رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ اعلام کرد: انتشار هر نوع محتوای شرارت در فضای مجازی جرم است؛ حتی اگر منتشرکننده از اراذل و اوباش نباشد.

به گزارش ایلنا، سعید راستی اعلام کرد: کسانی که بخواهند محتواهایی شامل خشونت یا شرارت‌های اراذل و اوباش را در شبکه‌های اجتماعی بارگذاری کنند، حتی اگر خودشان اراذل و اوباش نباشند، مرتکب جرم شده‌اند. پلیس آن‌ها را احضار خواهد کرد و به حکم قانون با آنان برخورد صورت خواهد گرفت.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا صرفا بارگذاری این محتواها به قصد تشویق این اعمال، جرم محسوب می‌شود؟ گفت: هر نوع بارگذاری با محتوای شرارت، جرم محسوب شده و قانون آن را مصوب کرده است. باید با کسانی که بخواهند با اینگونه اقدامات، رعب و وحشت را برای فرزندان این ملت ایجاد کنند، به ویژه برای کودکانی که در سن مدرسه هستند و با دیدن این صحنه‌ها احساس ترس می‌کنند، برخورد صورت بگیرد.

 هیچ ملاحظه‌ای در برخورد با اوباشگری نداریم

راستی تصریح کرد: سال ۱۴۰۴ به حکم قانون و دستوری که فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران صادر کرده‌اند، سال متفاوتی برای اراذل و اوباش خواهد بود. ایشان به پلیس امنیت عمومی کشور دستور داده‌اند که در حوزه شرارت و اراذل و اوباش هیچ‌گونه ملاحظه‌ای نداشته باشند. تمام این اقدامات با هماهنگی و تعاملاتی که با قضات محترم صورت گرفته، در حال پیگیری است.

وی افزود: نمونه‌ها و مستنداتی که از یک ماه گذشته در دست داریم، نشان می‌دهد که اکنون ۱۵ نفر از اراذل و اوباش که مرتکب شرارت شده و در برابر پلیس مقاومت کرده‌اند، با گلوله از سوی پلیس مجروح شده و به بیمارستان‌ها منتقل گردیده‌اند. برخی از آنان هنوز در بیمارستان هستند و در حال حاضر یک مورد داریم که احتمالا پای او باید قطع شود. لذا این اخطار به اراذل و اوباش داده می‌شود که از این پس، اگر شمشیر یا قمه‌ای کشیده شود، قطعاً به حکم قانون مقابل گلوله پلیس خواهند بود و تمامی این افراد در هر نقطه‌ای از جمهوری اسلامی ایران دستگیر خواهند شد.

شدت عمل بیشتر با اراذل و اوباش در سال ۱۴۰۴

وی یادآور شد: نمونه‌ای در ۴۸ ساعت پیش داشتیم که شروری دست کسی را قطع کرده بود و پس از آن متوجه شدیم که به جزیره قشم پناه برده و در آنجا با هویت جدیدی به فعالیت پرداخته است. تیمی از اینجا به قشم اعزام شد و وی را دستگیر کرد و او اکنون در حال انتقال به تهران است.

رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ تفاوت برخورد با اراذل و اوباش را در سال جدید نسبت به گذشته، شدت عمل بیشتر به حکم قانون و آمادگی کامل برای اجرای دستور فرمانده فراجا اعلام کرد.

 کاهش میانگین سنی شرارت در ایران

رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ درباره میانگین سنی شرارت در کشور گفت: میانگین سنی شرارت در کشور متفاوت است؛ گاهی افراد شرور ۱۸ یا ۲۰ سال دارند و گاه سن‌شان به ۲۴ و ۲۵ سال می‌رسد، اما قبول دارم که میانگین سنی شرارت در ایران پایین آمده  است.

وی درباره امکان بازگرداندن اراذل و اوباش جوان به اجتماع گفت: بازگردادن این افراد به اجتماع کار پلیس نیست؛ پلیس حلقه آخر زنجیره و مسئول اقدام است. بهترین و خوشایندترین خبر برای شاکی یا شهروندی که مورد اصابت قمه یا چاقو قرار گرفته، این است که قاضی پرونده دستور دهد و پلیس، ضارب را دستگیر کند و وظیفه ما این است که این اقدام را 

انجام دهیم.

او ادامه داد: ضمن اینکه ما اکنون اقدامات کنترلی نیز داریم و افرادی را که سابقه شرارت دارند، به مقرهای خود احضار می‌کنیم و از آنان تعهد می‌گیریم، آنان را شناسایی می‌کنیم و در صورتی که مطلع شویم قصد ایجاد دعوا و درگیری دارند از قبل در محل حاضر می‌شویم. این‌ها اقدامات پیشگیرانه‌ای است که انجام می‌شود. اما اگر منظور این است که اقدام فرهنگی انجام نشده، دستگاه متولی باید پاسخگو باشد.

با خروج ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تبعه غیرمجاز، شرارت در میان اتباع کاهش یافته است

راستی درباره وضعیت شرارت در میان اتباع تصریح کرد: سال گذشته در میان اتباع شرارت داشتیم، الان میزان آن کاهش یافته، زیرا حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از آنان با تلاش همکاران ما در پلیس کشور از ایران خارج شده‌اند، اما همچنان مواردی داریم. هرقدر از آنان را جمع‌آوری کنیم، جرم نیز میان اتباع کاهش پیدا می‌کند. با آنان نیز مانند اراذل و اوباش ایرانی برخورد می‌شود.

رئیس مرکز عملیات پلیس اطلاعات تهران بزرگ درباره شرارت در فضای مجازی گفت: درست است که در فضای مجازی شاهد مواردی از شرارت هستیم، اما تلاش‌هایی صورت گرفته و در نتیجه این تلاش‌ها میانگین میزان شرارت در کشور روند کاهشی ۲۰ درصدی و در تهران بزرگ نسبت به سال قبل کاهش ۳۰ درصدی داشته است.