رئیس اتاق بازرگانی ایران:
قطار توسعه کشور متوقف است
رئیس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه خیلیها شرایط ویژه اقتصادی را که در کشور حاکم است، بیسابقه یا کمسابقه میدانند، گفت: قطار توسعه کشور در دهه گذشته متوقف بوده است.
به گزارش «توسعه ایرانی»، غلامحسین شافعی به شرایط ویژه اقتصاد کشور اشاره کرد و اظهار داشت: خیلیها شرایط ویژه اقتصادی را که در کشور حاکم است، بیسابقه یا کمسابقه میدانند. تورم لجام گسیختهای که آینده بسیار فاجعهباری را نوید میدهد، مسئله محدودیتهای حاصل از تحریمها که در اقتصاد اثرگذار بوده، وضعیت بیکاری و معیشت مردم و گسترش فقر همه باهم شرایط اقتصادی را دشوار و البته استثنایی کرده است. همه اعتقاد دارند که در یک مقاطعی شاید دولتها در موضوع فقر مطلق اثرگذار از فقر نسبی عمل کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: مسئله وضعیت کرونا و از همه مهمتر وضعیتی که به لحاظ شرایط طبیعی بر کشور حاکم شده، یعنی خشکسالی، کمآبی، وضعیت برق و آب و آینده گاز، اقتصاد کشور را در شرایط کاملاً استثنایی قرار داده است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی شاهد حرفهای حماسی برخی از مسئولان هستیم و گاهی باعث تعجب است که چگونه چنین درباره اقتصاد صحبت میکنند که انگار ما در طول سالهای گذشته پلههای ترقی را طی کردهایم. این در حالی است که از سال ۱۳۹۰ تا سال ۱۳۹۹، رشد اقتصادی کشور تقریباً صفر بوده، تشکیل سرمایه ثابت نصف شده، تشکیل سرمایه ماشینآلات کمتر از نصف و در سال ۱۳۹۸ برای اولین بار نرخ استهلاک بیشتر از تشکیل سرمایه در کشور بوده است. ولی علیرغم این ما شاهد حرفهای حماسی در کشور هستیم.
شافعی گفت: شاخص سهولت کسبوکار در ایران در مقایسه با ۲۵ کشوری که در سند چشمانداز به آنها اشاره شده، ۲۰ است. تقریباً اگر واقعبینانه به موضوع نگاه کنیم، با آمار و ارقام واقعی باید گفت که قطار توسعه کشور در دهه گذشته متوقف بوده است.
وی تاکید کرد: علیرغم تأکیدات مقام معظم رهبری که بر تولید و اقتصاد تأکید دارند، اگر همچنان به اقتصاد توجه نشود و در بر همان پاشنه بچرخد، در آینده نهچندان دور، شاهد مرگ تولید خواهیم بود. در صورتی که مجموعه امکانات کشور و قابلیتهای موجود در کشور در وضعیتی است که میشود اقتصاد را به ساحل نجات هدایت کرد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی به وضعیت قانون اشاره کرد: خیلی از دوستان میگویند قانون کم نداریم، اما در اجرای قانون مشکل داریم؛ باید قوانین خوب حوزه اقتصاد را به کار بگیریم. وی گفت: چهار قانون در حوزه اقتصاد تصویب شده که عبارتاند از قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی. اما چرا این قوانین در عمل به کار گرفته نشده است؟ اگر اجرای صحیح قانون را پایش کنیم، به رقمهای ۱۰ یا ۱۵ درصد بیشتر نمیرسیم.
رئیس پارلمان بخش خصوصی تأکید کرد: اصل ۴۴ قانون اساسی یکی از قوانین مترقی کشور است که درنتیجه بد اجراشدن آن، خصولتیها متولد شدند؛ اما قانون خصوصیسازی بر اساس نیازی که مقام معظم رهبری در اقتصاد کشور احساس میکردند، تصویب و دنبال شد. خصولتیها روزبهروز فربهتر شدند و هر موقع پای حسابرسی به میان آمد، خصولتیها رها شدند و بخش خصوصی تحت فشار قرار گرفت.
دیدگاه تان را بنویسید