رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد؛
حجم نقدینگی در آستانه ورود به کانال ۴ هزار هزار میلیارد تومانی
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه حجم نقدینگی در پایان مردادماه 1400 به رقم 39214.3 هزار میلیارد ریال رسید، تصریح کرد: این نرخ نسبت به پایان سال 1399 معادل 12.8درصد رشد را نشان میدهد. همچنین، نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به پایان مرداد ماه 1400 معادل 39.1 درصد رشد یافت.
به گزارش توسعه ایرانی از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر کمیجانی عصر دیروز و در جلسه دورهای خود با مدیران عامل بانکها گفت: با آغاز به کار دولت سیزدهم، از شبکه بانکی انتظار میرود همچون گذشته مساعی خود را برای مساعدت و خدمت رسانی به فعالیت های اقتصادی و هم وطنان عزیز به کار گیرند و در این باره از هیچ تلاشی فرو نگذارند. رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برگزاری همایش بانکداری اسلامی، این همایش را فرصت مغتنمی برای تبادل نظر میان صاحب نظران اقتصادی دانست و گفت: این همایش فرصتی بود که در قالب سخنرانیها و ارائه مقالات به بسیاری از ابهامات، سوالات و انتقادات درباره نظام بانکی پاسخ داده شود. وی افزود: البته در این زمینه ضروری است مدیران عامل بانکها به ابهامات، سوالات و انتقاداتی که درخصوص شبکه بانکی مطرح میشود، پاسخ دهند و در عین حال عملکرد نظام بانکی برای هموطنان تبیین شود.
دکتر کمیجانی با بیان اینکه حجم نقدینگی در پایان مردادماه 1400 به رقم 39214.3 هزار میلیارد ریال رسید، تصریح کرد: این نرخ نسبت به پایان سال 1399 معادل 12.8درصد رشد را نشان میدهد. همچنین، نقدینگی در دوازده ماهه منتهی به پایان مرداد ماه 1400 معادل 39.1 درصد رشد یافت. رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: گرچه این رشد مطلوب نیست، اما بانک مرکزی طی این مدت تلاش کرده است با انجام عملیات بازار باز از شتاب رشد نقدینگی کاسته شود. رئیس شورای پول و اعتبار ضمن اشاره به نرخ سود بین بانکی گفت: نرخ سود بازار بین بانکی در ۲۱ شهریور ماه سال جاری به ۱۸.۶۵ درصد رسیده و حجم معاملات نیز در این بازه زمانی حدود 84 هزار میلیارد تومان بوده است.
دکتر کمیجانی در ادامه خواستار اقدامات جدی از سوی شبکه بانکی برای مدیریت نقدینگی و نیز کنترل اضافه برداشتها شد و خاطرنشان کرد: در صورتی که شبکه بانکی کنترل لازم را بر اضافه برداشتهای خود نداشته باشند، این بانک ناگزیر به انجام اقدامات احتیاطی و نظارتی لازم خواهد بود. رئیس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه تاکنون ۱۷ مرحله حراج اوراق مالی اسلامی دولت برگزار شده است، تصریح کرد: طی برگزاری این تعداد حراج، در مجموع 32.2 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی دولتی توسط کارگزاری بانک مرکزی به فروش رسیده است. همچنین در همین زمینه با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی تعدیل های لازم درخصوص نرخ بازدهی اوراق به عمل آمده است.
وی در ادامه تاکید کرد: به منظور اجرای کامل مصوبه شورای پول و اعتبار درخصوص کنترل ترازنامه شبکه بانکی، بانکها باید حداقل ۳ درصد از کل سپردههایشان را به صورت اوراق مالی اسلامی نگهداری کنند و در این باره نیز ضروری است شبکه بانکی اهتمام لازم را به عمل آورد.
دیدگاه تان را بنویسید