از گوشه و کنار
«دختران مجرد» بیمه میشوند
تمامی زنان ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند با مراجعه به شعب تأمین اجتماعی سراسر کشور از حمایتهای مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهرهمند شوند.
طبق بخشنامه بیمه زنان خانهدار، تمام زنان ۱۸ تا ۵۰ سال میتوانند با مراجعه به شعب تأمین اجتماعی سراسر کشور از حمایتهای مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهرهمند شوند و برخورداری از این حمایتها نیازمند تأهل و سابقه بیمهپردازی نیست.
از ویژگیهای خاص بیمه زنان خانهدار امکان انتخاب نرخ پرداخت حق بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه است. متقاضیانی که کمتر از پنج سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه هستند میتوانند دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه خود را بین حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب انتخاب کنند. در سال جاری حداقل دستمزد روزانه مبنای پرداخت حق بیمه معادل ۳۷۰ هزار و ۴۲۳ ریال و حداکثر آن نیز هفت برابر حداقل دستمزد است.
نرخ پرداخت حق بیمه زنان خانهدار برای برخورداری از حمایتهای بازنشستگی ۱۴ درصد؛ بازنشستگی و فوت (پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط) ۱۶ درصد و بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی ۲۰ درصد است. ضمناً ۲ درصد از نرخهای مذکور سهم دولت است.
انتخابی بودن استفاده از خدمات درمانی از دیگر مزایای طرح بیمه زنان خانهدار است. به عبارت دیگر در صورتی که زنان متقاضی استفاده از این نوع بیمه تحت تکفل پدر، مادر یا همسر خود بوده و از این طریق از مزایای درمانی سازمان تأمین اجتماعی برخوردار باشند، نیازی به پرداخت سرانه درمان نیست و در غیر این صورت میتوانند با پرداخت سرانه درمان مصوب از خدمات درمانی سازمان تأمین اجتماعی نیز برخوردار شوند. حق سرانه درمان هر سال به تصویب هیات وزیران میرسد و در سال جاری ۴۴ هزار تومان برای هر نفر تعیین شده است.
درخواست فرماندار تهران از شهروندان به متکدیان کمک نکنید
فرماندار تهران با اشاره به ادامه روند فعالیت مجتمع فوریتهای اجتماعی و لزوم تقویت آن در آینده نزدیک گفت: برای کاهش آسیبهای اجتماعی نیازمند مشارکت شهروندان هستیم.
عیسی فرهادی، با اشاره به فراهم شدن همه امکانات و تجهیزات در مجتمع فوریتهای اجتماعی برای جمعآوری متکدیان از سطح شهر تهران گفت: با همکاری و تعامل دستگاههای ذیربط در این حوزه که نمایندگان آنها در این مجتمع حضور دارند میتوانیم جمعآوری متکدیان بهعنوان یک آسیب اجتماعی در شهر تهران را در آینده نزدیک اجرایی کنیم.
به گفته وی، تکدیگری درآمد قابل توجهی برای متکدیان دارد، لذا تنها با مشارکت شهروندان مقابله با این آسیب اجتماعی به نتیجه خواهد رسید، در حقیقت هر جا شهروندان در بحث آسیبهای اجتماعی حضور پیدا کردهاند، نتایج و اثرات خوبی به دنبال داشته است.
فرماندار تهران تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی را از وظایف دستگاههای مرتبط با این حوزه خواند و افزود: ۱۲ دستگاه طبق قانون شورای عالی اداری موظفند به این امور رسیدگی کنند و مجتمع فوریتهای اجتماعی نیز با همین هدف تشکیل شد تا هماهنگی و تعامل میان این دستگاهها ایجاد شود که امروز کار خود را دنبال میکند، اما باید تقویت شود تا به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید