شستا یک گام به عرضه در بازار سرمایه نزدیک‌تر شد؛

امروز؛ جلسه نهایی پذیرش شستا در بورس

جلسه نهایی پذیرش شستا در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران امروز (شنبه) برگزار می‌شود.

به گزارش ایلنا، امروز جلسه پذیرش شستا در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار می‌شود و مدیران شستا به سوالات و نکات مدنظر اعضای هیات پذیرش پاسخ می‌دهند.

به نظر می‌رسد پس از ماه‌ها پیگیری و تحویل درخواست اولیه شستا برای عرضه سهام، ارائه مستندات، امیدنامه و برنامه کسب و کار و تشکیل چند پیش‌جلسه با حضور مدیران ارشد سازمان بورس و بورس تهران، بالاخره امروز جلسه نهایی پذیرش شستا در محل سازمان بورس و اوراق بهادار تهران برگزار می‌شود و همین امر نشان می‌دهد که این هلدینگ مهم اقتصادی کشور در یک ‌سال اخیر تا چه حد از مطلوبیت و ظرفیت لازم برای حضور در بازار سرمایه برخوردار شده است. مدیرعامل شستا، با بیان اینکه مستندات لازم برای طرح در جلسه پذیرش و ارائه به اعضای هیات پذیرش آماده شده است، افزود: پس از پذیرش، وارد مراحل عملیاتی عرضه در بازار سهام می‌شویم. محمد رضوانی‌فر، جلسه پذیرش را یک نقطه عطف در مراحل کار و فرآیندهای بورسی شدن، عنوان کرد و گفت: جلسه پذیرش پایان کار نیست و اقدامات ضروری دیگر را پیگیری می‌کنیم تا وارد بازار سرمایه شویم.

گفتنی است، پس از جلسه پذیرش بدیهی است که می‌بایست درج نماد شرکت در بورس صورت پذیرفته، مجموعه‌ای از اقدامات تکمیلی بارگذاری و عملیات سپرده‌گذاری تکمیل شود و بدین صورت شستا آماده عرضه سهام می‌شود.

    

رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت‌وگو با ایلنا:

 دلار ۴۲۰۰ تومانی غیرکاربردی است

رئیس کنفدراسیون صادرات گفت: عدد 4200 تومان برای ارز غیرکاربردی است و نمی‌توان بر مبنای آن محاسبات انجام داد.

 محمد لاهوتی در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص بودجه سال 99 گفت: امسال با پدیده‌ای در بودجه مواجه هستیم که سال‌های قبل آن را نداشتیم.

وی ادامه داد: معمولا دولت‌ها بر اساس پیش‌بینی‌های خود یک عدد را به عنوان نرخ واحد ارز در بودجه تعیین می‌کنند تا بر اساس آن درآمدها را محاسبه کنند. در سال‌های قبل که ارز تک‌نرخی یا دو نرخی بود و بازار ثبات داشت این عدد نزدیک به واقعیت بود اما از سال 97 که دلار 4200 تومانی مطرح شد و سپس شاهد جهش قیمت ارز بودیم، نرخ آن همان 4200 تومان باقی ماند و اکنون شاهد این هستیم که این عدد غیرکاربردی است و نمی‌توان بر مبنای آن محاسبات انجام داد.

رئیس کنفدراسیون صادرات با ابراز تعجب از اصرار دولت برای مبنا قرار دادن دلار 4200 تومانی گفت: حتی در سامانه نیما میانگین نرخ ارز کمتر از 10 هزار تومان بوده اما معلوم نیست چرا دولت بر روی این عدد اصرار دارد. این در شرایطی است که بیشتر کارشناسان اعلام کرده‌اند که ارز 4200 تومانی به دست مردم نمی‌رسد و بهتر است دولت نرخ ارز را واقعی کند و به روش‌های دیگر به اقشار آسیب‌پذیر کمک کنند.  وی افزود: هر چند اعلام شده که در لایحه بودجه سال 99 ، 10 میلیارد و 400 میلیون دلار، ارز 4200 در نظر گرفته شده و بقیه باید از منابع دیگر  که می‌توان گفت فقط ارز صادراتی است، تامین شود. این ارز یا از طریق توافق بین صادرکننده و واردکننده حاصل می‌شود یا از طریق عرضه در سامانه نیما. رئیس بانک مرکزی اصرار دارد که هیچ دخالتی در سامانه نیما صورت نمی‌گیرد و قیمت‌ها کاملا بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند اما وقتی در بودجه دلار 8500 تومانی تعیین شد این شک را ایجاد کرده که نرخ دستوری است. اگر این فرضیه درست باشد باید منتظر نرخ سوم و چهارم هم باشیم. اما اگر از طریق عرضه و تقاضا باشد پس دلار 8500 تومانی دور از ذهن است.