دیروز و پس از طی یک دوره بیماری؛
احمدرضا احمدی، شاعر و نویسنده بزرگ کودکان درگذشت
احمدرضا احمدی شاعر، نویسنده و نقاش ایرانی، پس از ماهها تحمل بیماری دیروز در 83 سالگی درگذشت.
احمدی ۳۰ اردیبهشت ۱۳۱۹ در کرمان متولد شد و سالها در حوزه، ادبیات، شعر، نویسندگی و سینما فعالیت کرد. او در زمینه شعر، موسیقی، ویراستاری و ادبیات کودک و نوجوان نیز فعالیتهای بسیاری داشت.
این شاعر فقید توسط مرکز هنرمندان ایران به عنوان موسس و پایهگذار موج شعر نو و پیشگام سورئالیسم در ادبیات کودکان شناخته شده است. «سفر در شب» یکی از قویترین آثار احمدی است که به موضوعهای اجتماعی، صلح، همزیستی، تحمل و همکاری اشاره میکند.
احمدی در دهه ۵۰ به استخدام کانون پرورش فکری کودکان درآمد و فعالیت در حوزه داستان برای کودکان را ادامه داد.
وی در زمان حیات خود موفق به دریافت جوایز زیادی از جمله جایزه ملی، فرهنگی و هنری (بیژن جلالی) برای مجموعه اشعارش در سال ۱۳۸۵ شد. اشعار وی به زبانهای مختلفی از جمله عربی، ارمنی، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، ایتالیایی، ژاپنی و کرهای ترجمه شده است. «از بارانی که دیر بارید»، «میوهها طعم تکراری دارند»، «هزار اقاقیا در چشمان تو هیچ بود»، «روزی برای تو خواهم گفت» و «هزار پله به دریا مانده است» از آثار این شاعر است
همچنین نخستین نمایشگاه انفرادی نقاشیهای احمدی با عنوان «هزار اقاقیا در چشم تو هیچ بود»، اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در گالری کاما برگزار شد.
وی در نمایشگاههای گروهی «۹۷+» (اسفندماه ۱۳۹۷- گالری افرند)، «دو از هزاران» (آبان ماه ۱۳۹۸- گالری الهی)، «گلگشت» (آذرماه ۱۳۹۸- گالری سروناز) و «کلکسیونر ۵» (بهمن ماه ۱۳۹۸- گالری آرتیبیشن) شرکت کرده است. دومین نمایشگاه انفرادی آثار نقاشی احمدی با عنوان «لکهای از عمر بر دیوار بود» شهریور سال گذشته در گالری اُ برپا شد.
این نویسنده برجسته همچنین سال ۸۸ جز نامزدهای نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن در زمینه نویسندگی شد.
در بیانیه هیات داوران درباره آثار احمدرضا احمدی گفته شده بود: «داستانهای کوتاه احمدرضا احمدی به شیوهای شاعرانه از انسانیت، عشق، طبیعت و صلح برای کودکان و نوجوانان میگویند.»
البته شهرت احمدی تنها در حوزه داستان و کتاب کودکان نبود. اشعار او طرفداران زیادی دارد.
«در خیابانهای بزرگ
شگفت
در برابر مرگ ایستاده بودم
لباس بر تنم
سنگین بود
فصل و دیار
در انگشتانم شمرده میشدند.»
دیدگاه تان را بنویسید