رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران در گفتوگو با «توسعه ایرانی»:
آمریکا در بازار رمزارزها جایگزین چین شد
مهرنوش حیدری
رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران با اشاره به اینکه 12 میلیون ایرانی در بازار رمزارزها حضور دارند، میگوید: دلیل عمده ریزش قیمت رمزارزها تغییر بازیگران بزرگ و نقشآفرینی آمریکاییها به جای چینیها در این بازار است.
در روزهای گذشته بیت کوین در مسیر سراشیبی قرار گرفته و از ارزش آن کاسته شده است، در نیمه تیرماه 1401 وارد کانال 19 هزار دلار شد که نسبت به 2 سال اخیر این رقم نشاندهنده ریزش بسیار عظیم ارزش این رمز ارز محسوب میشود.
به گزارش «توسعه ایرانی»، هفتههاست که مهمترین و پرطرفدارترین رمز ارز جهانی در مسیر نزولی قرار گرفته و آینده روشنی برای آن نمیتوان متصور بود.
نوسانات اخیر قیمت بیت کوین باعث شد ارزش بازار توکن به ۳۷۶,۶۰۹,۲۹۸,۵۰۷.۸۹ دلار برسد و از ابتدای سال میلادی تاکنون، بیت کوین نسبت به بالاترین قیمت خود تغییری معادل ۵۷.۳۵- درصد داشته است.
زمستان در حالی مهمان بازار رمزارز شد که شرکتهای فعال در این حوزه یکی پس از دیگری اعلام ورشکستگی کرده و سرمایهگذاران این حوزه فروشهای گستردهای را عملیاتی کردند.
این آشفتگی در بازار رمزارز تاکنون چند تریلیون دلار از ارزش بازار کاسته است، میلیاردها دلار سرمایه را مسدود کرده و هزاران شغل را از میان برده است؛ اما تلفات کنونی ممکن است تنها آغاز طوفان باشد.
در حال حاضر این نگرانی در بازار رمزارز موج میزند که زمستان امسال نسبت به سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ سردتر باشد؛ زمانی که بیتکوین 80 درصد از ارزش خود را از دست داد و تعداد بیشماری توکن از میان رفتند.
تحلیلگران بر این باورند که رکود در بازار رمزارز تا 12 ماه آینده ادامهدار باشد؛ مگر آنکه روند تورم جهانی کاهشی شود و فدرال رزرو دست از افزایش شدید نرخ بهره که داراییهای پرریسک را برای سرمایهگذاران غیرجذاب میکند، بکشد.
نرخهای پایین بهره و اقدامات محرک دولتی باعث افزایش سرسامآور قیمت ارزهای دیجیتال در طول همهگیری شد؛ اما تصمیم فدرال رزرو برای مهار تورم فزاینده با افزایش نرخهای بهره، به احساسات سرمایهگذاران آسیب رساند و برخی از بزرگترین زیانهای تاریخ بازار ارزهای دیجیتال را بهبار آورد.
بر اساس آمارهای غیررسمی 12 میلیون کاربر ایرانی در بازار رمز ارزهای جهانی فعال هستند که سال 1400 یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرد روزانه تا 5 هزار میلیارد تومان از سوی کاربران ایرانی در این بازار معامله میشود که این حجم از معاملات در دوران طلایی ارزش بیتکوین، رقم بالایی محسوب میشده و به حتم در سایه ریزش ارزش این رمز ارز، اکنون تعدادی فراوانی از کاربران ایرانی نیز دچار ضرر و زیان شدهاند.
چرایی ریزش ارزش بیتکوین
اما اینکه چرا این اتفاق برای بیتکوین رخ داده و آیا این روند ادامهدار خواهد شد؛ سوالات مهمی است که ذهن سرمایهگذاران ایرانی این بازار را به خود مشغول کرده است.
سید امید علوی، رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران درباره چرایی ریزش ارزش بیتکوین به «توسعه ایرانی» گفت: در دو سال گذشته یعنی از ابتدای 2021 تا 2022؛ بیتکوین روند صعودی بسیار خوبی را طی کرد و ارزش آن تا 60 هزار دلار نیز رسید که باید در نظر داشت بخشی از این صعود کاذب بوده و اصطلاحا باید اصلاحاتی را در قیمت و روند طی میکرده که در این مدت شاهد این اصلاحات بودیم.
