ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران به دیده بان ایران گفت: همان بودجه ۵۵۰ میلیارد تومانی که در سال گذشته و پس از تصویب متمم به این طرح تثبیت شده و اجازه افزایش اعتبار به طرح آرمان داده نشد تا مطمئن شویم که اجرای طرح در چارچوب مصوبات تعیین‌شده انجام می‌شود.

او با تاکید بر اینکه در بررسی‌ها مشخص شد که این افزایش مالی ناشی از اجرای طرح آرمان بوده است، به دیده بان ایران گفت: «این موضوع در حالی رخ داده که ما به‌عنوان اعضای شورای شهر در جریان جزئیات آن نبودیم و این امر سبب شد که در بررسی متمم بودجه نسبت به این موضوع حساس‌تر شویم و از شهرداری خواستیم تا توضیحات لازم را به اعضای شورای شهر تهران ارائه دهد. 

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ طرح «آرمان» طرحی مذهبی است که زیر نظر شهرداری تهران به اجرا درآمده است. اما ابهامات بسیاری درباره اقدامات شهرداری مطرح شده و اعضای شورای شهر تهران نیز در بررسی متمم بودجه ابهامات خود را مطرح کردند. این طرح در بودجه سالانه 1403 ردیفی به مبلغ 400 میلیارد تومان داشت اما با وجود سوالات و شبهاتی که در صحن علنی شورای شهر تهران مطرح شد، با افزایش 150 میلیارد تومانی این طرح موافقت شد. برخی این موافقت را به دلیل نام کسی که روی طرح گذاشته شده و استفاده از 3هزار روحانی و طلبه دانستند. اما همین موافقت با افزایش بودجه طرح آرمان باعث شد که حساسیت جامعه نیز روی آن افزایش یابد. به همان اندازه که حساسیت ایجاد شده نیز مدیران شهری برای افزایش بودجه این طرح اصرار دارند.

 اعضای شورای شهر تهران در جریان جزییات طرح ۵۵۰ میلیاردی آرمان نیستند

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران با بیان اینکه مرکز فعالیت‌های دینی شهرداری در حال انجام ساختار طرح آرمان است گفت: «در بررسی‌های متمم بودجه متوجه شدیم که به‌طور ناگهانی گردش مالی سال گذشته آن نسبت به سالهای دیگر چندین برابر شده و همین مسئله باعث حساسیت ما شد.»

او با تاکید بر اینکه در بررسی‌ها مشخص شد که این افزایش مالی ناشی از اجرای طرح آرمان بوده است، به دیده بان ایران گفت: «این موضوع در حالی رخ داده که ما به‌عنوان اعضای شورای شهر در جریان جزئیات آن نبودیم و این امر سبب شد که در بررسی متمم بودجه نسبت به این موضوع حساس‌تر شویم و از شهرداری خواستیم تا توضیحات لازم را به اعضای شورای شهر تهران ارائه دهد.

این عضو شورای شهر تهران افزود: «بر همین اساس دو جلسه درباره بودجه طرح آرمان برگزار شد و نمایندگان معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در کمیسیون برنامه و بودجه و کمیسیون فرهنگی حضور داشتند تا توضیحات لازم درباره طرح را ارائه دهند. طبق گفته آن‌ها؛ این طرح یک برنامه مشترک بین شهرداری، وزارت آموزش‌وپرورش، حوزه‌های علمیه و برخی سازمان‌های فعال در حوزه تربیتی دانش‌آموزان است و مخاطبان اصلی این طرح نیز دانش‌آموزان هستند. اما اجرای آن با محوریت مساجد هر محله و منطقه انجام می‌شود و در واقع، شهرداری در این طرح مشارکت می‌کند.»

 شهرداری قول داد، نظارت بیشتری بر اجرای

 طرح آرمان داشته باشد

امانی با اشاره به اینکه برخی ایرادات مطرح شده نسبت به این طرح، گفت: «بخشی از بدنه آموزش‌وپرورش و برخی از ائمه جماعات نسبت به طرح آرمان ایراداتی مطرح کرد که در کمیسیون‌ها نیز به آن اشاره شد. شهرداری نیز پذیرفت که ممکن است در برخی از ۷۰۰ مسجدی که در طرح مشارکت دارند، عملکرد ضعیف‌تری مشاهده شود و برخی از دستورالعمل‌های تنظیم شده به‌درستی اجرا نشده باشند. از همین رو در پاسخ به این نگرانی‌ها، شهرداری قول داد که در مرحله اول، نظارت بیشتری بر اجرای طرح داشته باشد. به هر حالنمی دانیم پول ها چطور خرج شده است »

او با بیان این که تصمیم گرفتیم در بررسی بودجه، اعتبار این طرح را نسبت به سال گذشته افزایش ندهیم، تاکید کرد: «در بودجه سال آینده، اعتبار در نظر گرفته شده برای مناطق مختلف حذف شد و تمرکز بودجه به معاونت اجتماعی شهرداری منتقل شد تا امکان نظارت بیشتری بر اجرای طرح فراهم شود. همچنین، نسبت به سال گذشته، افزایش چندانی در بودجه این طرح رخ نداده و همان رقم سال قبل تثبیت شد.»

این عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که با توجه به حساسیتی که روی این طرح داریم، گفت: «از این پس نظارت بیشتری بر روند اجرای آن خواهیم داشت. اگر نکته‌ای برخلاف مصوبات و تعهدات مسئولان شهرداری (که در جلسات ارائه داده‌اند) مشاهده کنیم، حتماً در صحن شورای شهر تهران مطرح خواهیم کرد و در صورت لزوم، به شهردار تهران تذکر می‌دهیم.»

او با اشاره به بودجه طرح آرمان و احتمال افزایش آن، نیز تاکید کرد: «همان بودجه ۵۵۰ میلیارد تومانی که در سال گذشته و پس از تصویب متمم به این طرح تثبیت شده و اجازه افزایش اعتبار به طرح آرمان داده نشد تا مطمئن شویم که اجرای طرح در چارچوب مصوبات تعیین‌شده انجام می‌شود.»

امانی درباره هدف اصلی این طرح گفت: «هدف اصلی این طرح، بسیار خوب است و شامل اقدامات و برنامه‌های تربیتی با دانش‌آموزان، آشنا کردن آن‌ها با مسائل دینی، برگزاری اردوهای زیارتی به مشهد مقدس و تشویق دانش‌آموزان به شرکت در برنامه‌هایی مانند اعتکاف است.»

او افزود: «به هر حال شهرداری از دوره‌های گذشته تاکنون وظایفی در حوزه فرهنگی و اجتماعی داشته و اکنون مسئولان این طرح مدعی هستند که مدل جدید و خلاقانه‌ای را ارائه کرده‌اند که با استقبال خانواده‌ها و دانش‌آموزان مواجه شده است. با این‌حال، ما باید بررسی کنیم که این ادعاها تا چه حد با واقعیت منطبق هستند.»

عضو شورای شهر تهران در مورد احتمال افزایش دوباره در متمم بودجه نیز تاکید کرد: «امیدواریم که چنین اتفاقی رخ ندهد و انشاالله متمم به دوره ما نمی‌رسد و بودجه طرح آرمان در همین سقف باقی می‌ماند و بودجه در همین سطح باقی خواهد ماند. در صورتی که مشاهده کنیم اجرای طرح با تعهدات اولیه آن تفاوت دارد، حتماً جلوی آن را می‌گیریم.»