از گوشه و کنار
افتتاح مرکز شبانه نگهداری از معتادان در «دره فرحزاد»
معاون توسعه پیشگیری و درمان بهزیستی استان تهران از راهاندازی یک مرکز نگهداری شبانه (شلتر) از معتادان در دره فرحزاد تهران خبر داد.
فرزانه جوادی با بیان اینکه یکی از اهداف و برنامههای سازمان بهزیستی در بحث کاهش آسیبهای اعتیاد، راهاندازی مراکز کاهش آسیب در دو بخش است، گفت: یک بخش از این خدمات مربوط به مراکز گذری یا DIC است که خدمات را به شکل روزانه ارائه میدهند و بخشی هم مربوط به مراکز سرپناه شبانه یا شلترهاست که ظرفیت آنها ۴۰ نفر است. وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به نیازسنجی منطقه فرحزاد و بازدیدهای میدانی از تردد معتادان پرخطر دراین منطقه، ضرورت احداث یک شلتر برآورد شده است، افزود: به مناسبت دهه فجر در منطقه فرحزاد، این شلتر افتتاح و قرار است معتادان پرخطر دره فرحزاد را پوشش دهد. معاون توسعه پیشگیری و درمان بهزیستی استان تهران در ادامه تصریح کرد: با توجه به سردی و برودت هوا و همزمان با فصل زمستان، ظرفیت این مرکز ۴۰ نفر است، اما در صورت ضرورت این مرکز میتواند ۷۵ تا ۸۰ نفر را هم پذیرش کند. جوادی درباره نحوه اطلاع رسانی به معتادان منطقه نیز اظهار کرد: به دلیل سردی هوا تیمهای امدادرسانی را در این شبها موظف کردیم تا به پاتوقها و محل تجمع و تردد معتادان پرخطر و کارتن خوابها بروند و اطلاعات این شلترها را برای استفاده در اختیارشان قرار دهند.
معاون رئیسجمهوری:
اختلال ارتباطی از آسیبهای حوزه خانواده است
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: در حال حاضر بحث «اختلال ارتباطی» یکی از آسیبهای مهم و اساسی حوزه خانواده است که باید بیشتر به این موضوع توجه کرد.
معصومه ابتکار روز چهارشنبه(17 بهمنماه) در دیدار با وحید قبادی دانا رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: اقدامات اساسی در این زمینه انجام شده است که به همین منظور انجمن جامعهشناسی ایران در همکاری با این معاونت در تمام استانها نشست تسهیلگری تحت عنوان مهارتهای ارتباطی و گفتوگوی خانواده را اجرا کرده است.
وی اظهار داشت: در مرحله اول به مسئلهیابی و مسالهشناسی خانوادهها پرداخته شده است، همچنین نشستهایی با تشکلها، احزاب، دانشگاهیان و فعالان این حوزه داشته و از آنها دعوت کردهایم به موضوع خانواده ورود کنند. البته مرحله دوم این برنامه به شکل وسیعتر و در 50 شهر انجام خواهد شد و روی مهارتهای خوب شنیدن، گفتوگو و مواردی همچون خشونت رفتاری و کلامی، سوءتفاهم و همچنین لکنت زبان کار میشود. ابتکار به اجرای طرح تابآوری اجتماعی که سومین سال اجرا را پشت سر میگذارد و تنظیم نقشه راه تابآوری در 31 استان و تربیت 960 تسهیل گر اشاره کرد و اظهار داشت: به لحاظ اینکه کار ما و شما از جهاتی و در مواردی با هم همگرایی دارد، اگر اتاق های فکر ما با هم تبادل نظر و اندیشه داشته باشند، قطعا کمک بزرگی برای پیشبرد این طرح خواهد بود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه موازیکاری و همپوشانیها در حال حاضر زیاد است و همین موجب شده تا فعالیتهای انجام شده در مواردی یکدیگر را خنثی و بیاثر کنند، بر تفکیک و مشخص شدن حوزه فعالیتها تاکید و اظهار امیدواری کرد که با مشخص شدن حد و مرزها، تداخلات به حداقل برسد و انرژیهای موجود بیش از این به هدر نرود.
وحید قبادی دانا تقویت نهاد خانواده را موجب کاهش آسیبها عنوان کرد و افزود: اگر بر فعالیتهای خانواده محور در بحثهایی همچون اشتغالزایی، توانمندسازی و مهارتهای زندگی تاکید کنیم، به نتایج بهتری خواهیم رسید.
دیدگاه تان را بنویسید