دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف:
بیشتر، لباس شخصیها در دستگیریها نقش داشتند
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف درباره افراد بازداشت شده یکشنبهشب در دانشگاه شریف توضیحاتی داد و به این نکته اشاره کرد که بیشتر، لباس شخصیها در دستگیریها نقش داشتند.
«علی محدث زاده» در گفتوگو با ایلنا در خصوص آخرین وضعیت دانشجویان بازداشتی شب گذشته در دانشگاه صنعتی شریف گفت: ما یکشنبه شب با تعداد زیادی اسم مواجه بودیم از دانشجویان مختلفی که مفقود بودند در مورد برخی از آنها دوستانشان مطمئن بودند که دستگیر شدهاند اما در مورد برخی هیچ خبری نداشتیم. ما از منابع مختلف مثل کانال تلگراممان و… پیغام گذاشتیم که اسم افراد را بدهند. در حدود ۴۰ اسم جمع آوری کردیم. این روند تا صبح ادامه داشت.
وی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از دوستان خبر میدادند که یا خودشان آزاد شدهاند یا خبر داشتند که دانشجویان دیگری آزاد شدهاند که اسمشان را نمیدانستند، ادامه داد: ممکن است همین حال که با هم صحبت میکنیم حدود ۱۰ نفر یا بیشتر آزاد شده باشند. میزان قابل توجهی از این افراد دستگیر شده اصلا در تجمع هم نبودند و یک باره عدهای را دستگیر کردند و با هدف نبود و اینگونه نبود که دنبال یک نفر مشخص مثلا آمده باشند. البته گزارشهایی هم داریم که مشخصا دنبال یک فرد خاص برای دستگیری آمدهاند.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: خیلی از دانشجویانی که از دانشگاه میرفتند ممکن است در تجمع هم نبوده باشند و در مقابل درب خروجی دانشگاه بودند و حتی تعدادی از اساتید هم در این بین گیر افتاده بودند. در واقع ممکن است کسانی دستگیر شده باشند که اصلا در تجمع شرکت نداشتند. ما همه اسامی که به دستمان رسیده را به معاونت دانشجویی دانشگاه فرستادهایم و آنها نیز با روال عادی و میان بر تلاش کردند و پیگیر بچهها بودند که وضعیت بچهها چطور است و مذاکراتی داشتند.
محدثزاده با بیان اینکه در بازداشت ها پلیس نقش نداشت و بیشتر لباس شخصیها در دستگیریها بر اساس چیزی که دیدیم نقش داشتند، گفت: پلیس حضور داشت اما ما ندیدیم کسی را بازداشت بکند. ما از پلیس خیالمان راحتتر بود که کاری نمی کنند ضمن اینکه حداقل می دانیم پلیس پاسخگو است و قابل پیگیری هست و میتوانیم ببینیم که دانشجوها را به کجا برده اند.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس: «بازداشت ۱۲۰۰ تن از معترضین و نگهداری اغلب آنها در زندان فشافویه در کنار نحوه نگهداری و برخورد با زندانیان موجب نگرانی شده است. این درحالی است که نظارت قوه قضائیه بر سازمان زیر نظر خودش شائبههایی از سهلانگاری ایجاد میکند که نمونه آن در فیلمهای حک شده از زندان مشاهده شد.»
او در خصوص آخرین مکاتبات، پیگیریها و سخنان رئیس دانشگاه شریف نیز اظهار کرد: تنها اقدام این بود که کلاسهای دانشگاه صنعتی شریف مجازی شده و ورود دانشجویان کارشناسی مجاز نیست.
محدث زاده در مورد همکاری و تسهیلگری سایر نهادهای مرتبط مثل نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها عنوان کرد: برای آزادی دانشجویانی که قبلا در فرایندهای روزهای قبل بازداشت شدهاند دانشگاه همه اهرمهایش را به کار برده است و هم مسئول نهاد، هم رئیس و معاونت دانشجویی و فرهنگی تلاش کردند و فعال شده بودند و کمک میکردند و ارتباط ما بیشتر با معاونت دانشجویی است. ما سعی میکنیم دادههایی که از دانشجویان جمع میکنیم در اختیار معاونت قرار دهیم و ایشان هم این کار را میکنند.
وی درباره افراد بازداشت شده گفت: بازداشتیهای این روزها چند دسته هستند؛ برخی در خیابان دستگیر شده اند، برخی در تجمعی دستگیر شدند که همه آنها آزاد شدند. تعدادی نیز وزارت اطلاعات احضار و بازداشت کرد. همه این افراد را اگر جمع بزنیم تا قبل از فرایند دیشب حدود ۱۰ تا ۱۱ نفر بازداشتی بودند و دراین رقم تردید داشتم چون خبر آزادی یکی از آنها را داریم.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه ما امیدواریم تعداد آزادیها بیشتر از این باشد، در مورد چگونگی دعوت از وزیر علوم برای ورود به دانشگاه گفت: تصور من این بود که رئیس دانشگاه ایشان را آورده بود البته اطلاع دقیق ندارم.
او در آخر با اشاره به این خبر دانشگاه که از حدود ۳۵ بازداشتی ۶ نفر را نگه داشتهاند و حدود
۳۰ دانشجو آزاد شده اند، گفت: ما هنوز از طریق بچهها در مورد آزادی بازداشتیها نشنیدهایم و این خبر را دانشگاه داده است. علاوه بر این تعدادی دانشجو داریم که هیچ خبری از آنها نیست و دانشجویان اسامی آنها را میدهند باید ببینیم که این دانشجوها کجا هستند؛ جای مخفی شدهاند یا خوابگاه هستند، تعداد این اسامی ۵ تا۶ نفر است. اختلاف آمار بازداشتیهایی که با آمار دانشگاه داریم احتمالا به خاطر همین تعداد مفقودی است.
