از گوشه و کنار
۱۳ سال هم برای «ازدواج» و هم رأی دادن خوب است!
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در خصوص لایحه مربوط به کودکهمسری و رد این لایحه در کمیسیون قضایی اعلام کرد: امیدوارم مجلس بازنگری کند، این یک موضوع بسیار مهم و مطالبه عمومی است، در آماری که امروز براساس مطالعات مراکز مختلف داریم میزان طلاق و دیگر آسیبها در کودک همسری میتواند افزایش پیدا کند، بنابراین باید با دقت بیشتر از طرف مجلس مورد بازنگری قرار گیرد. امیدوارم با توجه به واقعیتهای جامعه در مورد آن تصمیم بگیریم، ما در معاونت امور زنان و خانواده پیگیر هستیم. معصومه ابتکار ادامه داد: در نقاط حاشیهای ممکن است درصد آن بیشتر شود و به همین دلیل نگرانی زیادی میتواند وجود داشته باشد. ازدواج یک مرحله مهم و لازم است فردی که وارد آن میشود هم آمادگی و هم بلوغ لازم را داشته باشد، وقتی فردی در سنین پایین حق بهرهمندی از بسیاری حقوق را ندارد سخت است که اجازه دهیم وارد ازدواجی شود که میتواند تبعات زیادی داشته باشد. معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص رد لایحه مربوط به کودک همسری در کمیسیون قضایی مجلس گفت: اگر سن ۱۳ سال برای ازدواج خوب است پس همه قوانین دیگر هم بر روی همین سن آورده شود تا کودکان ۱۳ ساله بتوانند رای دهند، گواهینامه بگیرند و درخواست طلاق دهند.
بودجه «بیماران خاص» کاهش یافت
رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت ضمن انتقاد از کاهش اعتبار ردیف بودجهای بیماران خاص در لایحه بودجه سال ۹۸ گفت: کاهش اعتبارات مربوط به بیماران خاص در بودجه سال ۹۸ یک زنگ خطر است؛ زیرا هزینهها افزایش یافته و مشکلات ارزی در کشور وجود دارد.
مهدی شادنوش، با انتقاد از کاهش اعتبار ردیف بودجهای بیماران خاص در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، گفت: متاسفانه امسال اعتبار مربوط به ردیف بودجهای بیماران خاص در لایحه بودجه دولت کاهش پیدا کرده است؛ بهطوریکه در سال ۱۳۹۶ میزان بودجه بیماران خاص ۲۳۴ میلیارد تومان بود، اما در سال ۱۳۹۷ این اعتبار به ۲۱۶ میلیارد تومان رسید و اکنون در لایحه بودجه دولت برای سال آینده این ردیف به ۱۵۰ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است. یعنی بیش از ۸۰ میلیارد تومان کاهش در اعتبارات مربوط به بیماران خاص شاهدیم.
رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماریهای وزارت بهداشت با بیان اینکه امیدواریم این ردیف بودجهای در مجلس شورای اسلامی اصلاح شود اظهار کرد: این بودجه در سال ۱۳۹۶ هزینه سه نوع بیماری را که از گذشته خاص محسوب میشدند شامل میشد. این درحالیست که در سال ۹۷ چهار بیماری دیگر نیز به لیست بیماریهای خاص اضافه شد، اما حالا میبینیم که بودجه مربوط به این بیماران خاص کاهش یافته است.
انتقاد از واحدهایی که قانون هوای پاک را دور میزنند
رئیس اداره محیط زیست شهر تهران با اشاره به اینکه برخی واحدهای صنعتی و خدماتی قانون ۱۰ درصد فضای سبز را رعایت نمیکنند گفت: سال گذشته بیش از ۳۹۰ واحد در اینباره اخطاریه دریافت کردند. محمدحسین بازگیر با انتقاد از اینکه برخی از واحدهای صنعتی و خدماتی استان تهران به ماده ۱۵ قانون هوای پاک عمل نمیکنند، اظهار کرد: بر اساس این ماده شهرکها، مراکز و واحدهای صنعتی و تولیدی مکلف هستند که برحسب اقلیم حداقل ۱۰ درصد از فضای تخصیص داده شده جهت احداث واحد مربوطه را به ایجاد فضای سبز مشجر و غرس درختان مناسب منطقه اختصاص دهند همچنین بهرهبرداری از این واحدها مشروط به رعایت این ماده و تأیید آن از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی با اشاره به اینکه اداره محیط زیست شهر تهران بهطور مستمر این موضوع را پیگیری میکند، تصریح کرد: اگر واحدهای تولیدی یا صنعتی این ماده قانونی را رعایت نکرده باشند برای آنها اخطاریههای زیست محیطی صادر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید