تازههای علم
هوش مصنوعی مرزهای اخلاقی را درهم شکسته است!
فیسبوک تحتتاثیر تشدید نگرانیهای جهانی در خصوص زیر پاگذاشتن اخلاق در فناوری هوش مصنوعی، تصمیم گرفته یک موسسه پژوهشی در همین راستا ایجاد و راهاندازی کند.
به گزارش برنا ، بدون شک یکی از پر سر و صداترین و جنجالیترین فناوریهای جدیدی که گوگل در کنفرانس توسعه دهندگان و رویداد Google I/O ۲۰۱۸ از آن رونمایی کرد، نسخه آزمایشی فناوری گوگل دوپلکس بود که مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی فوق پیشرفته قادر است همانند یک دستیار صوتی با مخاطبان موردنظر کاربران تماس گرفته و همانند یک انسان با آنها به گفتوگو بنشیند. صدای گوگل دوپلکس آنقدر شبیه به انسان و هوشمندانه است که توسط مخاطبان ربات بودن و مصنوعی بودن مکالمات آن، کاملا غیرقابل تشخیص است. پس از معرفی و رونمایی از این محصول جدید، بلافاصله جنجالهای بسیاری در فضای مجازی بوجود آمد. آنها بر این باورند که این فناوری فوق پیشرفته و فوق هوشمند، بسیار غیر اخلاقی بوده و مرزهای اخلاقیات را زیر پا خواهد گذاشت؛ چراکه کاربران میتوانند بسیاری از جرائم را بدین صورت انجام بدهند، بدون آنکه طرف مقابلشان متوجه شود که یک ربات با آنها در حال گفتوگو بوده است. به گفته کارشناسان و تحلیلگران فعال در این حوزه، این چالشهای اخلاقی میتواند عواقب ناگوار پیشرفت تکنولوژی و علم در سالهایی نه چندان دور را به ما گوشزد کند. یک تکنولوژی که میتواند بسیار شبیه به انسان عمل کند، صحبت کند، با مخاطب موردنظر موضوعات مختلف بحث و مذاکره کند، به طور قطع میتواند در آینده بشر را با مشکلات و معضلات بزرگی مواجه سازد. بر اساس گزارش فوربس، در حال حاضر به نظر میرسد که فیسبوک به عنوان یکی از بزرگترین غولهای تکنولوژی در جهان تصمیم گرفته است به نگرانیهای امنیتی در خصوص توسعه فناوریهای نوینی همچون هوش مصنوعی پاسخ داده و به منظور ارتقای امنیت سایبری، حفاظت از اطلاعات و حریم خصوصی کاربران و همچنین رعایت اخلاقیات موسسه و مرکزی تحقیقاتی و پژوهشی جدیدی را ایجاد و راه اندازی کند که در آن متخصصان و دانشمندان فعال در این حوزه به بررسی دقیق فعالیتهای هوش مصنوعی پرداخته و با تحقیقات جدید به رعایت بیشتر مسائل اخلاقی در این فناوری کمک بسزایی کنند.
شناسایی عامل کاهش وزن افراد مضطرب
دانشمندان برای نخستینبار موفق به شناسایی مولکولی در مغز شدهاند که عامل کاهش وزن افراد مضطرب است. به گزارش برنا ، پیش از این تصور میشد ارتباطی میان کاهش وزن و اضطراب به طور قطعی وجود ندارد، اما کشف یک مولکول خاص در مغز انسان تصورات قبلی در این زمینه را به طور کامل تغییر داده است. پژوهشگران با آزمایشهایی که در این زمینه بر روی موشها انجام دادهاند، به سازوکار عملکرد مولکول یادشده دست یافتهاند و میگویند این کشف علمی راه را برای تولید داروهایی هموار میکند که جلوی کاهش وزن افراد مضطرب را میگیرد. این بررسی که از سوی دانشمندان آمریکایی در موسسه تحقیقاتی Scripps در فلوریدا انجام شده مربوط به مولکولی موسوم به BDNF است که به رشد و ارتقای عملکرد سلولهای مغزی نیز کمک میکند. همچنین بررسیها نشان داده است اختلال در عملکرد مولکول مذکور میتواند موجب وقوع بیماریهایی همچون فراموشی، اسکیزوفرنی و غیره شود.
تنظیم کارکرد این مولکول هم میتواند عملکرد مغز را بهبود ببخشد و هم می تواند از وقوع بسیاری از بیماریهای روحی و روانی نیز جلوگیری کند. البته هنوز تا تولید داروهای مبتنی بر این کشف علمی راه درازی در پیش میباشد.
دیدگاه تان را بنویسید