خاصیتی عجیب و محافظتی دارد

 کشف تاثیر رعد و برق بر سلول‌های زنده 

محققان به تازگی اثر عجیب و محافظتی رعد و برق را بر روی سلول‌های زنده کشف کردند. 

به گزارش گروه علمی خبرگزاری فارس، هیچ کسی نمی‌خواهد مورد اصابت رعد و برق قرار گیرد، اما میزان درستی از این پدیده می‌تواند اثر شفابخش و موثری بر روی زمین و موجودات زنده داشته باشد.

براساس گزارش «نیواطلس»،  نشان می‌دهد که میدان‌های مغناطیسی که توسط فعالیت‌های رعد و برق در سراسر دنیا پدید می‌آیند، از سلول‌های زنده در برابر آسیب‌های خاصی محافظت می‌کنند. این پدیده ممکن است پیامدهایی برای تکامل زندگی بر زمین داشته باشد. در زمان‌های خاصی حدود 2000 توفان و رعد و برق در سراسر زمین رخ می‌دهد. از اصابت شدید رعد و برق که در حفره‌ای میان زمین و لایه جوی رخ می‌دهد، انرژی حاصل می‌شود که به عنوان «امواج تشدید شومان» شناخته شده است و میدان‌های الکترومغناطیسی « بسامد بس‌پایین» را تولید می‌کند.

کولین پریس سرپرست محققان این مطالعه گفت: تیم تحقیقاتی ما تحت شرایط کنترل‌شده‌ای دریافت میدان‌های امواج شومان به طور خاصی دارای تاثیر مثبتی بر بافت‌های زنده دارند. مهم‌ترین تاثیر این امواج این بود که میدان‌های الکترومغناطیسی بسامد بس‌پایین‌ تولید شده در حقیقت از سلول‌ها در شرایط تنش‌زا محافظت می‌کنند. به عبارت دیگر می‌توان گفت  ممکن است این پدیده با ایفای نقش تکاملی میدان‌ها بر زندگی موجودات زنده مرتبط باشد.

    


طبق یک تحقیق جهانی؛

۱۰۰ سال دیگر حشرات منقرض می‌شوند

یک تحقیق جهانی نشان می‌دهد اگر روند کاهش تعداد حشرات معکوس نشود، تا ۱۰۰ سال دیگر این موجودات منقرض می‌شوند. از دست رفتن زیستگاه، آلودگی و تغییرات آب و هوایی به این روند منجر شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هافینگتون پست، طبق نخستین بررسی علمی جهانی، چنانچه روند سریع مرگ حشرات همچنان ادامه یابد، این موجودات تا یک قرن دیگر منقرض می‌شوند. این درحالی است که جهان به دلیل کاهش تعداد حشرات در پرتگاه فروپاشی اکوسیستم طبیعت قرار دارد. بیش از ۴۰ درصد گونه حشرات مختلف در حال کاهش هستند و امکان دارد تا ۱۰۰ سال دیگر منقرض شوند. از سوی دیگر یک سوم جمعیت حشرات نیز در معرض خطر انقراض هستند.

خطر انقراض حشرات ۸ بار سریع تر از پستانداران، پرندگان و خزندگان است. مولفان این تحقیق معتقدند روش کشت مواد غذایی در عصر حاضر روند کاهش تعداد حشرات را سرعت بخشیده است. به گفته آنان اگر این  مشکل حل نشود، تاثیر انقراض حشرات ،حیات انسان را نیز تهدید خواهد کرد. پروانه‌ها و شب‌پره‌ها از گونه هایی هستند که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارند. «فرانسیسکو سانچز بایو» یکی از محققان این پژوهش جهانی می‌گوید: تیم تحقیقاتی ما متوجه شده است ۴۱ درصد گونه‌های حشرات شناخته شده با کاهش تعداد روبرو هستند. البته ۱۰ درصد از حشراتی که می‌شناسیم نیز منقرض شده‌اند. طبق این پژوهش نخست از دست رفتن زیستگاه، در درجه دوم آلودگی و در درجه سوم تغییرات آب‌وهوایی به کاهش تعداد حشرات منجر شده است. به گفته محققان تغییر روش تولید مواد غذایی به خصوص استفاده از آفت کش‌ها، یکی دیگر از روش‌هایی است که کاهش تعداد حشرات را معکوس می‌کند. این تحقیق در نشریه journal Biological Conservation منتشر شده است.