عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: پرسش اساسی از افرادی که موضوع خروج معاملات از بورس را مطرح می کنند این است که پس از خروج، محصولات چگونه و برپایه چه شفافیتی انجام خواهد شد؟ اصلا مگر ریشه مشکلات فعلی به بورس کالا ارتباط دارد که بحث خروج را مطرح می کنید؟

علی قربانی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به اینکه عملکرد بورس کالا در ایجاد شفافیت معاملات کالاهای استراتژیک و مواد اولیه طی سال های گذشته مثبت بوده است، گفت: مطرح شدن چندباره خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا با کدام استدلال انجام می‌شود؟  آیا این اقدام حاصلی جز مرگ شفافیت در معاملات این محصولات است؟ نه تنها تضعیف بورس کالا بلکه تقویت هر چه بیشتر این بازار به منظور توسعه شفافیت اقتصادی باید در دستورکار مسئولان

قرار گیرد.

وی افزود: پرسش اساسی از افرادی که موضوع خروج معاملات از بورس را مطرح می کنند این است که پس از خروج، محصولات چگونه و برپایه چه شفافیتی انجام خواهد شد؟ اصلا مگر ریشه مشکلات فعلی به بورس کالا ارتباط دارد که بحث خروج را مطرح می کنید.

 وی با تاکید بر اینکه در بورس کالا رقابت به صورت واقعی و قیمت‌ها به صورت واقعی کشف می‌شود، گفت: اگر شاهد این هستیم که در روند معاملات برخی کالاها اخلال ایجاد شده و بورس کالا نتوانسته به ثبات قیمت ها کمک کند، یعنی واقعیت‌های اقتصادی ما به نمایش گذاشته شده است. اگر در عرضه یک محصول کمبودی وجود دارد، باید تولید کننده را ترغیب به عرضه کرد و با راهکارهای اقتصادی به حل مشکل پرداخت. به این ترتیب مشکلات کنونی ریشه در بی ثباتی اقتصادی و تصمیم گیری ها دارد و باید در این حوزه‌ها تلاش کرد.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره سواستفاده برخی از شرایط خاص اقتصادی، افزود: برخی به دنبال گرفتن ماهی از آب گل آلود هستند و بحث خروج معاملات پتروشیمی با نیت سودجویی مطرح می‌کنند در شرایطی که خارج شدن عرضه و تقاضای هر کالایی از بورس به از بین رفتن شفافیت منجر می شود این یعنی دیگر میزان عرضه و تقاضای کالا و ارزش مبادلات انجام شده قابل رصد و پیگیری نخواهد بود.

وی در پایان اظهارداشت: خروج هر محصولی از بورس به این معناست که برخی افراد می خواهند مواد اولیه را به بازار سیاهی که خود ایجاد کردند عرضه کنند بنابراین خروج از بورس به صلاح نیست حتی آنهایی که در بورس نیستند نیز باید در آن حضور یابند.