شرایط هند برای خرید نفت از ایران اعلام شد:
امتیاز بدهید تا نفت بخریم
شرکت پالایش نفت دولتی بهارات پترولیوم اعلام کرد اگر ایران امتیازاتی ارائه کند که نفت این کشور را در مقایسه با رقیبانش جذاب کند، سالانه دو میلیون تن نفت ایران را خریداری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، شرکت بهارات پترولیوم هنگامی که تهران تحت تحریمهای آمریکا قرار نداشت به طور میانگین سالانه دو میلیون تن نفت ایران را خریداری میکرد.
ان ویجایاگوپال، مدیر فاینانس شرکت بهارات پترولیوم گفت: هنگامی که وضعیت عادی بود سالانه به طور متوسط دو میلیون تن نفت ایران را خریداری میکردیم. ما دوباره همین میزان نفت خواهیم خرید و شش میلیون تن نفت از ایران خریداری نخواهیم کرد. وی همچنین گفت: خرید نفت ایران به قیمت آن در مقایسه با گریدهای نفتی مشابه بستگی دارد.
ایران نفت خود و هزینه حمل آن را با تخفیف به پالایشگاههای هندی عرضه میکرد. نفت ایران مناسب پالایشگاه کوچی شرکت بهارات پترولیوم است و دو تا دو و نیم دلار در هر بشکه ارزانتر از گریدهای مشابه است و نزدیکی جغرافیایی به ایران به معنای آن است که هزینههای حمل محمولههای نفتی کمتر خواهد بود.
هند که سومین مصرفکننده و واردکننده بزرگ نفت جهان است، واردات نفت از ایران را در سال ۲۰۱۹ پس از این که معافیت آمریکا از تحریمهای ضد ایرانی تمدید نشد، متوقف کرد. دونالد ترامپ، رییس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از برجام خارج شد و دستور بازگشت تحریمها را صادر کرد. اما اکنون دولت جو بایدن، رییس جمهور دموکرات آمریکا و ایران سرگرم مذاکرات غیرمستقیم برای احیای برجام هستند.
ویجایاگوپال گفت: حدود ۴۵ درصد از واردات نفت بهارات پترولیوم از طریق خرید محمولههای تک و باقی آن از طریق قراردادهای بلندمدت انجام میشود. هند که سابق بر این بزرگترین مشتری نفت ایران پس از چین بود، در سال مالی که از آوریل سال ۲۰۱۸ آغاز شد، حداکثر ۴۸۰ هزار بشکه در روز نفت خریداری کرد. چندین پالایشگاه هندی که تجهیزات آنها مناسب فرآوری نفت ایران است، متعهد شدهاند به محض رفع تحریمها، خرید نفت ایران را ازسربگیرند. پالایشگاههای هندی سرگرم برنامهریزی برای جایگزین کردن خرید محمولههای تک با نفت ایران در نیمه دوم سال میلادی جاری هستند. تحلیلگران انتظار دارند ایران صادرات نفت خود را در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ پس از این که تحریمها رفع شدند، به ۱.۵ میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت بهارات پترولیوم در موج دوم شیوع ویروس کرونا در هند که تقاضای داخلی برای سوخت را کاهش داده، پالایشگاههایش را با ظرفیت ۸۶ درصد اداره میکند.
دیدگاه تان را بنویسید