نماینده سابق لنگرود:
به دلیل منابع مالی اندک، مدارس متروکه را کمپ ترک اعتیاد میکنند
نماینده سابق لنگرود، درباره آتشسوزی کمپ ترک اعتیاد این شهر گفت: آتش سوزی کمپ ترک اعتیاد در لنگرود، فاجعهای غمانگیز را رقم زد که مسئولین کشور و استان گیلان باید نسبت به آن پاسخگویی لازم را به افکار عمومی و خانواده این افراد داشته باشند.
مهرداد لاهوتی، به «انتخاب» گفت: جزئیات حادثه برای شهروندان مشخص نیست اما در کلیات حادثه تلخی بود که باعث از دست رفتن جان بیش از 30 جوان شد. به هر حال این افراد در مراتب درمان هم بودند. نکته ای که وجود دارد این است که واقعهی فوق میتواند یک هشدار برای کل کشور باشد. این افراد که دچار چنین بیماری شدهاند، باید مانند یک بیمار با آنها برخورد کرد. مسلما یک بیمار نیاز دارد که مراتب درمانی تخصصی و امنی برای آنها فراهم شود. از آن طرف مراکزی که در استان گیلان و استان های دیگر هست پایه و اساس علمی ندارند و صرفا یک فرد که در گذشته دچار اعتیاد بوده و رها شده است، مجوزی از بهزیستی می گیرند و کمپ ایجاد میکنند.
وی در ادامه درباره استاندارد نبودن مکان کمپهای ترک اعتیاد در لنگرود بیان کرد: به علت پول اندک هم عمدتا از مدارس متروکه برای مکان این کمپ ها استفاده می کنند. ساختمان این مکان ها نیز از استاندارد برخودار نیست و نحوه ی درمان این افراد هم علمی نیست و نحوه ی تنبیهی با این افراد دارند. این که نمی شود معتاد را در یک اتاق حبس کنیم و بعد از مدتی بگوییم باید ترک کنی! بنابراین موضوع کمپ های ترک اعتیاد باید در کل کشور استاندارد سازی شود. باید بپذیریم که ما با یک سری بیمار مواجه هستیم و مانند تمام روشهای درمانی که برای بیمار هزینه می کنیم، در مورد این افراد هم در کشور باید برنامه ریزی شود. لاهوتی درباره غیرعلمی بودن ترک اعتیاد در ایران گفت: مراکز ترک اعتیاد در تمام کشور به نظر من نزدیک 90 درصد فرسوده هستند. به دلیل احساس نیاز در برخی مقاطع با واسطه از آموزش و پرورش مدارس متروکه را گرفته اند و بدون هیچ استانداردی به این افراد تخصیص داده اند. بیمار هم بالاخره باید با یک روش علمی ترک کند، امکان ندارد که با روش های سنتی و توسط یک معتاد ترک کرده قدیمی این افراد را ترک داد. این کار را پدر و مادر ها هم در خانه می توانند انجام دهند، وقتی فرزندشان را به کمپ میآورند، یعنی انتظار ترک اعتیاد با روش های خاص دارند.
ترک فعلهای جدی در ابعاد فرهنگی و اجرایی منجر به حادثه شد
همچنین عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: متاسفانه چه از بُعد فرهنگی و مسئله پیشگیری و فرهنگسازی و چه از بُعد اجرایی و عملیاتی و عمل به قوانین و سیاستگذاریهای موجود، ترک فعلهای جدی صورت گرفته که دستگاههای اجرایی و مسئول موظف به پیگیری و انجام تعهدات و وظایف خود هستند.
عضو هیات رئیسه مجلس تصریح کرد: به طور مشخص دو وزارتخانه بهداشت و رفاه مطابق قانون باید مسئولیت رسیدگی به وضعیت مراکز درمانی و خدمات ترک اعتیاد و همچنین بخش تکمیلی چرخه حمایتی از معتادان را که اصلاح و بازتوانی اجتماعی است به عهده بگیرند. به این نکته مهم نیز باید توجه داشت که متاسفانه به دلیل عدم توجه به این چرخه حمایتی و حساسیت این مسئله، متاسفانه شاهد شکلگیری چرخه معیوبی هستیم که طبق برخی گزارشها تا 80 درصد از معتادانی که وارد پروسه درمان میشوند، پس از بهبودی و به دلیل عدم وجود چرخه حمایتی درست، مجدد به دام اعتیاد گرفتار میشوند.
نادری با بیان اینکه خود این مسئله دو نکته دردناک دارد، اضافه کرد: یکی از دست رفتن خود فرد که مایل به ترک اعتیاد بوده و موفق هم شده ولی به دلیل عدم حمایت کافی مجدد تبدیل به یک آسیب اجتماعی شده و دوم از دست رفتن سرمایه و هزینه انجام شده برای بهبودی آن فرد. از این رو لزوم وجود اراده جدی در دولت برای خروج از وضعیت بلاتکلیفی در مواجهه با این آسیب اجتماعی ضروری است.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در ضروریترین اقدام باید نظارت بر بخش خصوصی فعال در این حوزه به طور جدی و سریع تقویت شود؛ عنوان کرد: در آخر باید به این نکته مهم هم اشاره کرد که اساسا در مواجهه با مسائل و آسیبهای اجتماعی، بیشتر از امر قانونگذاری، به تصمیمگیری و اقدام عملی در این حوزه و اراده اجرایی مصمم و همچنین نظارت و پایش مستمر نیازمندیم و در این مسیر قطعا در صورت وجود نیاز به قوانین و اصلاحات جدید، قانونگذار نیز به این مسئله ورود خواهد کرد، چنانکه تاکنون نیز شاهد چندین اصلاحیه به قانون مبارزه با مواد مخدر بودهایم.
دیدگاه تان را بنویسید