طرح «نور» برای برخورد با کشف حجاب آغاز شد
بازگشت مجدد گشت ارشاد به خیابانها
دیروز همزمان با اجرای طرح «نور»، تصاویری از حضور ونهای گشت ارشاد و نیروهای پلیس در خیابانهای تهران و میدان ولیعصر در شبکههای اجتماعی فراگیر شد.
به گزارش خبرگزاریها طرح پلیس برای برخورد با ناهنجاریهای اجتماعی در حوزه حجاب و عفاف که عمدتا مربوط به برخورد با مصادیق کشف حجاب میشود، از دیروز و تحت عنوان «طرح نور» به اجرا درآمد. طرحی که به گفته عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در همه معابر و اماکن عمومی کلید خورده است.
محمدیان همچنین دلیل اجرای این طرح را «رعایت قانون» و «مطالبه مردم متدین» اعلام کرد.
در این میان منتقدان میگویند در شرایطی که لایحه حجاب و عفاف هنوز فاصله مجلس تا شورای نگهبان را طی میکند و نشانهای از تصویب این قانون مشاهده نمیشود، نیروی انتظامی دقیقا چه قانونی را اجرا میکند؟
با این حال پلیس در بند پاسخگویی به این سوالات نیست و رئیس پلیس پایتخت گفت که در اجرای طرح نور، افرادی که به هشدارهای قبلی پلیس توجه نکردند، به صورت ویژه در سطح شهر مورد تذکر قرار میگیرند و اقدام قانونی در مورد آنان انجام میشود. وی افزود: از مردم انتظار داریم که مانند ایام نوروز در حوزه ماموریتی رعایت حجاب و عفاف با پلیس همکاریهای لازم را داشته باشند تا انشاءالله نیازی به اقدام پلیسی و دستگاه قضایی نباشد.
محمدیان همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پلیس چه برخوردی با متخلفان در این حوزه خواهد کرد، گفت: تخلف با جرم فرق دارد. رعایت حجاب قانون است و سرپیچی از قانون جرم است. کسی که قانون را رعایت نمیکند، مرتکب جرم شده است. کشف حجاب مساوی با قانونشکنی است و پلیس براساس قانون با قانون شکنان برخورد خواهد کرد. البته امیدوارم که شاهد قانونشکنی نباشیم.
پیشتر نیز فرماندهی انتظامی تهران بزرگ اطلاعیهای در این خصوص صادر و اعلام کرده بود: در چارچوب مطالبات عمومی و بر اساس وظایف قانونی، طرح حجاب و عفاف از روز شنبه بیست وپنجم فروردین ماه در همه معابر و اماکن عمومی با جدیت بیشتر دنبال خواهدشد.
به همین سبب از همه شهروندان محترم، به ویژه دختران و بانوان گرامی، درخواست میشود به منظور رعایت قانون و حفظ ارزشهای اخلاقی و هنجارهای ملی و مذهبی جامعه، حریم پر حرمت حجاب و عفاف را آنگونه که شایسته است رعایت کنند.
چند بار باید گفت؟
حضور مجدد پلیس و ونهای گشت ارشاد به خیابانها واکنشهای بسیاری نیز به دنبال داشت.
احمدزیدآبادی، تحلیلگر سیاسی و روزنامهنگار در این مورد در کانال تلگرامی خود نوشت: « پس از آن همه بحثهای اجتماعی و فرهنگی و تخصصی در مجامع و تریبونهای مختلف در بارۀ تأثیر معکوس اعمال زور و فشار در زمینۀ پوشش بانوان و تأکید عموم مسئولان بر بیاثر بودن به کارگیری زور و فشار در این مورد، بازهم قرار است آزموده، آزمون شود؟
رئیس قوۀ قضائیه چند روز پیش گفته بود، وضع حجاب در جامعه واقعاً خوب نیست. حتی اگر خوبی و بدی را بر اساس ملاکهای مورد نظر وی تعریف کنیم، مثل این میماند که کسی بگوید حجم آب پشتِ سد کرج واقعاً خوب نیست! خب، خوب نباشد. مگر چارهاش بازگشت به سیاستهای شکستخورده و واکنشبرانگیز سابق است؟ اگر آن سیاستها جواب میداد که در همان زمان اعمال شدید و سرسختانهاش جواب میداد!
اگر بتوان آب پشت سد کرج را با استفاده از اعمال زور و فشار و بگیر و ببند افزایش داد، پوشش بانوان را هم میتوان با این شیوهها به صورت دلخواه عدهای در آورد! اعمال زور و تهدید و فشار فقط وضع را بدتر و خرابتر میکند. یک مطلب را چند بار باید گفت؟»
بهکارگیری ونهای اورژانس اجتماعی در طرح «نور»؟
فاطمه رجبی، روزنامهنگار نیز در این باره نوشت: ونهایی که این بار برای برخورد با بیحجابی استفاده میشوند متعلق به اورژانس اجتماعی هستند، و روی آنها عدد ۱۲۳ دیده میشود. بهزیستی باید جواب بدهد این ونها که برای خدمات مربوط به اورژانس اجتماعی در اختیار این مرکز قرار گرفته، بر اساس کدام وظیفه و مجوز به حجاببانها داده شدهاند؟
دیدگاه تان را بنویسید