وزیر بهداشت: عملا وارد پیک ششم شدهایم
۷ شهر کشور در وضعیت قرمزکرونایی
براساس آخرین اعلام رنگبندی کرونایی شهرهای کشور، در شرایط غالب شدن سویه امیکرون در کشور و روند تصاعدی مبتلایان آن، هفت شهر کشور در وضعیت قرمز کرونا قرار گرفتند و وزیر بهداشت هم اعلام کرد که عملا وارد پیک ششم شدهایم.
بهرام عیناللهی در صفحه توییترش نوشت: «متاسفانه با افزایش موارد بستری و سرپایی باید اعلام کنیم که عملا وارد پیک ششم شده ایم! توصیه اکید و حتی خواهش ما رعایت همان راهکارهای ساده اما مهم و حیاتی است؛ استفاده صحیح از ماسک، رعایت شیوهنامههای بهداشتی و تزریق واکسن بویژه دز سوم».
به گزارش ایسنا، براساس اعلام آخرین رنگبندی کرونایی شهرهای کشور، قم، کاشان و فردوس در خراسان جنوبی، ابرکوه، اردکان، خاتم و مهریز یزد قرمز و همچنین تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و ۳۹ شهرستان دیگر در وضعیت نارنجی هستند.
براساس آخرین آمار، ، ۲۱۷ شهر در وضعیت زرد و ۱۸۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و این آمار با شیب قابل توجهی رو به افزایش است. به طوری که دیروز اعلام شد ۱۶۷۵۷ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند.
سویه غالب کشور
در همین باره دیروز عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به وضعیت این بیماری در کشور، گفت: با توجه به غالب شدن سویه امیکرون و شکلگیری پیک ششم با این سویه، اتخاذ سیاستهایی برای تامین دارو و تخت در بیمارستانها اهمیت زیادی دارد.
سید احمد طباطبایی، درباره تزریق واکسن کرونا به کودکان زیر ۱۲ سال، گفت: تایید این موضوع از سوی کمیته علمی حدود ۳ هفته قبل صورت گرفت و به وزارت بهداشت اعلام کردیم انجام واکسیناسیون در این گروه سنی خوب است. پیشنهاد تزریق واکسن به این گروه سنی قویا توسط کمیته علمی تایید شده است.
وی افزود: این تایید با استناد به واکسیناسیون سایر کشورها که کار را با تزریق واکسنهای غیر MRNA آغاز کردهاند صورت گرفته است. آنچه که برای واکسیناسیون این گروه از سوی سازمان بهداشت جهانی مورد تایید است واکسنهای MRNA است، ولی چون ما به این نوع واکسنها دسترسی نداریم باید براساس مطالعه و شواهد سایر کشورها اقدام کنیم که مشخص شد واکسنهای سوبرانا (پاستوکووک) و سینوفارم موثر هستند. معمولا خانوادهها نگران عوارض واکسنها هستند که به نظر نمیرسد عوارضی که واکسنها داشته باشند تا حد زیادی جای دلواپسی بگذارد. در مقایسه با وضعیت ابتلای کودکان به کرونا، تزریق واکسن جای نگرانی ندارد و توانایی پیشگیری داشته و میتواند میزان مرگ و میر و عوارض شدید را کنترل کند.
او ادامه داد: با توجه به تصمیمگیری برای از سرگیری و راهاندازی فعالیتهای اجتماعی از جمله شرکت در مدارس و مجامع باید شرایط ایمنی برای افراد ایجاد شود. شاید کودکان مبتلا به کووید۱۹ علائم شدیدی تجربه نکنند، اما میتوانند به عنوان ناقلین فعال در جامعه حضور داشته باشند و کانونهایی برای انتقال بیماری به بزرگسالان باشند. بنابراین اگر بزرگسالان را از این طریق ایمن میکنیم، معنی این حرف این نیست که قرار است کودکان فدای بزرگسالان شوند بلکه این به آن معنا است که واکسیناسیون کودکان به نفع کل جامعه است.دبیر بورد ریه اطفال کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره شرایط کرونا در کشور، بیان کرد: اکنون یقینا سویه غالب کرونا در کشور سویه امیکرون است و گرچه تایید تشخیص مقداریِ آن در ایران سختتر است و تعداد تستهایی که انجام میدهیم کمتر است، ولی ظرف ۴ هفته گذشته تعداد تستهای مثبت امیکرون افزایش داشته است ولی چون ماهیت بیماری امیکرون در مقایسه با دلتا خفیفتر است، یقینا میزان مراجعات هم کمتر خواهد بود و افراد با خوددرمانی یا عدم مراجعه به مراکز درمانی به علت ترس از ابتلا به کرونا، بهبود مییابند. درحال حاضر بیشتر علائم ابتلا به کرونا با علائم در دستگاه تنفسی فوقانی شامل آبریزش بینی، عطسه، سرفه خفیف و گاهی تب بروز پیدا میکند و علائم تیپیکی که در مبتلایان به کرونای دلتا در تابستان داشتیم در این افراد کمتر است. گرچه ممکن است علائم مشابه ابتلا به دلتا هم در افراد مشاهده شود اما بسیار کمتر است و چون علائم تنفسی کمتری دارند مراجعاتشان به مراکز درمانی هم کاهش یافته است.
دیدگاه تان را بنویسید