لباسی که می‌تواند تلفن هوشمند را شارژ کند!

محققان مشغول تولید نوعی پارچه مجهز به پنل‌های خورشیدی ظریف هستند. با دوخت لباس از این پارچه‌ها، می‌توان تلفن هوشمند را بدون نیاز به پاور بانک و تنها هنگام حرکت شارژ کرد. 

به گزارش مهر به نقل از دیلی‌میل، به زودی لباس‌ها می‌توانند تلفن هوشمند را شارژ کنند. دانشمندان مشغول تحقیق برای ابداع جیب‌هایی در لباس هستند که مانند داک شارژ عمل می‌کنند. این جیب‌ها حاوی پنل‌های خورشیدی کوچکی خواهند بود که به لباس دوخته می‌شوند و موبایل گجت‌های سلامتی و تبلت را شارژ می‌کنند.

 محققان دانشگاه «ناتینگهام ترنت» اعلام کرده‌اند این اختراع راهی نوآورانه برای تولید برق و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است. این پنل‌های خورشیدی ۳ میلی‌متر ضخامت و ۱.۵ میلی‌متر عرض دارند. بنابراین به اندازه‌ای کوچک هستند که می‌توان آنها را به بافت پارچه دوخت. بنابراین افراد می‌توانند هنگام حرکت دستگاه‌های خود را شارژ کنند و نیازی به پاور‌بانک نخواهند داشت.

 فیبرهایی که در این فناوری به کار می‌رود، از شبکه‌ای از سلول‌های مینیاتوری تشکیل شده‌اند که الکتریسیته تولید می‌کنند و اجازه می‌دهند دستگاه‌ها با انرژی تولیدی، شارژ شوند.  این سلول‌ها را با چشم غیر‌مسلح به سختی می‌توان مشاهده کرد. آنها با لایه‌ای از رزین پوشانده شده‌اند که اجازه می‌دهد پارچه را به راحتی شست. 

این دانشگاه تا به حال نمونه اولیه چنین پارچه‌ای را در ابعاد ۵ در ۵ سانتیمتر ابداع کرده که حاوی ۲۰۰ سلول بوده است. به‌گفته محققان برای شارژ یک موبایل به حدود ۲ هزار پنل نیاز است اما در طرح اولیه فقط ۲۰۰ پنل تولید شده است.

    


نپتون داغ سیاره‌ای درحال تبخیر

تلسکوپ فضایی هابل سیاره جدیدی را در خارج از منظومه شمسی شناسایی کرده است که با سرعت زیادی در حال تبخیر‌شدن است. 

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس‌دیلی، این سیاره که یک نپتون داغ است،«GJ 3470b »نام دارد و با سرعت بی‌سابقه‌ای در‌حال بخار‌شدن است. «نپتون داغ» سیاره غول‌پیکری است که جرم آن مشابه جرم اورانوس و نپتون بوده و در مداری نزدیک و معمولا کمتر از یک واحد نجومی (معادل 150 میلیون کیلومتر) به دور ستاره خود گردش می‌کند. دمای اتمسفر این نوع سیارات معمولا به 927 درجه سانتیگراد می‌رسد.

نپتون‌های داغ بسیار کمیاب هستند، با‌وجود این قبلا یک نمونه از آن‌ها به نام Gliese 436b نیز کشف شده است که در مداری به فاصله شش میلیون کیلومتر به‌دور یک ستاره کوتوله سرد و پایدار با عمر 4تا 8 میلیارد سال گردش می‌کند و با سرعتی کمتر از سیاره GJ 3470b در حال محو‌شدن است. 

سیاره GJ 3470b در مدار یک ستاره بسیار جوان‌تر با عمر 2 میلیارد سال گردش می‌کند که بسیار گرم‌تر و ناپایدارتر است و در‌نتیجه در معرض مقادیر بسیار بیشتری از تشعشعات داغ ستاره قرار دارد. در‌نتیجه این وضعیت اتمسفر سیاره به اندازه‌ای گرم میشود ‌که به نقطه جوش می‌رسد. 

با‌وجود اینکه فاصله GJ 3470b از ستاره آن تقریبا برابر فاصله Gliese 436b از ستاره خود است، سیاره جدید با سرعتی تقریبا 100 برابر ستاره Gliese 436b در حال محو‌شدن است. به‌اعتقاد محققان ممکن است علت این تفاوت سرعت، خارج شدن گاز هیدروژن از اتمسفر این سیاره به فضای اطراف باشد.

به‌گفته محققان اگر این سیاره با سرعت کنونی تبخیر شود، به زودی به یک نپتون کوچک یا ابرزمین تبدیل خواهد شد و تنها در طول چند میلیون سال، نیمی از جرم این سیاره از بین خواهد رفت. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Astronomy and Astrophysics منتشر شده است.