عضو کمیسیون بهداشت درباره کمبود واکسن پنتاوالان در برخی شهرها و نگرانی ایجاد شده در این خصوص، گفت: وزارت بهداشت اعلام کرده که بر اساس تعداد موالید واکسن‌ها را در اختیار دانشگاه‌ها قرارداده است. در آخرین گزارشی که رئیس سازمان غذا و دارو به ما داد، اعلام شده که اردیبهشت ماه سری جدید واکسن پنتاوالان وارد می‌شود و این خرید به میزانی است که ذخیره استراتژیک هم پر خواهد شد.

عضو کمیسیون بهداشت: وزارت بهداشت بر اساس تعداد موالید واکسن‌های پنتاوالان را در اختیار دانشگاه‌ها قرارداده است. در آخرین گزارشی که رئیس سازمان غذا و دارو به ما داد، اعلام شده که اردیبهشت ماه سری جدید واکسن پنتاوالان وارد می‌شود و این خرید به میزانی است که ذخیره استراتژیک هم پر خواهد شد

به گزارش گروه شهرنوشت «توسعه ایرانی» از نیمه اسفندماه سال گذشته بود که در برخی از شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها سبد واکسیناسیون نوزادان و اطفال با کمبود موقتی در سطح کشور مواجه شد و واکسن پنج گانه یا پنتاوالان که از نوزادان در برابر پنج بیماری دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هپاتیت ب و هموفیلوس آنفلوآنزا مراقبت می‌کند و در ماه‌های اول بعد از تولد در سه نوبت 2، 4 و ۶ ماهگی برای نوزادان تزریق می‌شود با کمبود مواجه شده بود. اگرچه وزارت بهداشت اعلام کرده بود در تلاش است که این واکسن را تامین کند اما همچنان در برخی از استان‌ها این کمبود وجود دارد و با توجه به این که نوزادان بسیار آسیب‌پذیر هستند و والدین اهتمام دارند که تزریق واکسن‌های پنج‌گانه در زمان دقیق خود انجام شود، کمبود واکسن پنتاوالان که از سال گذشته در مقاطعی ایجاد شده و براساس گزارش‌های مردمی همچنان در برخی استان‌ها ادامه دارد موجی از نگرانی و تشویش در میان والدین نوزادان ایجاد کرده و آنها انتظار دارند هر چه سریع‌تر مشکل کمبود این واکسن‌ها در استان‌هایی که با کمبود مواجه هستند، برطرف شود.

محمد جمالیان در گفت و گو با «توسعه ایرانی»: متاسفانه شرکت هندی بدقولی کرد و باعث شد واکسن پنتاوالان بموقع وارد ایران نشود. در واقع این کوتاهی وزارت بهداشت درخصوص تهیه واکسن نبوده بلکه شرکت بدقولی کرده است

در همین رابطه نیز رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده بود که با توجه به محدودیت توزیع  واکسن پنتاوالان در کشور، توصیه می‌شود والدین در همان منطقه محل سکونت، واکسن پنتاوالان نوزاد خود را تزریق کنند، زیرا با توجه به کمبود واکسن همه مراکز بهداشت و دانشگاه‌ها ترجیحا به دنبال تامین واکسن جمعیت تحت پوشش خود هستند. به گفته وی مشکل تامین واکسن پنتاوالان یک مسئله کشوری بوده که به دنبال محدودیت تامین واکسن پنتاوالان سازمان غذا و دارو در پی انجام نشدن تعهدات شرکت هندی تامین‌کننده واکسن مذکور در سال گذشته، ایجاد شده است. زهرا نهبندانی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده والدین نگران نباشند، وزارت بهداشت در تلاش است تا از طریق شرکت‌های دارای مجوز، نیاز واکسن پنتاوالان کشور را تامین کند.

علاوه بر مشکلات و کمبودهای دارویی، کمبود واکسن نوزادان باعث ایجاد نگرانی به ویژه در والدینی که دارای نوزاد هستند، شده است.

