رئیس دانشگاه تهران درباره حجاب دانشجویان هشدار داد؛ پرونده انضباطی در انتظار بیحجابهای سرکش!
رئیس دانشگاه تهران از مصوبه جدید درباره برخورد با پدیده بیحجابی در دانشگاه خبر داد و گفت: براساس این مصوبه که از سوی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به روسای واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده و لازمالاجرا است؛ بیحجابها در بدو ورود و در داخل محیط دانشگاه از طریق کارت دانشجویی شناسایی خواهند شد و در صورتی که بر سرکشیشان اصرار کنند، برایشان پرونده انضباطی شکل میگیرد.
به گزارش انتخاب، سید محمد مقیمی، در نشست شورای دانشگاه که با حضور روسای واحدهای دانشگاهی برگزار شد، با تاکید بر جدیت و اهتمام مدیران نسبت به اجرای قوانین و مقررات در حوزه پوشش، گفت: در چند ماه اخیر سعی کردهایم شیوهای متناسب با بلوغ مورد انتظار از ذینفعان دانشگاه را در مواجهه با برخی ناهنجاریها بکار بگیریم. هر قدر جلوتر میرویم، فضای احساسی چند ماه اخیر کمرنگتر میشود اما متاسفانه گروه اندکی از دانشجویان هستند که چندان علاقهای به تمکین از قانون ندارند. قانون یعنی عقل سلیم؛ و همه موظف هستیم آنچه را که به عنوان دیدگاه غالب در قانون گنجانده شده و همه مکلف به اجرای آن هستیم را فصلالخطاب قرار دهیم.
رئیس دانشگاه تهران در تشریح راهکارهای پیشبینی شده برای مواجهه با پدیده بیحجابی در دانشگاه که در مصوبه جدید شورای فرهنگی دانشگاه تهران آمده است، گفت: بر اساس این بخشنامه که از امروز لازمالاجراست، در مرحله اول افراد بیحجاب در بدو ورود و در داخل محیط دانشگاه از طریق کارت دانشجویی شناسایی خواهند شد. به این افراد در این مرحله تذکر داده میشود تا به رعایت قانون برگردند و صرفنظر از هر اعتقاد و دیدگاهی که دارند، قانون را فصلالخطاب قرار دهند و به مقررات پوشش تمکین نمایند. در این مرحله نیروهای انتظامات بعد از شناسایی افراد، صرفا به تذکر قانونی برای رعایت حجاب بسنده خواهند کرد و حتی در قبال افرادی که به تذکر بیتوجهی میکنند، اجازه ورود میدهند و برخوردی با آنها نخواهند کرد، اما مشخصات اینگونه افراد را ثبت نموده و آن را به مراجع ذیصلاح گزارش خواهند داد.
مقیمی افزود: در گام اول برای افرادی که به تذکر بیتوجهی کنند، پیامک ارسال میشود و از آنها خواسته میشود که قوانین و مقررات را رعایت کنند. در گام دوم از طرف دانشگاه با خانواده افرادی که از قانون تمرد نمایند، تماس گرفته و گزارش میشود که فرزندشان متاسفانه به قانون احترام نمیگذارد. در مرحله سوم در صورتی که فرد لجاجت نماید و بر سرکشی از قانون اصرار ورزد، برای او پرونده انضباطی شکل میگیرد. این افراد در صورتی که در جلسه کمیته انضباطی به اشتباه خود اذعان کنند و قانونپذیر شوند، با اخذ تعهد، پرونده انضباطی آنها از دستور کار خارج میشود و در صورتی که باز هم بر بیقانونی اصرار ورزند، طبق قانون مورد برخورد انضباطی
قرار میگیرند.
وی افزود: بین این گزاره که در مقام نظر «دانشگاه محل طرح دیدگاههای متنوع و متکثر، نظریهپردازی عالمانه و گفتوگوی علمی است» با این مهم که در مقام عمل «حتما در مقابله با ناهنجاریهای رفتاری از جمله بیحجابی، طبق قوانین و مقررات جدیت داشته باشیم» هیچگونه منافاتی وجود ندارد. در کنار اینکه معتقدیم دانشگاه از منظر نظر و نظریهپردازی، محیطی مناسب برای طرح موضوعات و مسائل جامعه است و باید به عنوان قوه عاقله نقشآفرینی کند و راه حل ارائه دهد، بر این نیز تاکید داریم که در نقش مدیریت دانشگاه نباید در مرحله بحثهای نظری بمانیم، بلکه لازم است بهترین راهکارهای عملیاتی برای چگونگی اجرای قوانین را که مبتنی بر نظریه غالب و عقل سلیم است، اجرایی کنیم.
مقیمی با تاکید بر اینکه مدیران دانشکدهها باید بر اساس بخشنامه مصوب شورای فرهنگی دانشگاه عمل کنند، خاطرنشان کرد: مقررات مربوط به حجاب و عفاف را قاطعانه اجرا خواهیم کرد و اجازه تخطی و تخلف قانونی را به افراد بیحجاب نخواهیم داد. تمام تلاشمان این بوده و هست که شأن دانشگاه حفظ شود. بدیهیترین نقش ما به عنوان یک مدیر حرفهای این است که قانون را اجرا کنیم و بر اجرای مقررات تاکید نماییم و با کسی تعارف نداشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید