کرم ضدآفتاب، ضروری و غیرفانتزی
فناوری برای محافظت از پوست بهکار گرفته شد
به موازات توسعه فناوری، امکان تشخیص به موقع و سریع ضایعات پوستی نیز فراهم آمده است. اپلیکیشن طراحی شده توسط محققان آلمانی، با استفاده از دوربین سلفی گوشی، تغییرات حاصل از تابش آفتاب در صورت کاربر را نشان میدهد برای انتخاب یک ضد آفتاب مناسب بهتر است از یک متخصص پوست مشورت بگیریم. متخصص پوست بر مبنای شناخت شرکتهای تولیدکننده کرم ضد آفتاب و همچنین بر مبنای مهارت در شناخت نوع پوست فرد، یک کرم ضد آفتاب مناسب را معرفی میکند
برخیها تصور میکنند استفاده از کرم ضدآفتاب، نوعی رفتار فانتزی و غیرضروری است و حتی کرم ضدآفتاب را کالایی لوکس و نه «دارویی بازدارنده از بیماری» به شمار میآورند. این در حالی است که بر خلاف تصور این عده، کرم ضدآفتاب، بر اساس بررسیهای کارشناسی، عاملی بازدارنده در مقابل عوارض ناشی از تابش آفتاب و به ویژه، عاملی بازدارنده در مقابل سرطان پوست تشخیص داده شده است. صرفنظر از اینها، این کرم، حتی اگر جنبه زیبا نگه داشتن پوست را هم داشته باشد به نوعی، در بهداشت روانی و شخصیتی افراد موثر خواهد بود.
محققان آلمانی، موفق شدهاند تصویری مقایسهای میان زمانی که فرد از کرم ضدآفتاب استفاده میکند و زمانی که از آن استفاده نمیکند ایجاد کنند.
محققان دانشگاه هایدلبرگ آلمان به تازگی اپلیکیشنی طراحی کردهاند که عواقب ویرانکننده فراموشی استفاده از ضدآفتاب را نشان میدهد. محققان یک اپلیکیشن موبایل موسوم به «سانفیس» (Sunface)تولید کردهاند که با استفاده از فناوری «واقعیتافزوده» روی صورت کاربران «چینوچروک»، «لکههای قرمز» و علائم دیگر پیری را نشان میدهد و همچنین آسیبهای حاصل از تابش آفتاب روی پوست صورت را نمایان میسازد.
این اپلیکیشن بر اساس نوع پوست کاربر و رفتارهای وی در مقابله با اشعه «فرابنفش» آسیبهای حاصله از تابش نورآفتاب روی پوست وی را نشان میدهد و همچنین مشخص میکند که اگر کاربر به مدت ۵ تا ۲۵ سال از کرم ضدآفتاب استفاده نمیکرد و آفتاب روی پوست وی میتابید، صورتش به شکلی درمیآمد. «سانفیس» برای دانلود رایگان است و برای هر دو سیستم عامل ios و Android قابل استفاده است.
کاربردهای درمانی اپلیکیشن
اپلیکیشنی که به تازگی ارائه شده است برای تشخیص سرطان پوست نیز کاربردهایی دارد. سانفیس توصیههایی را برای محافظت پوست از خورشید ارائه میدهد و مشخص میکند که چطور میتوان وجود سرطان پوست در کاربران را تشخیص داد. در واقع، این پروژه با هدف ارزیابی پتانسیل برنامه برای پیشگیری از بروز سرطان پوست در گروههای مختلف طراحی شده است. دانشمندان معتقدند، حدود ۹۰ درصد از سرطانهای پوست از طریق اشعههای فرابنفش ایجاد میشوند.
پیشرفت در اقدامات تشخیصی
به موازات توسعه فناوری، امکان تشخیص به موقع و سریع ضایعات پوستی نیز فراهم آمده است. اپلیکیشن طراحی شده توسط محققان آلمانی، با استفاده از دوربین سلفی گوشی، در صورت کاربر تغییرات حاصل از تابش آفتاب را نشان میدهد.
در آزمایش برنامه، ۱۱۹ نفر از برنامه استفاده کردند. بیش از ۸۲ درصد از این افراد اظهار کردند که نتایج به نمایش درآمده در برنامه انگیزه آنها در استفاده از کرم ضدآفتاب را افزایش داد.