در مورد بازداشتیها نگرانیم
این روزها علاوه بر دانشجویان، افراد بسیاری از طیفهای دیگر جامعه نیز ازسوی نیروهای امنیتی بازداشت شدهاند. یک نماینده مجلس با اشاره به اینکه «با حک دوربینهای مربوط به سازمان اطلاعات قوه قضاییه توسط گروه عدالت علی دیدیم که شرایط فجیعی در مورد نگهداری از زندانیان و برخورد با آنها وجود دارد»؛ نسبت به بازداشتیهای روزهای اخیر ابراز نگرانی کرد.
دبیر شورای صنفی دانشگاه صنعتی شریف: در بازداشتها پلیس نقش نداشت و بر اساس چیزی که دیدیم بیشتر لباس شخصیها در دستگیریها نقش داشتند. ما از پلیس خیالمان راحتتر بود که کاری نمیکنند ضمن اینکه حداقل میدانیم پلیس پاسخگو است و میتوانیم پیگیری کنیم که دانشجوها را به کجا بردهاند
احمد علیرضا بیگی در گفتوگو با عصر ایران، تصریح کرد: «بازداشت ۱۲۰۰ تن از معترضین و نگهداری اغلب آنها در زندان فشافویه در کنار نحوه نگهداری و برخورد با زندانیان موجب نگرانی شده است. این درحالی است که نظارت قوه قضائیه بر سازمان زیر نظر خودش شائبههایی از سهلانگاری ایجاد میکند که نمونه آن در فیلمهای حک شده از زندان مشاهده شد.»
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراها در مورد وضعیت بازداشتیهای حوادث اخیر، گفت: در جلسه غیر علنی مجلس که برای بررسی اتفاقات اخیر تشکیل شد معاون عملیات سپاه رقم بازداشتیهای اخیر را ۱۲۰۰نفر اعلام کرد. بیش از این ما نگرانی خودمان را درمورد سرنوشت بازداشتیها و نحوه رسیدگی به آنها به رییس قوه قضاییه اعلام کردیم و همین باعث شد که آقای اژه ای سرزده ازبازداشتگاه فشافویه که بخش زیادی از بازداشتیها در آنجا نگهداری می شوند بازدیدی داشته باشد.بیگی در پاسخ به این سوال که سازمان زندانها، زیر نظر قوه قضاییه است و نظارت قوه بر سازمان تحت نظر خودش تا حدودی شائبه ایجاد می کند و آیا بهتر نیست که در مجلس کمیته ای برای بررسی وضعیت بازداشتیها تشکیل شود، می گوید: این مشکل ساختاری ماست که ما نمایندگان مردم برای اعمال نظارت بر قوه قضاییه با مشکلاتی مواجه هستیم. همواره ایراداتی بر این نظارت وارد است که موجب ناکارآمد شدن نظارت قوه مقننه بر قوه قضاییه شده است.
وی با اشاره به شواهد تاریخی که نشاندهنده موثر نبودن نظارت قوه قضائیه بر سازمان زندانهاست می گوید: با حک دوربینهای مربوط به سازمان اطلاعات قوه قضاییه توسط گروه عدالت علی دیدیم که شرایط فجیعی در مورد نگهداری از زندانیان و برخورد با آنها وجود دارد هرچند قوه قضاییه همان زمان اعلام کرد که با اینها برخورد کردیم و رئیس سازمان زندانها نیز برکنار شد ولی بحث اصلی این بود که چرا حفاظت اطلاعاتی که بایستی چشم بینای قوه قضاییه باشد و اجازه ندهد چنین حوادثی رخ بدهد و این دوربینها در اختیارش بود اجازه چنین برخوردهایی را با زندانیان داده بود. اینها موضوعاتی است که نگرانی ما را به عنوان نمایندگان مردم در مورد وضعیت بازداشتیهای اخیر تشدید می کند و علیرغم اطمینان خاطری که از طرف قوه قضاییه داده می شود ولی ما نگران هستیم.
نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: در کشور ما همه چیز ممکن است اتفاق بیفتد. وقتی جلوی دوربین حفاظت اطلاعات قوه قضاییه این اتفاقات افتاده است پس ممکن است هر اتفاق دیگری نیز بیفتد؛ و اگر این فیلمها منتشر نمی شد اصلا ما متوجه نمی شدیم که همچین برخوردی با محبوسین و زندانیان صورت می گیرد. در حال حاضر نیز ما منتظریم این اطمینان خاطر از طرف قوه قضاییه در مورد وضعیت بازداشتیها به نمایندگان داده شود.
وی در پاسخ به این سوال که وقتی کسی نمی تواند از زندانها بازدیدی داشته باشد چگونه می تواند این اطمینان خاطر را به مردم بدهد گفت: این بازدید باید از جانب مجلس انجام شود. کمیسیون شوراها می تواند در این کار ورود پیدا کند ونظارت و بازرسی داشته باشد. درهمان زمان نیز که فیلمها منتشر شد هم از جانب کمیسیون قضایی و هم امور داخلی درخواست بازدید از زندانها داده شد و قوه قضاییه نیز پذیرفت ولی آن چیزی که دیده شد صحنه تر و تمیز و خوشگل برای بازدید کردن بود و با آن چیزهای که در فیلمهای حک شده دیدیم متفاوت بود و باید تکلیف این صحنهها روشن میشد ولی متاسفانه روشن نشد.
دیدگاه تان را بنویسید