در مراسم یادبود دکتر مسعود داوودی در یاسوج مطرح شد؛
مردم برخی کمبودهای نظام سلامت را از چشم کادر درمان میبینند
مراسم یادبود زنده یاد دکتر مسعود داوودی، متخصص به قتل رسیده در یاسوج، دیروز همزمان با سراسر کشور در سازمان نظام پزشکی تهران برگزار شد.
این ماجرای تلخ از این قرار بود که شامگاه روز دوشنبه (۲۱ آبانماه ۱۴۰۳) خبر قتل دکتر داوودی، متخصص قلب در شهر یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد، در فضای مجازی پخش شد. قاتل که برادر یکی از بیماران دکتر داوودی بوده، انگیزه قتل را «قصور پزشکی» عنوان کرد، این موضوع اما اعتراض جامعه پزشکی و کادر درمان را در خصوص مخاطرات امنیتی که این قشر را تهدید میکند به همراه داشت. مراسم یادبود برگزار شده دیروز فرصتی برای انعکاس این نگرانی شد.
به گزارش ایلنا، در این مراسم، محمود، برادر دکتر مسعود داوودی گفت: پیگیری قضایی برای اجرای عدالت در خصوص قاتل از سوی ما ادامه خواهد یافت، اما امیدواریم بتوانیم نوعی بازدارندگی در برابر خشونت علیه پزشکان و کادر درمان ایجاد کنیم.
در این مراسم رئیسکل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه کسانی که سبب قتل دکتر داوودی شدهاند، نباید به حال خود رها شوند، از دولت و وزارت بهداشت خواست که به بحث تامین امنیت کادر درمان ورود کنند.
محمد رئیسزاده در این مراسم افزود: موضوع امنیت کادر درمان میبایست در کانون توجه دولت قرار گیرد. رئیسجمهور از اعضای جامعه پزشکی کشور است و همچنین وزیر بهداشت نیز در برههای از زمان در سازمان نظام پزشکی کشور حضور داشته است، به موضوع هجمهها علیه کادر درمان توجهکنند؛ به نحوی که فضای کنونی کینهتوزانه و عنادی که به غلط بر علیه کادر درمان ایجاد شده تغییر کند.
همچنین علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه خشونت علیه کادر درمان در حال افزایش است، توضیح داد: امروز، دو گزارش در ارتباط با خشونت علیه پرستاران مخابره شده است. متاسفانه نواقصی در زمینه برخورد با تهدیدها وجود دارد و دستورالعملی درباره چگونگی برخورد و مواجهه با تهدیدها در دسترس نیست. اقدامات مدیریتی میبایست در دستور کار قرار گیرد تا در صورت بروز هرگونه تهدید بتوان از وقوع حوادث جلوگیری کرد.
جعفریان گفت: هنگامی که کادر درمان در شرایط ناآرام به ارائه خدمات بپردازند و گروهی نیز به ناآرام شدن فضا دامنزنند، سبب کاهش کیفیت خدمات درمانی میشوند. کاهش کیفیت خدمات درمانی، خواسته هیچ گروهی نیست.
احمد نجاتیان، رییس کل سازمان نظام پرستاری نیز در این مراسم با ابراز نگرانی از افزایش خشونت بر علیه کادر درمان گفت: در طی یک سال بیش از 70 درصد از پرستاران با خشونت کلامی یا فیزیکی از سوی بیماران یا همراهان آنها مواجه شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه مراکز درمانی و بیمارستانها باید نقطه امن کادر درمان باشد، گفت: پلیس باید در بیمارستانها مستقر شود.
نجاتیان ادامه داد: متاسفانه برخی از کمبودهای نظام سلامت از جمله کمبود نیروی انسانی و آمبولانس و تخت بیمارستانی باعث میشود بیماران برخی مشکلات را از چشم کادر درمان ببینند و از آنان انتقام بگیرند.
وی گفت: فردی که در محیط درمانی و هنگام ارایه خدمات درمانی مورد هجمه و حمله قرار میگیرد باید از سوی نظام سلامت مورد حمایت قضایی و مالی قرار گیرد نه اینکه به حال خود رها شود.
دیدگاه تان را بنویسید