واکسن مدتی کم بود، 

اما توزیع شده است

در همین رابطه نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان و عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی» درباره کمبود این واکسن و نگرانی‌های ایجاد شده در این باره گفت: واقعیت این است که این کمبود وجود داشت و متاسفانه کمی هم از ذخایر استراتژیک مصرف شده بود. از همین روی، ‌در بعضی شهرها چون با مدیریت واکسن‌ها را توزیع می‌کردند، ممکن بود در روزی که مردم مراجعه می‌کردند واکسن موجود نباشد اما به هر حال واکسن توزیع شده است.

محمد جمالیان، ادامه داد: هنوز هم درخصوص واکسن پنتاوالان با مدیریت توزیع واکسن را انجام می‌دهند اما به هر حال وزارت بهداشت اعلام کرده است که بر اساس تعداد موالید واکسن‌ها را در اختیار دانشگاه‌ها قرارداده است. در آخرین گزارشی که رئیس سازمان غذا و دارو به ما داد، اعلام شده که اردیبهشت ماه سری جدید واکسن پنتاوالان وارد می‌شود و این خرید به میزانی است که ذخیره استراتژیک هم پر خواهد شد. این عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یعنی نه تنها کمبود برطرف می‌شود، بلکه میزان ذخیره استراتژیک هم برطرف خواهد شد. این نتیجه پیگیری‌های ما از وزارت بهداشت درخصوص واکسن پنتاوالان است. 

درخصوص واکسن اچ پی وی که این روزها درخواست و تقاضای آن خیلی زیاد است اما جزو واکسیناسیون رسمی ایران نیست، کمبودهایی دیده می‌شود، اما اقداماتی در داخل کشور درباره تولید این واکسن در حال انجام است و همچنین با توجه به واردات آن این کمبود رفع خواهد شد

بدقولی شرکت هندی باعث ایجاد  کمبود واکسن شده است

جمالیان درباره علت کمبود این واکسن‌ها، گفت: متاسفانه شرکت هندی بدقولی کرده و باعث شد واکسن بموقع وارد ایران نشود و در واقع این کوتاهی وزارت بهداشت درخصوص تهیه واکسن نبوده است بلکه شرکت هندی بدقولی کرده است. وی درباره تهیه این واکسن از چند شرکت دیگر گفت: وزارت بهداشت به دلیل اینکه می‌خواهد میزان ذخیره استراتژیک این واکسن را تکمیل کند علاوه بر شرکت هندی از شرکت‌های دیگر هم تهیه  کرده است. 

میزان ذخیره استراتژیک دارو

 در سال گذشته خوب نبود

این عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره کمبود دارو در کشور گفت: متاسفانه میزان ذخیره استراتژیک کشور سال گذشته کافی و خوب نبود، اما با بودجه‌ای که مقام معظم رهبری در اختیار قرار دادند و واقعا بهنگام هم بود، یک میلیارد دلار در اختیار وزارت بهداشت قرار داده شد که با این پول توانستند بدهی‌های دارویی را بپردازند تا واردکنندگان واردات را 

انجام دهند.

جمالیان تصریح کرد: همچنین  دو سوم از این اعتبار را برای ذخیره استراتژیک در نظر گرفتند تا شش ماه داروهای مهم و حیاتی کشور را ذخیره کنیم. قسمت اعظم این خریدها هم انجام شده و ذخیره این داروها هم در حال  انجام است.

کمبود جدی در زمینه واکسن  وجود ندارد

وی درباره اینکه آیا به غیر از واکسن پنتاوالان کمبود دیگری در کشور در زمینه واکسن وجود دارد، گفت: ممکن است درخصوص واکسن اچ پی وی که این روزها درخواست و تقاضای آن خیلی زیاد است اما جزو واکسیناسیون رسمی ایران نیست، کمبودهایی دیده شود، البته این  هم به خاطر افزایش تقاضایی است که وجود دارد اما کمبود این واکسن هم با اقداماتی که در داخل کشور درباره تولید این واکسن در حال انجام است و همچنین با توجه به واردات آن رفع خواهد شد. 

این عضو کمیسیون بهداشت تصریح کرد: کمبود جدی و نگران‌کننده ما در زمینه واکسن پنتاوالان بود که که البته آن هم خداروشکر 

برطرف می‌شود.