مدیرعامل شرکت دخانیات:
حلقه پرسود دخانیات در دست شرکتهای ژاپنی و انگلیسی-آمریکایی است
مدیرعامل شرکت دخانیات گفت: باید از نتیجه خصوصیسازی شرکت دخانیات درس گرفت چراکه این اقدام حلقه پرسود این صنعت را به شرکتهای خارجی واگذار کرد.
به گزارش «توسعه ایرانی»، سیاوش افضلی در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی در مورد تاثیر تحریم بر فعالیت دو شکت خارجی تولیدکننده سیگار در ایران گفت: اتفاقا تشدید تحریم در سالهای اخیر هیچ تاثیری بر فعالیت این دو شرکت باقی نگذاشت اما وضعیت را برای ما به عنوان یکی از تولیدکنندگان سیگار در کشو دشوار کرد .
به گفته وی تحریمها مشکلات متعددی را بر سر راه واردات موارد اولیه برای شرکت دخانیات ایجاد کرده است . این مقام مسئول ادامه داد: این دو شرکت که یکی ژاپنی و دیگری انگلیسی- آمریکایی هستند، مشکل خاصی در فعالیتشان نداشتند اما سال گذشته سال بسیار سختی برای ما بود.
مدیرعامل شرکت دخانیات در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به عواقب خصوصیسازی شرکت ملی دخانیات گفت: از تجربه خصوصیسازی این شرکت باید درس گرفت؛ چراکه این سوالات را برای مردم ایجاد میکند که آیا اشتغال یک شرکت ملی با خصوصیسازی بیشتر شده است؟ آیا درآمدهای دولت از این محل افزایش داشته است؟ و آیا در زمینه مبارزه با قاچاق اقدامات بیشتری صورت گرفته است؟
وی تاکید کرد: خصوصیسازی شرکت دخانیات قرار بود باعث ارتقاء صنعت دخانیات شود، اما فقط حلقه پرسود این صنعت را به شرکتهای خارجی واگذار کردند و حلقههایی که باید در آن سرمایهگذاری شود، کماکان برعهده شرکت دخانیات است.
افضلی در جواب به پرسش دیگری در خصوص وضعیت پرداخت رویالیتی (حق مالکیت برند) از سوی شرکتهای خارجی که در ایران سیگار تولید میکنند نیز گفت:فعالیت این شرکت ها از سال ۱۳۸۲ آغاز شد و قبلا آنها مبلغی را در قالب رویالیتی به وزارت صنعت و شرکت دخانیات پرداخت میشد که بابت هر کارتن سیگار حدود ۳۰ دلار بود، اما حالا به جای این رقم، شرکتهای خارجی مالیات و عوارض به دولت پرداخت میکنند که اختلاف زیادی با مبلغ رویالیتی قبلی دارد. به گفته وی از سال ۱۳۸۹ این روند تغییر کرده و این شرکتها مالیات و عوارض به دولت پرداخت می کنند .
ارزش بازار دخانیات در ایران
افضلی با بیان اینکه در حال حاضر ارزش بازار دخانیات ایران حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: سهم شرکت ملی دخانیات در این بازار از نظر ریالی ۵ درصد است، در حالی که ۷۰ درصد این بازار به دو شرکت JTI ژاپن و BAT آمریکایی ـ انگلیسی تعلق دارد که مواد اولیه را آماده به کشور وارد میکنند و در اینجا سیگار تولید میکنند.
وی تاکید کرد: شرکت دخانیات ۶ هزار نیروی کار دارد و ۶ هزار کشاورز را نیز تحت پوشش دارد به این ترتیب اشتغالی ۱۲ هزار نفری را عهدهدار است.وی ادامه داد: مصرف سالانه سیگار در کشور حدود ۷۵ میلیارد نخ است و در این شرایط سال گذشته ۵۵ میلیارد نخ در داخل تولید شد و ۲۰ میلیارد نخ نیز از طریق قاچاق تامین شده است که عمدتا رقیب محصولات داخلی هستند.
دیدگاه تان را بنویسید