب پیدا کردند و نان را از واحدهایی که کیفیت بهتری داشت خریداری میکردند.
رئیس اتحادیه نانوایان حجیم ادامه داد: افرادی که طرح هوشمند سازی فروش نان را طراحی کردند اطلاعاتی در زمینه آرد و نان نداشتند و از بخشیهایی که در این زمینه اطلاعات داشتند و صاحب تجربه بودند کمک نگرفتند از اینرو نمیتوان چندان در این موضوع مانور داد و شاهد رخ دادن اتفاق جدیدی در این حوزه باشیم. به نظر میرسد دستگاه کارتخوان نتواند فشارهای که بر نانوایان وجود دارد را کنترل کند.
این فعال صنفی در پایان با اشاره به نرخ انواع نانهای فانتزی، تصریح کرد: بربری فانتزی 13 هزار تومان، ساندویجی فرانسوی 7 هزار و 500 تومان، باگت فرانسوی 15 هزار تومان، باگت معمولی 10 هزار تومان و نان بروتچن دانهای 2 هزار و 700 تومان است.
دیدگاه تان را بنویسید