رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران:
حتی پزشک هندی و بنگلادشی هم ایران نمیآید
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: امروز برای دستیاری رشتههای لوکس متقاضی وجود ندارد، نتیجهاش این میشود که پزشکی کشور محتاج پزشکان خارجی میشود، البته دیگر ۵۰ سال قبل هم نیست که پزشک هندی و بنگلادشی به ایران بیاید، او هم به انگلیس میرود، آن موقع که به ایران میآمدند درآمد خوبی داشتند اما الان برای چه به ایران بیایند، یعنی کشور را به سمتی میبریم که در آینده نزدیک متخصص بیهوشی برای عمل آپاندیس هم در شهرستان نداشته باشیم. به گزارش خبرآنلاین، علی جعفریان افزود: در سایر دنیا اینترن و رزیدنت دستمزد میگیرد، چرا؟ برای اینکه آنها کار میکنند، اگر قرار باشد اینترن یا رزیدنت در مراکز درمانی فقط اموزش بگیرد سه چهارم وقتیکه در مراکز درمانی میگذراند را باید آزاد باشد. این گروه در مراکز درمانی کار میکنند، اگر رزیدنتها در مراکز درمانی دانشگاهی حضور نداشته باشند این مراکز تعطیل میشوند، بنابراین درآمد او باید طوری باشد که بتواند یک زندگی را اداره کند. در آمریکا رزیدنتی شغل محسوب میشود و از حداقل حقوق کمی بیشتر به او پرداخت میشود، یعنی حدود سالی ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار که تقریباً حقوق یک پرستار دارای سابقه است.
این پزشک ادامه داد: رزیدنتی فقط آموزش نیست و بخش زیادی از آن کار کردن است، من معتقدم که رزیدنتها باید درآمد منطقی داشته باشند که بتوانند زندگی خودشان را اداره کنند، در غیر این صورت نمیتوانند کارشان را درست انجام دهند، طبق قوانین به رزیدنتها خوابگاه نمیدهند، هر دانشگاهی هم که خوابگاه داده خودش برای دانشجوها این کار را انجام داده است، دانشجویی که خوابگاه ندارد چه کاری باید انجام بدهد.
او با بیان اینکه الان چند سال است که میل مهاجرت تبدیل به خواسته رایج در نسل جوان پزشکان و نسل میانسال پرستاران شده است، گفت: برای اولین بار دانشگاه علوم پزشکی تهران آگهی منتشر کرد که هر پرستاری بیاید ما مستقیم استخدام میکنیم، کاری که هیچ وقت انجام نمیدادیم، اما بررسی شود چند نفر از این آگهیها توانستند پرستار استخدام کنند، من به شما بگویم، تعداد خیلی کم به خدمت گرفتند، بههمین دلیل هم هست که برخی بخشهای بیمارستانهای تازه افتتاح شده فعالیت نمیکنند، در یک از این بیمارستانها که اسم نمیبرم بخشی وجود دارد که رزیدنت دارد اما پرستار ندارد و تعطیل است، کسانی هم که هستند رفتند در بخش دیگری فعالیت میکنند. اتاق عمل داریم، کادر پزشکی داریم اما پرستار نداریم که بتوانیم از اتاق عمل استفاده کنیم.
از جیب مردم ایران برای کانادا پرستار تربیت میکنند
بخشی که 30 بیمار دارد با دو پرستار اداره نمیشود و الان خیلی از مراکز اینطور هستند، اما چرا پرستار سرکار نمیآید، برای اینکه درآمدش خوب نیست، الان هم که میل و عمل به مهاجرت زیاد شده است، بهخاطر اینکه پرستار میبیند کاری که اینجا دارد انجام میدهد برود همین کار را در آلمان، عمان، استرالیا، کانادا، یا هرجای دیگری انجام دهد درآمدی خواهد داشت که استانداردهای اولیه زندگی را تامین میکند، بنابراین مهاجرت میکند. بعد اقایان گمان میکنند با افزایش ظرفیت پذیرش پرستاری و پزشکی در دانشگاهها مسئله کمبود کادر درمان حل میشود، درحالیکه باز هم از جیب مردم ایران برای کانادا پرستار تربیت میکنند، برای اینکه پرستار اموزش دیده بعدی هم وقتی با این شرایط مواجه شود
مهاجرت میکند.
جعفریان اضافه کرد: الان طوری شده که اگر کسی بخواهد دستیاری بخواند بهجای ایران در خارج از کشور رزیدنت میشود، برای همین آزمون پذیرش دستیار که بسیار رقابتی بود طوری شده که الان ۸۰۰ صندلی آن خالی میماند، من هم ندیدم وزارت بهداشت آن را تکذیب کند و یعنی این اخبار درست است، در رشتههایی مانند طب اورژانس، داخلی، جراحی، کودکان، بیهوشی، تعداد زیادی جای خالی وجود دارد، تازه ۵۰ درصد رزیدنتهای بیهوشی بعد از قبولی انصراف میدهند، بنابراین به صندلیهای خالی اضافه میشود.
او افزود: من جزو کسانی هستم که هر دانشجو یا پزشکی از من سوال میکند، تمام تلاشم را میکنم که نظرش را تغییر بدهم تا مهاجرت نکند، اما الان چند سال هست که این کار را نمیکنم، برای اینکه نمیتوانم از نظرم دفاع کنم، بگویم اینجا بماند که چهکاری انجام بدهد؟ بگویم اینجا بمان و کار کن و بعد فحش بشنو که پزشکان منفعت طلب هستند؟ چه دفاعی میتوانم انجام دهم و با چه استدلالی بگویم نرو، اسم نمیآورم اما یکی از بهترین فارغالتحصیلان دانشگاه ما سال قبل به آمریکا مهاجرت کرد، این فرد در تمام دوران تحصیل رتبه یک بود، روزی که مهاجرت کرد در ماشین خودم نیم ساعت گریه کردم.
دیدگاه تان را بنویسید