آل اسحاق در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد:
اجرای حذف دلار با پیوستن ایران به موافقتنامه اوراسیا
وزیر اسبق وزارت بازرگانی گفت: حذف دلار با پیوستن ایران به موافقتنامه اوراسیا به مرحله اجرایی رسیده و کشورهای دیگر هم به دنبال شکست اقتدار دلار در اقتصاد دنیا هستند از این رو یکی از مهمترین اهداف این موافقتنامه انزوای دلار در فعالیتهای اقتصادی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، سلطه دلار بر بازارهای جهانی و استفاده آمریکا از این ابزار برای تحت فشار گذاشتن کشورها و تحریم آنها باعث شد تا کشورها به فکر جایگزین کردن دلار در مراودات اقتصادی با یکدیگر باشند.
در حال حاضر ۶۰ درصد ذخائر ارزی دنیا به دلار است اما با توجه به سلطهگری آمریکا در بازارهای جهانی با دلار، کشورهای صاحب قدرت اقتصادی و کشورهای تحت تحریم در حال کاهش مبادلات تجاری خود با دلار هستند به طوری که کشور چین با ۶۰ کشور مراودات اقتصادی خود را از دلار خارج کرده و ارز ملی خود یعنی یوان یا تهاتر کالا را جایگزین دلار قرار داده است.
در ایران هم حرکت به سوی معاملات غیردلاری آغاز شده و کشورهای همسایه هم به این جریان پیوستهاند به طوری که یکی از مهمترین مفاد موافقتنامه اوراسیا انجام مراودات اقتصادی غیردلاری و با ارزهای ملی مورد موافقت کشورها است. در این رابطه یحیی آل اسحاق وزیر اسبق وزارت بازرگانی وقت و فعال اقتصادی در گفتوگو با ایلنا با بیان اینکه در حال حاضر دنیا درگیر جنگ اقتصادی با آمریکا است و تحریمهای آمریکایی تنها شامل حال ایران نمیشود، گفت: امروز شاهد جنگ تعرفهای آمریکا و چین هستیم و آمریکا از مالکیت در دلار نهایت سوء استفاده را کرده است. به طوری که انجام هر معاملهای بالای ۱۰ هزار دلار نیاز به اجازه دولت آمریکا دارد در غیر این صورت کشورها مورد جریمه و تحریم آمریکا قرار میگیرند. وی افزود: آمریکا با همین ابزار دلار به جای یک جنگ نظامی جنگ اقتصادی به راه انداخته است و اجازه فروش نفت ایران را نمیدهد و جلوی تمام مبادلات اقتصادی ناشی از فروش نفت را گرفته است. آل اسحاق با تاکید بر اینکه دلار ابزار سلطه آمریکا در دنیا شده است گفت: البته دنیا به دنبال این سلطهشکنی است و این اقدامات سوء استفادهگرانه آمریکا مصداق تروریسم اقتصادی است که نتیجه آن از اقدامات گروهکهای تروریستی مانند داعش به مراتب پرنفوذتر برای آمریکا بوده است. وی تاکید کرد: از این رو کشورهای صاحب قدرت چین و روسیه در حال کاهش مبادلات دلاری خود هستند و ارز ملی خود را با جایگزین دلار کردهاند. این فعال اقتصادی با اشاره به اقدامات ایران در راستای کاهش معاملات دلاری گفت: یکی از دلایل پیوستن ایران به موافقتنامه اوراسیا موضوع حذف دلار از مراودات اقتصادی است که در معاملات با کشورهای ترکیه و عراق این کار را آغاز کردهایم و به دنبال اجرای این سیاست با سایر کشورها هستیم. وی با اشاره به اقدامات ایران در راستای کاهش معاملات دلاری اظهار داشت: کل تجارت غیرنفتی ایران حدود ۵۰ میلیارد دلار است و ارز حاصل از فعالیتهای غیرتجاری به ۷۰ میلیارد دلار میرسد.
دیدگاه تان را بنویسید