آمریکا شش شرکت مرتبط با صنایع پتروشیمی ایران را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه چند شخص حقیقی و حقوقی را به دلیل ارتباط با صنایع پتروشیمی ایران تحریم کرد. به گزارش ایلنا، وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که یک فرد ایرانی، یک فرد چینی و شش شرکت را به دلیل کمک به ایران برای دور زدن تحریم‌های پتروشیمی و نفتی واشنگتن، تحریم کرد. این وزارتخانه اعلام کرد که این اشخاض حقیقی و حقوقی به شرکت ملی نفت ایران و صنایع پتروشیمی این کشور کمک کرده‌اند تا صدها میلیون دلار صادرات داشته باشد.

    

توقف صدور ویزای تجارت و سرمایه‌گذاری در آمریکا برای ایرانیان

بنابر تصمیم جدید دولت آمریکا، اتباع ایران دیگر مجاز به دریافت ویزای تجارت و سرمایه‌گذاری در ایالات متحده نخواهند بود.

اداره تابعیت و مهاجرت ایالات متحده ۲۲ ژانویه (۲ بهمن) اعلام کرد که از این پس، ویزاهای E-1 و E-2 که مخصوص سرمایه‌گذاران و تجار هستند برای ایرانی‌ها صادر نمی‌شوند. این اداره در بیانیه‌ای که به همین مناسبت منتشر کرده، دلیل تصمیم جدید را پایان عهدنامه مودت ایران و آمریکا در ۳ اکتبر ۲۰۱۸ (۱۱ مهر ۱۳۹۷) دانسته است. اشاره بیانیه، به اعلام ۳ اکتبر ۲۰۱۸ مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکاست که گفت این کشور از عهدنامه مودت ایران و ایالات متحده که بیش از ۶۰ سال پیش امضا شده بود، خارج می‌شود. آقای پومپئو افزود این تصمیمی است که ۳۹ سال (از زمان اشغال سفارت آمریکا در تهران) به تعویق افتاده بود.

    

در گفت‌و‌گو با ایلنا عنوان شد:

زیان بیش از ۴۵۰ میلیارد تومانی مرغداران در ۲ ماهه اخیر 

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور از زیان ۴۵۰ میلیارد تومانی مرغداران طی دو ماه گذشته خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ به ۱۰ هزار تومان رسیده در حالی که قیمت خرید آن از مرغداران در چند ماهه اخیر ۸ هزار ۲۰۰ تومان بوده است.

حبیب اسدالله نژاد در گفت‌وگو با ایلنا، در مورد آنالیز قیمت خرید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی، اظهار کرد: وزارت جهادکشاورزی پس از آنالیز هزینه‌های تمام شده در تیرماه سالجاری قیمت 8 هزار و 950 تومان را برای خرید هر کیلوگرم مرغ از مرغداران پیشنهاد داد و در نهایت کارگروه تنظیم بازار به عنوان متولی امر قیمت 8 هزار و 550 تومان را پذیرفت و آن را مصوب کرد.

وی ادامه داد: از آن زمان تا امروز مرغداران افزایش قیمت مولفه‌های تولید را نیز تجربه کرده‌اند.

به گفته اسدالله نژاد بدون در نظرگرفتن افزایش قیمت مولفه‌های تولید مرغداران، در دو ماه گذشته حداقل 450 میلیارد تومان زیان کرده‌اند.

اسدالله نژاد با تاکید بر اینکه در حال حاضر قیمت تمام شده تولید هر کیلوگرم مرغ به 10 هزارتومان رسیده است، افزود: همچنان هر کیلوگرم مرغ با قیمت 8 هزار و 200 تومان از مرغداران خریداری می‌شود که به معنی زیان بیشتر در ماه‌های آینده است. وی دلایل زیان ادامه‌دار مرغداران را سرکوب قیمت توسط دولت، عدم نظارت و کنترل قیمت نهاده‌ها و جوجه یک‌روزه و مازاد تولید دانست. نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران کشور یادآور شد: در یک اقتصاد غیردولتی و سالم عرضه و تقاضا قیمت را در بازار تعیین می‌کند که تضمین کننده بقای تولید است. اسدالله‌نژاد گفت: اگر دولت بقای تولید و تضمینی برای امنیت غذایی می‌خواهد دست از سرکوب قیمت برداشته و اجازه دهد برنامه‌ریزی تولید و قیمت‌ها در یک بازار آزاد و رقابتی تعیین شود.