در بودجه حوزه دفتر شهردار تهران برای سال ۱۴۰۴؛ افزایش بودجه برای سازمان فناوری‌های نوین پیش‌بینی شده و قرار است بودجه ۳۷۰ میلیارد تومانی این سازمان با ۵۳ درصد رشد به ۲۲۳۴ میلیارد تومان افزایش پیدا کند. این در حالی است که در سه سال گذشته عدم شکل‌گیری سازمان فناوری‌های نوین  مورد انتقاد اعضای شورای شهر بوده و در حالی که به پایان دوره ششم مدیریت شهری نزدیک می‌شویم تاکنون راه‌اندازی نشده و همچنان شاهد ابهام در تشکیل این سازمان هستیم.

به گزارش گروه شهرنوشت «توسعه ایرانی»، در سال ۱۴۰۴ برای مجموعه حوزه دفتر شهردار تهران رقمی بالغ بر ۱۱۴۰ میلیارد تومان بودجه پیش‌بینی شده که این رقم نسبت به بودجه ۴۷۷۸ میلیارد تومانی سال ۱۴۰۳ حوزه شهردار تهران بیش از۱۳۱ درصد رشد یافته، به عبارتی مجموع بودجه حوزه شهردار تهران چیزی حدود ۴.۶ درصد از کل بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران را به خود اختصاص داده است.

از بودجه حوزه شهردار تهران در سال ۱۴۰۴ بیشترین اعتباری که در نظر گرفته شده بالغ بر ۳۴۹۰ میلیارد تومان است و به طرح‌ها و پروژه‌های تملک دارایی یا عمرانی مستمری که توسط واحدهای اجرایی این حوزه انجام می‌شود، اختصاص دارد، همچنین برای پروژه‌های تملک دارایی غیر مستمر حوزه شهردار ۳۳۲۸ میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۴ پیش‌بینی شده است.

ناصر امانی در گفت و گو با «توسعه ایرانی»: در این دوره مدیریت شهری سازمان فاوای شهرداری به بهانه تشکیل و راه‌اندازی سازمان فناوری‌های نوین تضعیف و برخی از وظایف و ماموریت‌های آن به شرکت‌هایی محول شد که ارتباطی با آن‌ها نداشتند. در حال حاضر شهرداری متوجه این خطا شده و مثلاً توسعه فیبر نوری را مجددا به فاوا برگردانده است، خسارتی که شهر از بابت این خطا متحمل شد به سادگی جبران نخواهد شد 

در مجموع به گفته امانی، عضو شورای شهر تهران بودجه کل شهرداری تهران در سال ۱۴۰۴ نسبت به بودجه و متمم سال جاری حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است.

اما بودجه حوزه شهردار تهران که بالغ بر ۱۱۴۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است صرفا دربرگیرنده مصارف دفتر شهردار نیست بلکه دربرگیرنده مصارف ۱۷ واحد اجرایی شهرداری اعم از سازمان‌های مختلف مثل سازمان فناوری اطلاعات شرکت‌ها موسساتی مثل موسسه رایان شهر هیأتی مثل هیأت مرکزی گزینش و رسیدگی به تخلفات اداری سازمان‌های مثل سازمان مدیریت بحران و مراکزی مثل مرکز ارتباطات امور بین‌الملل مرکز مطالعات، مرکز حقوقی یگان حفاظت سازمان بازرسی و سازمان بسیج شهرداری است.

اما در میان واحدهایی که از بودجه پیش‌بینی شده حوزه شهردار تهران اعتبار دریافت می‌کنند برای سازمان فناوری‌های نوین که یک سازمان پرحاشیه در شهرداری تهران است و اما و اگرهای زیادی درخصوص این سازمان وجود دارد، در حالی‌که در سال ۱۴۰۳ از اعتباری بالغ بر ۳۷۰ میلیارد تومان برخوردار بود بودجه‌ای به میزان ۲۲۳۴ میلیارد در نظر گرفته شده است که ۵۳ درصد رشد نشان می‌دهد. همچنین برای شرکت تجارت الکترونیک پارس شهروند با بودجه ۲۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۳ بودجه ۵۰۰ میلیاردی در سال ۱۴۰۴ در نظر 

گرفته شود.

آنچه که درخصوص این دو مجموعه بحث‌برانگیز شده این است که سازمان فناوری‌های نوین در سه سال گذشته مورد انتقاد اعضای شورای شهر بوده و در حالی که به پایان دوره ششم مدیریت شهری نزدیک می‌شویم همچنان شاهد ابهام در تشکیل این سازمان هستیم و این سازمان تاکنون راه‌اندازی نشده است. شرکت تجارت الکترونیک پارس نیز که در میان این ۱۷ واحد قرار دارد شرکتی است که با رای شورای شهر منحل شده و هر گونه فعالیت آن بدون مصوبه شورای شهر غیرقانونی است.

سازمان فناوری‌های نوین تاکنون راه‌اندازی نشده است

عضو شورای شهر تهران درباره اعتبارات پیش‌بینی شده برای سازمان فناوری‌های نوین شهرداری تهران گفته است؛ یکی از موضوعاتی که در این دوره مورد انتقاد برخی اعضای شورای شهر تهران قرار گرفته، مسئله سازمان فناوری‌های نوین است. 