رئیس هیات مدیره انجمن بلاکچین ایران در گفتوگو با «توسعه ایرانی»: از سال 2021 کمپانیهای بزرگ و سرمایهگذاران آمریکایی بازیگران بازار رمزارزها شدند و مدل بازی آنها با مدلهای قبلی بسیار متفاوت است؛ قبلا این بازار در دست چینیها بود و بنده احتمال قوی میدهم که تا 2 سال آینده، قیمتها صعود عجیب و غریب خاصی نداشته باشد
وی افزود: بیتکوین بازار سرمایه محسوب میشود و مستقیم با سایر بازارهای سرمایهها و سرمایهگذاران در ارتباط است و با توجه به تاثیرات پساکرونا در اقتصاد جهانی، این رمز ارز دچار نزولهایی شده و ریزشهایی را تجربه کرده است.
تغییر بازیگردانهای اصلی جامعه کریپتوکارنسی
وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده اما همه این موارد را باید در کنار تغییر بازیگردانهای اصلی جامعه کریپتوکارنسی در نظر گرفت؛ تقریبا از سال 2021 بازیگردانهای اصلی این بازار، کمپانیهای بزرگ و سرمایهگذاران آمریکایی شدند و مدل بازی آنها با مدلهای قبلی بسیار متفاوت است؛ قبلا این بازار در دست چینیها بود و اکنون دست آمریکاییهاست و بنده احتمال قوی میدهم که تا 2 سال آینده، قیمتها صعود عجیب و غریب خاصی نداشته باشد و آمریکاییها از این فرصت استفاده میکنند تا هم تعداد زیادی بیتکوین استخراج کنند و هم حجم زیادی از این ارز را خریداری خواهند کرد و به احتمال زیاد و در زمان مناسب قیمت را بالا خواهند برد تا از منفعت افزایش قیمت این دارایی دیجیتال استفاده کنند.
تاثیر ریزش ارزش رمزارزها بر بازارهای موازی
وی درباره تاثیر ریزش ارزش رمزارزها بر بازارهای موازی مانند طلا و بورس جهانی توضیح داد: در کل تاثیر بازار رمز ارزها بسیار گسترده و عمیق نیست و تاثیر فراوان و مستقیم بر بازارهای موازی مانند طلا و بورس جهانی نداشته است در حالی که شاید آن بازارها بتوانند بر روند بازار رمز ارزها تاثیرگذار باشند. البته شاید در آینده شاهد تاثیرگذاری مستقیم و فراوان بازار رمزارزها بر سایر بازارها باشیم اما بدون شک هنگامی که سرمایه از این بازار خارج میشود بدیهی است که به بازارهای دیگری مانند اسمارتمارکتها، فارکس و یا بازار طلا، املاک و ... ورود کند.
میزان زیان کاربران ایرانی از کاهش ارزش رمزارزها
علوی درباره میزان ضرر و زیان 12 میلیون کاربر و سرمایهگذار ایرانی حاضر در بازار رمزارزها از شرایط پیشآمده بیان کرد: بالاخره بخش عمدهای از سرمایهگذاران ایرانی، تریدرهایی هستند که داراییهای خود را تبدیل میکنند اما آمار دقیقی نمیتوان ارائه داد زیرا از 12 میلیون ایرانی که در این حوزه فعال هستند، در نهایت شاید 3 تا 5 میلیون نفر از آنها در پلتفرمهای داخلی فعال هستند و برآورد میشود بقیه این کاربران در پلتفرمهای خارجی داراییهای خود را نگهداری میکنند. صرافیها و سکوهای تبادل بهتر میتوانند میزان ضرر و زیان ایرانیان در این بازار را دقیقتر ارزیابی کنند اما باید توجه داشت بازار سرمایه بهویژه در حوزه کریپتوکارنسی به گونهای است که هم سود دارد و هم ضرر و هرکسیکه باهوش باشد و بتواند روند بازار را پیشبینی کند به طور حتم قادر است خروج به موقعی داشته باشد و شاید دارایی خود را از بیتکوین و سایر رمزارزها تبدیل به تتر و استیبل کونتها کرده و کمتر ضرر و زیان کند.
وی ادامه داد: بررسیها در دورههای گذشته نشان میدهد که رمزارزها در دوران پس از نزول و رکود خود؛ صعودهای بسیار خوبی را تجربه کردهاند و سرمایهگذاران صبور از این شرایط خشنود شده و سود خوبی کسب کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید