کشف قسمت‌های ناشناخته کره‌ماه توسط چین

 کاوشگر Change-۴ روز شنبه 17 آذر برابر با هشتم دسامبر به آسمان پرتاب می‌شود و برایناساس چین به زودی ماموریت تاریخی برای اکتشاف در نیمه تاریک ماه آغاز می‌کند.

به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، کاوشگر Change-۴ نخستین کاوشگری است که روی قسمت دورافتاده سطح ماه فرود می‌آید. این فضاپیما از مرکز پرتاب ماهواره Xichang در ایالت سیچوان به آسمان می‌رود و وارد مدار ماه می‌شود و در دهانه VonKarman در کرهماه با عرض ۱۸۶ کیلومتر فرود می‌آید.

 این کاوشگر مناطق ناشناخته کره‌ماه را بررسی می‌کند که در حوزه جنوبی ماه به نام South Pole-Aitken  قرار میگیرد. این منطقه در نیمکره جنوبی و تاریک کره‌ماه است که شامل دهانه فون کارمن و مناطق دیگر است. در این منطقه کلید پاسخ به سوالات مهمی درباره تاریخچه اولیه ماه از جمله ساختار درونی آن وجود دارد.  کاوشگر Change-۴  در حقیقت یک لندر ( فضاپیمایی که روی سطح سیاره فرود می‌آید) و کاوشگر است؛ در این میان نیز یک ماهواره به نام Queqiao نیز ارتباط کاوشگر با زمین را تسهیل می‌کند. از آنجا که این کاوشگر در قسمتی دورافتاده فرود می‌آید، کره‌ماه ارتباط رادیویی مستقیم با زمین را مسدود می‌کند؛ بنابراین از یک ماهواره برای مخابرات استفاده می‌شود.

 به‌هرحال این کاوشگر در کره‌ماه آزمایش‌های مختلفی انجام می‌دهد و سطحی که روی آن فرود می‌آید را نقشه‌بندی می‌کند. هدف دانشمندان و محققان از انجام این آزمایشات بررسی این نکته است که آیا گیاهان روی سیاره ماه رشد می‌کنند یا خیر.

    


کشف یکی از ترسناک‌ترین رویدادهای جهان

ستاره‌شناسان و محققان بین‌المللی بزرگترین برخورد سیاهچاله‌های دوگانه را کشف کرده‌اند که ۹ میلیارد سال قبل اتفاق افتاده و اما امواج گرانشی آن سال گذشته به زمین رسیده است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی‌میل، ستاره‌شناسان بزرگترین برخورد سیاهچاله‌های دوگانه را کشف کرده‌اند که ۹ میلیارد سال قبل به وجود آمده‌اند. این برخورد یکی از ترسناکترین رویدادهای جهان است و به وسیله امواج گرانشی ردیابی شده است. تاثیر آسمانی رویداد مذکور یک ابرسیاهچاله عظیم به وجود آورد که ۸۰ بار بزرگتر از خورشید است. هرچند این برخورد ۹ میلیارد سال قبل اتفاق افتاده اما امواج آن سال گذشته به زمین رسیدند و تا آن زمان ناشناخته باقی مانده بودند. رصدخانه LIGO این رویداد عظیم را ردیابی کرده است. امواج گرانشی حاصل از برخورد  ۲۹ جولای سال گذشته از کنار زمین رد شد. پس از ردیابی موج اصلی، نشانه هایی از سه ادغام سیاهچاله‌های کوچکتر در ماه آگوست نیز مشاهده شد. به این ترتیب تاکنون ۱۰ رویداد ادغام سیاهچاله و یک برخورد ستاره نوترونی طی سه سال گذشته رصد شده است. که البته کشف این رویداد مهیب توسط گروهی از محققان بین‌المللی به رهبری ۱۲ ستاره‌شناس استرالیایی رصد شده است.

    


هفته آینده روی می‌دهد؛ 

گذر ستاره دنباله‌دار سبز رنگ و درخشان از کنار زمین 

هفته آینده یک ستاره دنباله‌دار به نزدیک‌ترین فاصله تا زمین می‌رسد. این شی، نور سبز رنگی منتشر میکند که می‌توان آن را با تلسکوپ مشاهده کرد. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی‌میل، این شی آسمانی هم اکنون درخشان‌ترین ستاره دنباله‌دار در آسمان شب است و نوری سبز رنگ منتشر میکند. ستاره دنباله‌دار ۴۶P/Wirtanen یک مدار ۵.۴ ساله دارد و هم اکنون به اندازه‌ای نزدیک زمین است که می‌توان آن را با تسلکوپ مشاهده کرد. طبق اعلام ناسا به زودی می‌توان ستاره دنباله‌دار مذکور را با چشم غیر‌مسلح دید. در ۱۶ دسامبر برابر با 25 آذر فاصله ستاره دنباله‌دار درخشان مذکور تا زمین به کمترین میزان خود می‌رسد.