در میان مشکلاتی که آفتاب روی پوست ایجاد میکند، میتوان به لکههایی اشاره کرد که بیشتر در پوستهای روشن شایع هستند.
بر اساس تحقیقات، در بیش از ۹۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال و با پوست روشن، لکههای پوستی ایجاد میشود که به سبب تابش نور آفتاب است. مرور آمارهایی از این دست، بیش از پیش، ضرورت اقدامات پیشگیرانه را نشان میدهد که در این بین، استفاده از کرمهای ضدآفتاب، از سایر اقلام بازدارنده، شناخته شدهتر و در دسترستر است. به تازگی نتایج یک مطالعه نشان داده است که استفاده منظم از کرمهای ضد آفتاب خطر ابتلا به سرطان پوست را تا ۴۰ درصد در افراد جوان کاهش میدهد.
این مسئله در مناطق پرآفتاب یا فصول گرم سال، اهمیت بیشتری دارد. تابستان فصلی است که اغلب مردم میخواهند به بهترین نحو از آب و هوا استفاده کنند، مسافرتهای ساحلی بیشتر میشود و لباسهای تابستانی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین بیرون رفتن در روزهای گرم و آفتابی تابستان با آفتاب سوختگی همراه است.
تحقیقات نشان داده است که آفتاب سوختگی سبب ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس، پوست چروکیده و بروز لکههای تیره روی پوست میشود. اما متخصصان پوست توصیه میکنند که با استفاده از کرمهای ضد آفتاب روی صورت و قسمتهایی از پوست بدن که در معرض نور آفتاب قرار میگیرند میتوان این خطرات را دفع کرد.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) هر ساله در سراسر جهان بین دو تا سه میلیون مورد ابتلا به سرطان پوست غیر ملانوم و ۱۳۲ هزار مورد سرطان پوست ملانوم گزارش میشود.
آمار نشان میدهد که موارد جهانی ابتلا به سرطان پوست ملانوم رو به افزایش است و فاکتورهای اصلی که فرد را در معرض ابتلا به آن قرار میدهد با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و سابقه آفتاب سوختگی مرتبط است.
همچنین بررسیها نشان میدهد مردانی که روزانه قرص آسپرین مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که روزانه این مسکن رایج را دریافت نمیکنند دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پوست ملانوم هستند.
همچنین در موارد بسیار نادری خالهای گوشتی به ملانوم تبدیل میشوند که جدیترین نوع سرطان پوست است.
گروهی از محققان استرالیایی اظهار داشتند: رابطه بین قرار گرفتن در معرض آفتاب و آفتاب سوختگی بخصوص در دوران کودکی تایید شده و این مطالعه نشان میدهد استفاده مرتب از کرمهای ضد آفتاب از پوست در برابر تاثیرات مضر نور خورشید حفاظت میکند.
به گزارش ان دی تی وی، در یک مطالعه، متخصصان به ارزیابی اطلاعات حدود ۱۷۰۰ فرد ۱۸ تا ۴۰ ساله پرداختند که بار دیگر مشخص شد کرم ضد آفتاب روش موثری در حفاظت از پوست و کاهش خطر ابتلا به ملانوم است.
کرم ضدآفتاب خوب چه ویژگیهایی دارد؟
برای انتخاب یک ضد آفتاب مناسب، علاوه بر این که به مواد تشکیل دهنده آن باید دقت کنید، دانستن اطلاعاتی از نوع پوستتان و تطابق آن با ضدآفتاب نیز ضروری است.
ضد آفتاب خوب باید بتواند هر دو نوع اشعه فرابنفش یعنی نوع A و نوع B را مسدود کند و در عین حال از نظر زیبایی ظاهری نیز قابل قبول باشد. از دیگر ویژگیهای یک ضد آفتاب خوب، دوام اثر آن و مقاومت در برابر آب و تعریق است.
برای انتخاب یک ضد آفتاب مناسب بهتر است از یک متخصص پوست مشورت بگیریم. متخصص پوست بر مبنای نوشتههای روی بروشور فنی و علمیِ درون کرم و همچنین شناخت شرکتهای تولیدکننده کرم ضد آفتاب و همچنین بر مبنای مهارت در شناخت نوع پوست فرد، یک کرم ضد آفتاب مناسب را معرفی میکند.
دیدگاه تان را بنویسید