به گفته مهدی اقراریان، شهردار تهران از ابتدای این دوره، پیگیر موضوع سازمان فناوری‌های نوین بوده است. جالب اینکه، برخلاف مسائل مهم‌تر، شهردار برای تصویب این موضوع شخصاً در جلسات شورا حضور پیدا کرد و چندین بار در این زمینه صحبت کرد. با این حال، در پایان دوره ششم همچنان شاهد ابهام در تشکیل این سازمان هستیم و تاکنون این سازمان راه‌اندازی نشده است.

در بودجه حوزه دفتر شهردار تهران برای سال ۱۴۰۴؛ افزایش بودجه برای سازمان فناوری‌های نوین پیش‌بینی شده و قرار است بودجه ۳۷۰ میلیارد تومانی این سازمان با ۵۳ درصد رشد به ۲۲۳۴ میلیارد تومان افزایش پیدا کند. این در حالی است که در سه سال گذشته عدم شکل‌گیری سازمان فناوری‌های نوین  مورد انتقاد اعضای شورای شهر بوده و در حالی که به پایان دوره ششم مدیریت شهری نزدیک می‌شویم تاکنون راه‌اندازی نشده و همچنان شاهد ابهام در تشکیل این سازمان هستیم

احمد صادقی، دیگر عضو شورای شهر هم در این باره گفته است: هنوز بخش هزینه‌های لایحه بودجه بررسی نشده اما به هر حال، دفتر شهردار برخی هزینه‌های مرتبط با مصارف شهری را مدیریت می‌کند. اگر هر یک از اعضا درخواست حمایتی برای یک مجموعه داشته باشند، این موضوع در دفتر شهردار بررسی می‌شود.

به گفته وی امسال شاهد افزایش هزینه‌ها در حوزه مدیریت بحران بوده‌ایم. این مسئله در هزینه‌های دفتر شهردار نیز تأثیر گذاشته است. بنابراین، باید تفکیکی مشخص بین هزینه‌های روزمره دفتر شهردار و هزینه‌های سازمان‌های مأموریتی که مستقیماً با دفتر شهرداری در ارتباط هستند، انجام شود.

اما علی اصغر قائمی، عضو دیگر شورای شهر تهران درباره افزایش اعتبارات سازمان فن‌آوری‌های نوین ذیل دفتر شهردار گفته است؛ موافقت با این موضوع ممکن نیست، زیرا در متمم بودجه، به‌طور کلی با هرگونه افزایش اعتبار برای سازمان فناوری‌های نوین مخالفت شد. دلیل این مخالفت نیز این است که این سازمان هنوز وجاهت رسمی پیدا نکرده است.

به گفته وی البته، باید توجه داشت که افزایش بودجه دفتر شهردار، به‌معنای هزینه در سیستم اداری آن نیست و این مسئله با ردیف‌های کمکی که درخواست شده، تفاوت دارد. تمامی این ردیف‌ها در فصل بررسی هزینه‌ها به‌طور دقیق بررسی خواهند شد.

اما اعضای شورای شهر تهران معتقدند که این بودجه در حوزه شهردار تهران برای بحث هوشمندسازی است که از اولویت‌های شورای اسلامی شهرتهران هم بوده است.

فاوا به بهانه راه‌اندازی سازمان فناوری‌های نوین تضعیف شد

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران نیز در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی» درباره بودجه شهرداری تهران گفت: بودجه سال آینده شهرداری تهران نسبت به بودجه و متمم سال جاری ۲۰درصد افرایش دارد، که به‌ نظرم افرایشی منطقی است که حتّی از نرخ تورم هم کمتراست.

وی درباره برخی انتقادات به افزایش بودجه دفتر حوزه شهردار ادامه داد: در خصوص بودجه دفتر شهردار هم اشتباه برداشت شده چون واحدها و مراکز زیادی در شهرداری تهران زیر مجموعه شهردار هستند و ردیف‌های بودجه آنان در دفتر شهردار تعریف می‌شود بنابراین تصور اشتباهی شکل گرفته است.

این عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بخش زیادی از بودجه دفتر حوزه شهردار به سازمان فاوای شهرداری و حوزه هوشمندسازی تعلق دارد که از اولویت‌های شورای اسلامی شهر تهران است.

وی درباره بودجه در نظر گرفته شده برای سازمان فناوری‌های نوین گفت: البته الزاما این بودجه به سازمان فناوری‌های نوین اختصاص داده نخواهد شد چون از نظر ما تا یکی از سازمان‌ها یا شرکت‌های شهرداری منحل نشود امکان رسمیت یافتن این سازمان و تخصیص بودجه آن وجود نخواهد داشت.

این عضو شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: متاسفانه در این دوره مدیریت شهری سازمان فاوای شهرداری به بهانه تشکیل و راه اندازی سازمان فناوری‌های نوین تضعیف شد و برخی از وظایف و ماموریت‌های آن به شرکت‌هایی محول شد که ارتباطی با آن‌ها نداشتند. در حال حاضر شهرداری متوجه این خطا شده و مثلاً توسعه فیبر نوری را مجددا به فاوا برگردانده است، خسارتی که شهر از بابت این خطا متحمل شد به سادگی جبران نخواهد شد. 

امانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره شرکت تجارت الکترونیک پارس شهروند گفت: از نظر ما این شرکت که با تصویب شورای شهر منحل شده برای احیای مجدد و فعال شدن باید مجدد مصوبه شورا را داشته باشد وهرگونه فعالیت آن بدون مصوبه شورا غیر قانونی است.