محققان استرالیایی دستگاهی کوچک ساخته‌اند که سرعت اینترنت را ۱۰۰ برابر می‌کند.

این دستگاه، یک دستگاه «نانوفوتونیک» (Nanophotonic) است که از حالت ویژه‌ای از نورهای پیچ‌خورده استفاده می‌کند تا داده‌های بیشتری را رمزگذاری و این داده‌ها را سریع‌تر از همیشه پردازش کند. محققان این پروژه اظهار کردند با گسترش استفاده از «کلان‌ داده‌ها»، مخابرات نوری با شکست مواجه خواهد شد. به این معنا که این دستگاه می‌تواند ظرفیت انتقال داده‌های نوری را بیشتر از ظرفیت پهنای باند فعلی قابل‌دسترس کند. این دستگاه نانوالکترونیک مانند «چشم» است که اطلاعات را می‌بیند و سپس کدگذاری می‌کند. محققان این پروژه معتقدند، این دستگاه عملکرد بالایی داشته و ارزان قیمت است.

    

شناسایی یک ساختار جدید دی‌ان‌ای در سلول انسان

محققان موسسه تحقیقاتی «گاروان» استرالیا یک ساختار غیرمعمول دی‌ان‌ای را شناسایی کردند که به شکل یک گره پیچ خورده بوده و پیش از این هرگز در سلول‌های زنده دیده نشده است.

به گزارش ساینس دیلی، این ساختار جدید نوعی ساختار i-motif است که اولین بار دهه 1990 میلادی کشف شد و تاکنون تنها در محیط‌های کشت آزمایشگاهی دیده شده است. اما اکنون مشخص شد این ساختار درون سلول‌های زنده انسان نیز وجود دارد و در بقای سلول‌ها موثر است. هنگامی که از دی‌ان‌ای صحبت می‌شود، معمولا یک ساختار دورشته‌‌ای پیچ‌خورده در ذهن مجسم می‌شود که متشکل از 4 نوع نوکلئوتید است، اما ساختار i-motif یک گره شامل 4 رشته دی‌ان‌ای است. در این ساختار برخلاف ساختار دورشته‌ای، نوکلئوتیدهای C موجود در یک رشته به یکدیگر متصل می‌شوند.

محققان به منظور شناسایی این ساختار، بخشی از یک آنتی‌بادی موسوم به iMab را توسعه دادند که قادر است ساختارهای i-motif را شناسایی کرده و به آن‌ها بچسبد. این آنتی‌بادی توانست موقعیت ساختارهای موردنظر را در سلول‌ها یافته و آن را با استفاده از ایمونوفلوروسنت مشخص کند.