«مهران رجبی» و «حسن عباسی» در جمع هیأت داوران جشنواره عمار
کفگیر براستی به ته دیگ خورده است!
دبیرخانه جشنواره مردمی فیلم عمار، هیأت داوران بخشهای «مستند» و «فیلم داستانی» سیزدهمین دوره این جشنواره را معرفی کرد و اسامی حسن عباسی و مهران رجبی در میان داوران شگفتی بسیاری آفرید و واکنشهای فراوانی در پی داشت.
برترینها در این باره نوشت: شنیدن خبرهای عجیب و غریب از تریبونهای مختلف در ایران تبدیل به عادت شده است. سهشنبه شب اما یک خبر عادت را تبدیل به بهت کرد. دبیرخانه جشنواره فیلم عمار، هیأت داوران بخشهای «مستند» و «فیلم داستانی» سیزدهمین دوره این جشنواره را معرفی کرد و در بخش فیلمهای داستانی این دوره، مهران رجبی، جهانگیر الماسی، حسن عباسی، محمدتقی فهیم و محسن علیاکبری به عنوان اعضای هیأت داوران حضور دارند.
عباسی نخستین بار هنگام حمله آمریکا به عراق در ١٣٨٢ با حضور در برنامههای تلویزیونی به عنوان کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی و استراتژیک مطرح شد و از آن پس در محافل خصوصی اصولگرایان حضور پررنگی پیدا کرد. شاید باورتان نشود اما این چهره جنجالی اصولگرا از گفتوگوی تمدنها تا جام جهانی اظهارنظر کرده است. با رسیدن محمود احمدینژاد به ریاستجمهوری در سال ۱۳۸۴، عباسی توانست خود را بیشتر به عنوان تئوریسین و استراتژیست جریان اصولگرایی مطرح کند ولی او هیچگاه از طرف همفکران خود نیز خیلی جدی گرفته نشد.
این جنجالها تمامی نداشت تا همین تیرماه امسال بود که ویدئوهایی از حسن عباسی با تیترهای تند علیه فوتبالیستها منتشر شد. مثلا «فوتبالیستها اگر دین داشتند فوتبالیست نمیشدند» یا مثلا «فوتبالیستها شهید نمیشوند و لمپن و بیخاصیت هستند.» همین حرفها کافی بود تا آتشی به جان ورزشکاران بیافتد و یکی یکی پاسخ این حرفها را بدهند. حتی چهرههای فوتبالی کاسه صبرشان لبریز شد و پاسخهای تندی به این سخنران سیاسی دادند. در این بین محمد انصاری که گرایشهای مذهبی و سیاسی او زبانزد است یک نامه در نقد حسن عباسی منتشر کرد و در بخشی از آن نوشت: «نه شما و نه هیچکس دیگری حق ندارد در مورد قشر خاصی از مردم، به صورت کلی و عمومی، بدون در دست داشتن ادلّه محکمهپسند و منطقی، حکم کلی صادر کرده، دیگران را پرخور معرفی کند! آنان را غرغرو و ثروتاندوز بنامد! آنان را فاقد لیاقت و در جبهه غیر مصلحین اجتماعی بپندارد! و حتی به خود اجازه دهد که در مورد حریم خصوصی و خانوادگی افراد نیز نظریهپردازی کند!»
البته این آخرین تقابل حسن عباسی با جامعه ورزشی نبود و مهرماه امسال و در روزهایی که جامعه شاهد شروع اعتراضات بود؛ باز هم او در اظهاراتی جدید به جان فوتبالیستها افتاد و گفت: «سبک زندگی آنها (فوتبالیستها) سبک زندگی آمریکایی است؛ لذت، شهوت و پول. چرا به فوتبالیستها ۱۵۰ برابر حقوق کف جامعه حقوق میدهید که هار شوند؟» و حالا در تازهترین خبر نیز انتخاب او به عنوان داور یک جشنواره سینمایی واکنشهای زیادی در پی داشت.
دامون قنبرزاده، منتقد سینما درباره انتخاب او نوشت: «شنیدهام این جناب، یعنی حسن عباسی، از اعضای هیات داوران جشنواره عمار شده است. این که ماهیت و هدف این جشنواره، سینمایی نیست بماند. اما به هرحال ما با تصاویر متحرکی سروکار داریم که نامش فیلم است و تماشا و داوریاش دست کم به اندکی سواد و دانش نیاز دارد. وقتی شخصی مانند حسن عباسی داور چنین جشنوارهای میشود، نهتنها آن جشنواره، بلکه کل سیستم سینمایی یک مملکت را باید زیر سوال برد. خیلیها میگویند انتخاب چنین آدمی برای داوری دربارهی فیلمها معنایش این است که کفگیر به ته دیگ خورده و انتخاب کسی مانند حسن عباسی برای نگاه تخصصی به فیلمها و نظر دادن دربارهشان، آن هم در یک جشنواره، برای امثال «ما» شبیه ناقوس مرگ است؛ ناقوس مرگ سینمایی که نسخهاش را پیچیدند.»
رحمتالله بیگدلی نیز نوشت: «چه میکند این دولت انقلابی! حسن عباسی فوق دیپلم حسابداری با سابقه فحاشی به هنرمندان و مهران رجبی با سابقه بازیگری در سریالهای تلویزیونی داور جشنواره فیلم عمار شدند! با این فرمان حسن عباسی و مهران رجبی بهزودی سرلیست انتخابات تهران و مدرس فیزیک کوانتوم و روابط بینالملل خواهند شد!»
تحلیلگر هم نوشت: «به خداوندی خدا قسم نه طنزه و نه شوخی اما شرایط فعلی که در آن قرار داریم دقیقا مثل همین خبره: حسن عباسی، محمدصادق کوشکی و مهران رجبی در جمع داوران عمار. کفگیر بدون ته دیگ»
ساره نیز نوشت: «از این که حسن عباسی داور جشنواره عمار شده تعجب کردید اما سال ٨٩ حسن عباسی یکی از داوران جشنواره فیلم فجر بود.»
دیدگاه تان را بنویسید