سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد:
سرطان ریه مهمترین عامل مرگ و میر در جهان
براساس آخرین گزارش سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سرطان مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است و همچنان بیشترین قربانیان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایرنا از پایگاه های خبری سازمان جهانی بهداشت و انجمن سرطان آمریکا، سرطان ریه با 2.9 میلیون مورد ابتلا در سال 2018 میلادی، همچنان به عنوان کشندهترین نوع سرطان شناخته میشود.
سرطانهای سینه، کلورکتال، پروستات، پوست و معده به ترتیب در رتبههای بعدی جای دارند.
سازمان جهانی بهداشت در آخرین گزارش خود در سال جاری میلادی، مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را 1.76 میلیون نفر اعلام و خاطرنشان کرده است که تعداد قربانیان آن از مجموع سرطانهای سینه و پروستات بیشتر است.
براساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، سیگار عامل اصلی سرطان ریه و سیستم تنفسی است و علاوه بر آن احتمال سرطانهای کبد، روده بزرگ، لب، بینی، سینوسها، حنجره، حلق، مری، معده، پانکراس، کلیه، رحم، دهانه رحم، تخمدان، روده بزرگ، کبد و لوسمی را افزایش میدهد.
بر اساس این گزارش دومین عامل ابتلا به سرطان ریه، گاز رادون است. رادون یک گاز رادیواکتیو است که از تجزیه اورانیوم موجود در خاک و سنگ بوجود میآید و زمانی که در خانه حبس شود، میتواند منجر به بروز سرطان ریه شود. مصالح استفاده شده در خانه، ترک دیوار، خاک گلدان، باغچه طبیعی در فضای بسته، چاهک و شکاف دور لولهها و پنجرهها میتوانند منبع گاز رادون در خانه باشند. با استفاده از آشکارساز رادون میتوان میزان این گاز را در خانه سنجید. این فرآیند در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا و کانادا انجام میشود.
این مطالعه همچنین نشان میدهد افرادی که به واسطه شغلشان در معرض آزبست (پنبهنسوز)، اورانیوم و کک قرار دارند نیز، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان ریه دارند. قرار گرفتن در معرض دود سیگار، قلیان و پیپ، به اندازه سیگار کشیدن مضر است.
سرطان ریه در25 درصد موارد هیچ نشانهای ندارد؛ ولی به محض مشاهده علائم اولیه، با یک تصویربرداری ساده اشعه اکس از قفسه سینه میتوان بیماری را تشخیص داد.
علائم بیماری معمولا ناشی از تاثیر تومور یا اختلالات هورمونی، خون و یا ارگانهای دیگر بدن است. سرفههای خشک، سرفه همراه با خون، خلط قهوهایرنگ، خستگی مزمن، کاهش وزن بدون دلیل، عفونتهای تنفسی مکرر، گرفتگی صدا، صدای خسخس و تنگینفس، شایعترین علائم بیماری محسوب میشوند. حدود یکچهارم بیماران مبتلا به سرطان ریه، درد مداومی در ناحیه قفسه سینه حس میکنند.
دیدگاه تان را بنویسید