رئیس کمیسیون فرهنگی شورا مطرح کرد؛ طرح شورای شهر تهران برای جبران خسارتهای قطعی اینترنت در تئاتر
محمدجواد حقشناس از آمادگی شورای شهر و شهرداری تهران برای مساعدت در بهبود شرایط هنرهای نمایشی در شرایط قطع شدن اینترنت و شبکههای اجتماعی، خبر داد و گفت: برای استفاده عادلانه همه گروههای تئاتری از امکان تبلیغات شهری، باید با همه ذینفعان به طرحی مشترک برسیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، پس از بروز ناآرامیهای سراسری در کشور پس از افزایش قیمت بنزین، اینترنت قطع و با اختلال مواجه شد و از روز شنبه (۲۵ آبان) شبکههای اجتماعی و پیامرسانها از جمله اینستاگرام قطع شدند. اتفاقی که تئاتر کشور را با بحران تبلیغات روبهرو کرد. طی سالهای اخیر، تبلیغات گروههای تئاتری از شکل سنتی فاصله گرفته و بیش از هر چیز به اینستاگرام و تلگرام متکی بوده است. عکس، پوستر، تیزر و حتی لینک مستقیم به صفحات فروش بلیت نمایشها از طریق پست و استوریهایی انجام میشد که نهتنها هزینههای به مراتب کمتری برای گروه نمایشی داشت، بلکه جای چاپ و توزیع هزاران هزار برگه کاغذی پوستر، تراکت و بروشور را هم میگرفت که برای بسیاری از دوستداران محیطزیست اتفاقی فرخنده محسوب میشد. اما در پی قطع ناگهانی اینترنت و تعطیلی بیش از یک هفتهای شبکههای اجتماعی، بحران تبلیغات و در پی آن، بحران نبود تماشاگر، دامن صدها تئاتری که در سراسر کشور روی صحنهاند را گرفته است. در چنین شرایطی، امکان استفاده از فضای شهری همچون بیلبورد و استرابورد و... با توجه به هزینههای گزاف آن برای بسیاری از گروههای نمایشی فراهم نیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در گفتگو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که در چنین شرایطی که آیا تمهیداتی برای امکان استفاده گروههای تئاتری از فضای شهری و امکانات تبلیغاتی دولتی با صرف هزینههای اندک، وجود دارد یا خیر؟ گفت: با توجه به شرایط این روزها، قطع بودن شبکههای اجتماعی و ضرر و زیان مادی و معنوی تئاترها، شورای شهر و شهرداری تهران آماده مساعدت برای بهبود شرایط هنرهای نمایشی هستند تا دستکم به لحاظ تبلیغات شهری، موقعیت مناسبی برای گروههای تئاتری فراهم شود.
محمدجواد حقشناس با اشاره به اینکه «قبلا هم تلاش کردیم امکان استفاده از فضای شهری برای تبلیغات تئاتر به خصوص در منطقه ۱۱ تهران که تمرکز بیشتری از نظر سازههای تئاتری وجود دارد، فراهم شود» گفت: اما اگر بتوانیم این خواسته را تبدیل به چهارچوبی کنیم که ابعادش روشن باشد و بتوانیم رویکرد حمایتی ضابطهمندی را تعریف کنیم، شاید بیشتر و بهتر ما را به مقصود برساند.
حقشناس خاطرنشان کرد: اگر این خواسته توسط خود اهالی تئاتر، خانه تئاتر و مجموعههای دیگر بهصورت مشخصتر منعکس و ارائه شود و ما امکان مطالعه دقیقتری داشته باشیم، میتوانیم زودتر به نتیجه برسیم.
عضو شورای شهر تهران درباره اینکه آیا تمهیداتی برای دسترسی عادلانه همه گروههای تئاتری به امکان تبلیغ شهری اندیشیده خواهد شد؟ گفت: میتوانیم با کمک خود صنف تئاتر، سازمان زیباسازی شهرداری تهران و سایر ذینفعان به طرحی مشترک برسیم که هم ضابطهمند بوده و تبعیضآمیز نباشد و هم اینکه قابلیت نظارت دقیقی داشته باشد تا جای گلایه برای کسی باقی نماند.
دیدگاه تان را بنویسید